Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gateau-marcel/

Gateau Marcel

Den klassiske Gateau Marcel er virkelig en ægte chokoladedrøm ♡ Super nem at lave og smager helt og aldeles vidunderligt.

Michel Michaud har her skabt en ægte chokoladebombe til chokoladefans. En kage som består af en luftig chokolademousse, hvor halvdelen bages i ovnen. Den bagte chokolademousse bliver til en saftig og skøn chokoladekage, som dernæst toppes med den anden halvdel chokolademousse – stilles på køl i nogle timer og til sidst pyntes med chokolade inden servering.

Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage >>

PT3H

Gateau Marcel

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 200 g usaltet smør
  • 200 g mørk chokolade, finthakket
  • 170 g æggehvide
  • 200 g sukker
  • 130 g æggeblomme
  • Til pynt og servering
  • 1 spsk kakao, usødet
  • 50 g mørk chokolade, revet til spåner
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
  • 1 tsk chokoladekugler
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom smør og chokolade i en skål over et vandbad. Smelt det under omrøring ved middelvarme og tag af varmen så snart det er smeltet. Rør det godt sammen.

Pisk æggeblommer og 2/3 af sukkeret sammen til en lys og luftig æggesnaps. Rør smeltet smør og chokolade i blandingen og rør det nænsomt i æggesnapsen, til det er ensartet.

Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og pisk derefter resten af sukkeret. Pisk til æggehviderne er flotte blanke og luftige. Rør først et par spiseskefulde æggehvideskum i og fold forsigtigt resten af de piskede æggehvider i, til det bliver en let og luftig chokolademousse. Det er vigtigt at man er forsigtig her, så luften ikke slåes ud af æggehviderne og dejen falder sammen.

Smør en springform (20 cm i diameter) med smør og sæt bagepapir i bunden. Kom halvdelen af chokolademoussen i springformen  og stil den anden halvdel chokolademousse i køleskabet.

Bag kagen i springformen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt i midten. Lad kagen blive i springformen og stil den straks i køleskabet i 30 minutter eller til den er kølet helt af. Kagen vil falde sammen når den køler af, hvilket den også skal.

Fordel resten af chokolademoussen på den afkølede kage i springformenog lad kagen hvile på køl i minimum 2 timer eller til næste dag.

Inden servering
Fjern springformens kant og løft kagen med bagepapiret under, over på et fad til servering. Fold bagepapiret under kagen og træk den væk fra bunden.

Pynt kagen med sigtet kakao, chokoladespåner og lidt små chokoladekugler drysset med spiseligt guldstøv.