Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/romkugler/

Romkugler

Det er så lækkert med romkugler som er lavet af gode kagerester.

Hjemmelavede romkugler er en smart måde at undgå madspild, og man kan fryse kageresterne ned i en fryseegnet beholder, efterhånden som der er rester. Når beholderen så er fyldt, så er det tid til at lave romkugler ♡

Smag trøffelmassen godt til, for resultatet afhænger af hvilken kager du bruger. Så tjek om de skal have mere chokolade, marmelade, marcipan eller æltes med mandelmel for at blive fastere i konsistensen.

Prøv også: min opskrift på træstammer >>

PT15M

Romkugler

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal15 stk.
Ingredienser
  • 500 g blandede kagerester
  • 200 g mørk chokolade, smeltet
  • 100 g marcipan, groftrevet
  • 2 spsk mørk rom
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • 2 spsk mandelmel, hvis nødvendigt
  • Drys
  • 30 g kokosmel
  • 30 g hasselnødder, finthakkede
  • 1 spsk krymmel
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom kagerester i en foodprocessor og kør til det er fintsmuldret. Smelt chokoladen under omrøring over et vandbad ved lav varme.

Kom den smeltede chokolade, marcipan, rom og marmelade. Hvis trøffelmassen er for blød, så kan du ælte den med lidt mandelmel eller sætte den på  køl, hvor den sætter sig, når chokoladen størkner.

Smag trøffelmassen godt til og smag om der mangler noget det kan fx. mere chokolade, mere rom, marcipan eller marmelade.

Derefter
Form romkugler i passende størrelse og rul dem i kagekrymmel, kokosmel eller finthakkede nødder.