Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bao-med-asiatiske-koedboller/ Aftensmad Asiatisk, Buffet, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Forretter, Sommer, Vinter

Bao med asiatiske kødboller

Bløde lækre bao med saftige asiatiske kyllingeboller og sprøde grøntsager.

Det smager himmelsk og er et kæmpe hit hos hele familien. Man kan justere styrke og krydring efter smag og behag, så hele familien kan spise med – og man kan også gøre det rigtig hyggeligt med et saml selv måltid, hvor man selv fylder sin bao med det man har lyst til. I Asien har vi nydt bao flere gange og herhjemme er det også blevet en favorit i mange streetfood køkkener. Det er der ikke noget at sige til, for sådan en bao med kylling er bare virkeligt lækkert!

Prøv også: opskrift på bao med nakkekoteletter >>

Bao med asiatiske kødboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT1H30M4
Ingredienser
  • Dej til bao
  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 50 g smør
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • Asiatiske kødboller
  • 400 g hakket kylling
  • 2 forårsløg, fintsnittede
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 0,50 tsk rød chili, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Sticky sauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk brun farin
  • 1 dl æblejuice
  • 1 lime, saften herfra
  • Til servering
  • 2 gulerødder, i tynde strimler
  • 1 agurk, i tynde strimler
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller persille
  • 1 spsk sesamfrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bao
Rør gær ud i vandet og kom sukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemel i. Rør det godt igennem til dejen er helt glat, tilføj mere mel lidt efter lidt.

Når dejen er glat og smidig sættes den til hævning på køl natten over eller i 2 timer på køkkenbordet.

Del dejen i otte lige store stykker og rul dem ud til runde flade boller.

Pensl med olie på den ene side og fold dem halvt over, så den olierede halvdel er i midten. Lad bollerne hæve i 30 minutter.

Kom en asiatisk dampkoger over en gryde med kogende vand. Kom et stykke bagepapir i bunden, som prikkes godt igennem, så der kommer mange huller i – sæt et par boller på og damp dem i 20-25 minutter.

Asiatiske kødboller
Rør farsen sammen af kyllingekød, forårsløg, koriander, ingefær, hvidløg og rød chili, salt og peber . Kom rød chili i efter smag og du kan også undlade det, hvis det bliver for stærkt.

Form små kyllingeboller af farsen og steg dem på panden i olie i 7-8 minutter. Vend dem hyppigt, så de bliver fint runde.

Tjek om de er gennemstegte og sæt dem til side et øjeblik på en tallerken.

Sticky sauce
Kom alle ingredienseren til den sticky sauce på en ren pande og kog det op under omrøring. Det skal gerne koge en smule ind og tykne lidt.

Kom kyllingebollerne på panden og glaser dem i den lækre sauce. Skru ned til lav varme og lad dem simre let i saucen til den har sat sig om kyllingebollerne.

Servering
Fyld hver bao med grønt, kyllingeboller og dryp lidt sriracha, chiliflager, sesam, forårsløg og frisk koriander over.