Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/romkugler/

Romkugler

Det er så lækkert med romkugler som er lavet af gode kagerester.

Hjemmelavede romkugler er en smart måde at undgå madspild, og man kan fryse kageresterne ned i en fryseegnet beholder, efterhånden som der er rester. Når beholderen så er fyldt, så er det tid til at lave romkugler ♡

Smag trøffelmassen godt til, for resultatet afhænger af hvilken kager du bruger. Så tjek om de skal have mere chokolade, marmelade, marcipan eller æltes med mandelmel for at blive fastere i konsistensen.

Prøv også: min opskrift på træstammer >>

PT30M

Romkugler

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal15 stk.
Ingredienser
  • 500 g blandede kagerester
  • 200 g mørk chokolade, smeltet
  • 100 g marcipan, groftrevet
  • 2 spsk mørk rom
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • 2 spsk mandelmel, hvis nødvendigt
  • Drys
  • 30 g kokosmel
  • 30 g hasselnødder, finthakkede
  • 1 spsk krymmel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kør kageresterne til helt fint smulder i en foodprocessor. Smelt chokoladen under omrøring over et vandbad ved lav varme.

Kom den smeltede chokolade, marcipan, rom og marmelade i foodprocessoren og kør, til det er en samlet trøffelmasse. Smag trøffelmassen godt til med mere marmelade, chokolade, rom eller marcipan alt efter smag og behag. Ælt trøffelmassen med lidt mandelmel, hvis den er for blød, eller sæt den på køl, da den vil sætte sig, når chokoladen størkner.

Form romkugler i passende størrelse og rul dem i kagekrymmel, kokosmel eller finthakkede nødder.