Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/espresso-chokoladekage/

Espresso Chokoladekage

Espresso chokoladekage er skøn som prikken over i´et efter et godt måltid hvor man kan nyde en kop virkelig god kaffe og gerne noget chokoladelækkert!

I kender måske min opskrift på den lækreste chokoladekage

– denne mocca espresso sag er inspireret derfra, men med endnu mere kaffesmag. En skøn kage, som får ens desserthjerte til at banke lidt ekstra – på den gode måde!

Prøv også: min opskrift på chokolademousse >>

PT24H

Espresso Chokoladekage

Tid i alt24 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 70 g smør
  • 70 g mørk chokolade
  • 40 ml espresso, eller stærk friskbrygget kaffe
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 nip salt
  • 35 g hvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smør langsomt i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør espresso samt den finthakkede chokolade. Rør rundt til chokoladen er helt smeltet.

Pisk æg og  sukker sammen med en håndmikser til en luftig masse. Sigt til sidst hvedemel og salt i blandingen.

Rør langsomt chokolademassen i æggemassen, og rør det godt igennem til en helt ensartet dej. Fordel kagedejen i små tærteforme eller ramekiner på 10 cm i diameter, smurt med smør.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 10 minutter – hold godt øje med kagerne. De skal føles lidt ubagt og kagerne sætter sig i køleskabet til næste dag.