Asiatisk Kyllingesalat


Asiatisk kyllingesalat som er en skøn salat inspireret af det dejlige asiatiske køkken og i særdeleshed det vietnamesiske køkken – og med et godt drys danske råvarer som supplement.
Du vil nok ikke få asiatisk kyllingesalat serveret sådan her i Asien, men den er nu heller ikke langt fra hvad vi kunne spise i fx Hoi An i Vietnam. Den smager i øvrigt helt forrygende dejligt – og jeg bliver meget snart nødt til at lave den igen, måske som fyld i friske forårsruller.
Prøv også: Opskrift på teriaky kylling >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Asiatisk kyllingesalat
- 4 kyllingebryst med skind
- 250 g blandet salat
- 2 rødløg, skåret i skiver
- 2 håndfulde rucola
- 2 håndfulde frisk mynte, grofthakket
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 1 rød chili, i tynde skiver
- 6 spsk sesamfrø
- 2 tsk sesamolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Dressing
- 4 spsk fishsauce
- 2 lime, saft herfra
- 2 tsk sukker
- 2 spsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk fed hvidløg, finthakket
- 1 chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør dressingen sammen og lad den trække en halv times tid.
Rids kyllingeskindet med en skarp kniv og drys det med salt og peber. Steg kyllingestykkerne på en pande med skindsiden nedad, ved lav til middelvarme i 30 minutter. Vend kyllingen, når skindet er godt sprødt, og steg det færdigt på den anden side i cirka 5 minutter. Skær kyllingen i strimler.
Vend salaten i dressingen sammen med mynte, koriander og chili.
Anret kyllingen på salaten, drys med sesam og friskkværnet peber og server, mens kyllingen endnu er lun.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej AK,
Nu blev det denne opskrift der skulle prøves imorgen sammen med min elever. Hvor mange regner du opskriften til?
Kh, Joan
Hej Joan,
Lyder skønt. Denne ret laver jeg som hovedret til to voksne.
God fornøjelse til jer
Kh AC
Når I kommer til Hoi An skal I bo på Betel Garden, familie drevet homestay, fine værelser og super god mad, klart det bedste mad vi har spist i Vietnam
Tusind tak for tip! Det lyder dejligt og er straks skrevet på vores rejseliste :)
Ja spiser vietnamesisk næsten hver dag. Btw jeg kan ikke helt finde ud af, hvilken ret du er blevet inspireret af? :-)
Det er såmænd ikke en ret, men mere en del krydderierne fra det vietnamesiske køkken der har inspireret her :)