Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/okonomiyaki/

Okonomiyaki med tofu, sød chilisauce og syltede majroer

I denne uge har jeg spist og tilberedt en for mig helt ny ret; japansk Okonomiyaki. Det smager helt og aldeles fantastisk – og man skal på ingen måder lade sig skræmme af det fremmedartede navn, for det er super nem og enkelt at lave.
Okonomiyaki er en sprød og samtidig luftig japansk madpandekage, tilberedt med kål og toppet med tilbehør som passer forrygende godt til.

I denne uge har vi spist sprød Flammkuchen med løg og gedeost, Maccherini med vegetar bolognese, og lynstegt kål med tamari, spejlæg, cashewnødder og brune ris – og ikke mindst denne lækre Okonomiyaki, som det bestemt ikke er sidste gang vi laver i en eller anden skøn udgave.
Vi har nemlig i denne uge testet Aarstidernes måltidskasse i vegetarudgaven og det har budt på skønne smagsoplevelser og nye retter i mit køkken.

Rabatkode til en måltidskasse

I samarbejde med Aarstiderne, har jeg fået lov at dele en rabatkode, som giver jer 15 % rabat på den første måltidskasse efter jeres eget valg.

Klik her og brug rabatkoden: DGX2SA

PT40M

Okonomiyaki med tofu, sød chili og syltede majroer

2 pers.    40 min.
2 pers.
Ingredienser
  • Syltede majroer
  • 1-2 majroer
  • 1 dl eddike
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk. chili (finthakket)
  • 1 spsk. ingefær (finthakket)
  • Okonomiyaki
  • 1/2 tsk herbamara bouillon
  • 1 1/2 dl kogende vand
  • 1 1/2 dl mel (hvede- eller rismel)
  • ½ spidskål, meget finthakket
  • 2 æg
  • Olie (fx kokosolie)
  • Tilbehør
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ pakke marineret tofu
  • 1 brev sød chilisauce
  • ½ bakke purpurkarse
  • salt og sort peber
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Syltede majroer

Drys de skrællede majroer i stave med 1 tsk salt.
Varm eddike, vand, salt,  sukker chili og ingefær op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Hæld lagen over de saltede majroerog lad dem stå og trække på i en skål på køkkenbordet, mens resten af retten tilberedes.
Smag til med salt, peber og evt. mere sukker.

Okonomiyaki-dej med spidskål
Rør boullion ud i kogende vand. Rør mel og bouillon sammen til en tyk dej, som skal hvile i en skål i 10-15 minutter.

Tofu og løg
Steg tufo tern sprøde på en pande i rigeligt olie. Tag dem af panden, og afdryp dem på papir. Steg derefter løg og hvidløg i både, gyldne og bløde på den samme pande. Vend tufotern og lød sammen og smag det til med salt og sort peber.
Rengør panden – som nu skal bruges til de små Okonomiyaki pandekager

Okonomiyaki
Rør æg og spidskål i dejen, som har hvilet. Varm panden godt op med rigeligt olie.Kom skefulde af dej op på panden til små pandekager, og steg pandekagerne gylden og sprøde på hver side.

Servering
Læg okonomiyakierne på et fad, og top med tofu og løg. Fordel tynde striber af sød chilisauce over og drys med klippet karse.

Server de sprøde lune okonomiyakier med syltede majroer til.

Opskriften er udviklet af Sanne Venlov og udgivet i samarbejde med Aarstiderne