Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/okonomiyaki/

Okonomiyaki med spidskål

Har I prøvet en japansk Okonomiyaki

Det smager helt og aldeles fantastisk – og man skal på ingen måder lade sig skræmme af det fremmedartede navn, for opskriften er super nem, enkelt at lave og tilmed hverdagsvenlig.

Okonomiyaki er en sprød og samtidig luftig japansk madpandekage, tilberedt med kål og toppet med tilbehør, som passer forrygende godt til.

Prøv også: Opskrift på en lækker vegetar bønnegryde >>

PT30M

Okonomiyaki med spidskål

Tid i alt30 min.
Arbejdstid25 min.
Antal2 pers.
Ingredienser
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 spidskål, meget finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 æg
  • 1 tsk olivenolie
  • Tilbehør
  • 2 forårsløg, skåret i skiver
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 håndfuld karse
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør mel og grøntsagsbouillon sammen til en tyk dej, som skal hvile i en skål i 10 minutter.

Sauter imens løg og hvidløg gyldne og bløde på en ren pande med lidt olie. Smag til med salt og sort peber og sæt løgene til side.

Okonomiyaki
Rør æg, løg, hvidløg og spidskål i dejen, som har hvilet.

Varm panden godt op med rigeligt olie. Kom skefulde af dej op på panden til små pandekager, og steg pandekagerne gylden og sprøde på hver side.

Servering
Læg okonomiyakierne på et fad. Fordel tynde striber af sød chilisauce og mayo over og drys med klippet karse og forårsløg