Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gateau-marcel/

Gateau Marcel – klassisk chokoladebombe

Den klassiske Gateau Marcel er virkelig en ægte chokoladedrøm ♡ Super nem at lave og smager helt og aldeles vidunderligt.

Det er en ægte chokoladebombe til chokoladefans og består af en luftig chokolademousse, hvor halvdelen bages i ovnen. Den bagte chokolademousse bliver til en saftig og skøn chokoladekage, som dernæst toppes med den anden halvdel chokolademousse – stilles på køl i nogle timer og til sidst pyntes med chokolade inden servering.

Chokolade + chokolade + chokolade = Gateau Marcel

Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage >>

PT3H

Gateau Marcel

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade, finthakket
  • 170 g æggehvide
  • 200 g sukker
  • 130 g æggeblomme
  • Pynt
  • 75 g mørk chokolade, revet
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
  • 1 spsk tørrede spiselige blomster
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom smør og chokolade i en skål over et vandbad. Smelt det under omrøring ved middelvarme og tag af varmen så snart det er smeltet. Rør det godt sammen.

Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og tilsæt derefter 1/4 af den samlede mængde sukker. Pisk det er helt stift og danner flotte toppe.

Pisk æggeblommeer og resten af sukkeret sammen til en lys og luftig æggesnaps. Rør smeltet smør og chokolade i blandingen og rør det nænsomt til det er en ensartet masse.

Rør først et par spiseskefulde æggehvideskum i og vend forsigtigt resten af de piskede æggehvider i, til det bliver en let og luftig chokolademousse. Det er vigtigt at man er lidt forsigtig her, så luften ikke slåes ud af æggehviderne og dejen falder sammen.

Smør en springform (på 20 cm) med smør og sæt bagepapir i bunden.

Kom halvdelen af chokolademoussen i formen og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft cirka 25-28 minutter.

Stil den anden halvdel chokolademousse i køleskabet.

Tag kagen ud af ovnen, den skal gerne føles lidt ubagt i midten. Lad kagen blive i springformen og stil den i køleskabet i en time eller til den er kølet helt af.

Fordel derefter resten af chokolademoussen på den afkølede kage, stadig mens den er i springformen. Du kan eventuelt sætte et stykke kageplast eller en strimmel bagepapir langs kanten af springformen. Lad den samlede kage hvile på køl i springformen i nogle timer eller til næste dag.

Inden servering
Fjern springformens kant og løft kagen med bagepapiret under, over på et fad til servering. Træk bagepapiret væk fra bunden og pynt kagen med  chokoladespåner, samt lidt spiseligt guldstøv og spiselige blomster.