Jordbærkompot


Jordbærkompot er så lækkert og en nem og enkel måde at bruge jordbær som måske ikke er så pæne, som er blevet lidt bløde eller jordbær fra fryseren, som venter på at blive brugt til en hurtig skøn kompot.
Kompot er hurtigere, nemmere og knap så sødt som syltetøj og marmelade, hvor der skal mere sukker til for at konservere marmelade og syltetøj til efteråret og vinteren – så er jordbærkompot noget man spiser relativt kort efter det er tilberedt. Holdbarheden er ca 3-4 dage i køleskab.
Prøv også: min opskrift på jordbærtærte >>
Jordbærkompot
- 250 g jordbær, friske eller frosne
- 0,50 dl vand
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 0,50 tsk tørret basilikum
- 50 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rens jordbærrene og nip stilken af og skær de søde jordbær i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det godt sammen.
Sæt gryden i køleskabet i 30 minutter eller længere tid, så det kan trække en masse smag.
Når det har trukket smag, sukkeret er opløst og jordbærrene saftige, så sæt gryden på komfuret tænd for høj varme og varm op under omrøring til det koger.
Lad det derefter simrekoge uden låg i 5-7 minutter, sluk for varmen og hæld på rengjorte skoldede glas.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. glas
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hvor længe kan det holde sig køleskabet?
Tak på forhånd.
/Louise
Hej Louise
Holdbarheden kan du se i opskriften, samme sted som tid, mængde mv
Kh Ann-Christine