Okonomiyaki med spidskål
Har I prøvet en japansk Okonomiyaki.
Det smager helt og aldeles fantastisk – og man skal på ingen måder lade sig skræmme af det fremmedartede navn, for opskriften er super nem, enkelt at lave og tilmed hverdagsvenlig.
Okonomiyaki er en sprød og samtidig luftig japansk madpandekage, tilberedt med spidskål og toppet med godt tilbehør, som passer forrygende til den dejlige ret.
Prøv også: Opskrift på en lækker vegetar bønnegryde >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Okonomiyaki med spidskål
- 200 g hvedemel
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 4 æg
- 400 g spidskål, meget finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Tilbehør
- 2 forårsløg, skåret i skiver
- 2 spsk sød chilisauce
- 2 spsk mayonnaise
- 1 bakke karse
- 1 tsk chiliflager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør mel og grøntsagsbouillon sammen til en tyk dej og lad den hvile i en skål i 10 minutter.
Sauter imens løg og hvidløg gyldne og bløde på en pande med lidt olie. Smag til med salt og sort peber. Rør løg, æg og spidskål i skålen med dej.
Varm panden godt op med lidt olie. Kom skefulde af dej på panden til små pandekager og steg dem, til de er gyldne og sprøde på hver side.
Servering
Læg okonomiyaki på tallerkener, fordel striber af chili sauce og mayonnaise over og drys med klippet karse, chiliflager og forårsløg.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Tusind tak for en lækker opskrift. Jeg ville bare lige kommentere in case nogen med cøliaki kom forbi opskriften. Jeg skifter hvedemelet ud med 3/4 kikærtemel & så 1/4 tapioka stivelse. Det fungerer super fint & så er der også ekstra protein. Man skal dog være opmærksom på at der skal en smule mere mel i end hvad der står i opskriften da melet jo ikke opfører sig helt som hvedemel.
Anyway tusind tak igen, jeg bruger mange af dine opskrifter. 🤗
Hej Maja
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for og hvor er det dejligt du deler din erfaring med et alternativ til hvedemelet i opskriften.
Kh Ann-Christine
Nu har jeg prøvet opskriften et par gange og 200g mel til 4dl bouillon fungerer bare slet ikke. Det bliver nærmest til en brød dej. Er der noget, jeg overset i opskriftens første trin?
Hej Sara
Mængden passer helt fint, det skal være en lidt tyk dej, når det har stået lidt.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-christine
Jeg har købt kogebogen “Grøn Aftensmad”. Hold nu op en lækker bog med masser af gode opskrifter i. Den kommer jeg til at bruge rigtig meget.
Hej Joan
Mange tusind tak for din søde hilsen, der er jeg virkelig glad for at høre!
Rigtig god fornøjelse med bogen og skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine