Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gateau-marcel/

Gateau Marcel – klassisk chokoladebombe

En ægte chokoladedrøm ♡

Den klassiske Gateau Marcel er super nem at lave og smager helt og aldeles vidunderligt.

Det er en ægte chokoladebombe til chokoladefans og består af en luftig chokolademousse, hvor halvdelen bages i ovnen. Den bagte chokolademousse bliver til en saftig og skøn chokoladekage, som dernæste toppes med den anden halvdel chokolademousse – stilles på køl i nogle timer og til sidst pyntes med chokolade inden servering.

Chokolade + chokolade + chokolade = Gateau Marcel

Jeg bagte denne chokoladekage i lørdags, da vi fik besøg af søde venner, som vi ikke havde set i alt for lang tid. De bor nord for Aalborg, så der kan hurtigt gå måneder (og indimellem halve eller et helt år … ) mellem vi ses
– sådan er det i småbørnsfamilielivet og det er også helt okay, for hver gang vi ses, er alt som det plejer og vi taler videre, griner og hygger, som altid. Hurra for gamle hyggelige venskaber.

Denne chokolade dessertkage kan fint fryses ned og skal så blot tages op af fryseren to timer inden servering. Da den består primært af chokolade, som skal bære hele den gode oplevelse i sig selv – så vil jeg varmt anbefale, at man bruger en rigtig god een af slagsen. Jeg er selv ret begejstret for Valhrona caraibe eller Valhrona guanaja – men man skal endelig blot bruge den favorit man har.

PT3H

Gateau Marcel

8 pers.    3 timer
8 pers.
Ingredienser
  • 200 g mørk chokolade, finthakket
  • 200 g smør
  • 170 g æggehvide (fra 4 friske øko æg str L)
  • 200 g sukker
  • 130 g æggeblommer (fra 7 friske øko æg, str L)
  • Pynt
  • Chokolade og evt guldstøv samt spiselige blomster
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Kom smør og chokolade i en skål over et vandbad. Smelt det under omrøring og når det er smeltet tages skålen af varmen.

I en ren skål piskes æggehvider med 1/4 af den samlede mængde sukker ( ca 50 g) Pisk det er helt stift og danner flotte toppe.

I en anden skål piskes æggeblommerne med resten af sukkeret til en skøn luftig æggesnaps. Rør smeltet smør og chokolade i og rør det nænsomt til det er en ensartet masse. Vend derefter først et par spsk æggehvideskum i og dernæst vendes forsigtigt resten af de piskede æggehvider i, til det bliver en let og luftig chokolademousse. Det er vigtigt at man er lidt forsigtig her, så al luften ikke slåes ud af æggehviderne og dejen klasker.

Smør en springform (min har en diameter på 18 cm) med smør og beklæd derefter med bagepapir (det gør at bagepapiret kan formes pænt i den runde form.

Kom halvdelen af chokolademoussen i formen og ved 175 grader forvarmet ovn i ca. 25 min.

Den anden halvdel chokolademousse stilles i køleskabet.

Når den kagen er færdigbagt tages den ud af ovnen og stilles i køleskabet i 30 minutter til den er kølet af. Fordel derefter resten af chokolademoussen på kagen og lad kagen hvile på køl i nogle timer eller til dagen efter.

Pyntes inden servering med chokoladespåner eller kakaodrys – jeg har desuden pyntet med lidt guldstøv og spiselige blomster.