Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/espresso-chokoladekage/

Espresso Chokoladekage

Prikken over i´et efter et godt måltid er en kop virkelig god kaffe og gerne noget chokoladelækkert!

I kender måske min opskrift på den lækreste chokoladekage … denne mocca espresso sag er inspireret derfra, en skøn kage, som får ens desserthjerte til at banke lidt ekstra – på den gode måde!

PT20min+hviletid

Espresso Chokoladekage

6 pers.     20 min + hviletid
6 pers.
Ingredienser
  • 70 g mørk chokolade - omkring 60-70 %
  • 70 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 2 spsk mel
  • 40 ml espressokaffe - her har jeg brugt Nespresso Rosabaya de Colombia
  • 1 nip salt
Udskriv opskrift
20 min + hviletid
Fremgangsmåde

Smelt smør langsomt i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt espresso samt den finthakkede chokolade. Rør rundt til chokoladen er helt smeltet.

I en skål piskes æg og sukker sammen til det bliver helt luftigt. Pisk derefter mel og salt i, og rør derefter chokolademassen over mens der røres rundt.

Fordel kagedejen i 6 små tærteforme smurt med smør. Eller brug en større form og gang evt opskriften med to.

Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 7-10 minutter – hold godt øje med kagerne. De skal gerne føles lidt ubagt. Den sætter sig i løbet af en dagstid og er bedst at servere dagen efter den er bagt.

Når kagerne tages ud af oven, så bankes de let mod bordpladen, så de falder lidt sammen i formen. Opbevares på køkkenbordet dækket af et rent klæde natten over.