Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/romkugler/

Romkugler

Romkugler … der er altså noget nostalgisk og hygge ligt over dem, synes jeg. Og når de er lavet af toplækre råvarer som bare giver den ene himmelske mundfuld efter den anden, ja så er de tilmed alt, alt for fristende.

Da vi i sidste uge lavede træstammer, blev det samtidig også til en god portion romkugler. Opskriften på de to er nærmest identiske, men kan også varieres med små forskelle i krydderier og hvilken kage der bliver brugt. Som så meget andet, så er reglen at hvis råvarerne er i orden, så kan resultatet næsten kun blive godt.

PT15M

Romkugler

15 stk.    15 min.
15 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Trøffelmasse på chokoladekage

Vores romkugler blev lavet af denne chokoladekage. Chokoladekagen har masser af god smag og er dejlig smovset – dermed perfekt til romkugler og træstammer.

Jeg har blot smuldret kagen og blandet den med med mandelmel, rom og brombærmarmelade.

Trøffelmasse på andre kager

Alternativt kan et miks af forskellige kagerester bruges, eller en hvilken som helst anden lækkert kage. Så blender man blot kagen eller på anden vis sørger for at den bliver fintsmuldret – og blanderkagedejen sammen med marcipan, smeltet chokolade, rom (eller romessens) og marmelade. Da der er stor forskel på kager, er det nu vigtigt at smage godt til – det er jo heller ikke et helt tosset job, vel ;) – mangler trøffelmassen chokolade, mere rom, marcipan eller lign så kom det i, så den bliver helt perfekt. Prøv da også gerne at tilføje lidt vaniljepulver, kanel eller lign, hvis det er det der skal til.

Derefter

Form romkuglerne i passende størrelse og rul dem i favoritdrysset.

Opbevares på køl indtil de skal spises.