Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/asiatisk-nudelsalat-med-kyllingekoedboller/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Madpakker, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Asiatisk nudelsalat med kyllingekødboller

Sprød og lækker asiatisk nudelsalat med kyllingekødboller – der er smæk på smagen og farverne. Det er en virkelig lækker måltidssalat, som kan spises til både aftensmad og en god frokost og som mætter virkelig godt.

Jeg laver gerne dobbeltportion af den lækre dressing, den holder sig glimrende et par dage i køleskab og så er den nemt at vende i en simpel kålsalat og ’ryd op i køleskabet’ salat senere på ugen. Vil du gerne have en lidt lettere salat, så kan du blot undlade nudlerne, eller servere dem som tilbehør ved siden af.

Prøv også: opskrift på teriyaki kylling >>

Asiatisk nudelsalat med små kyllingekødboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • 400 g hakket kylling
  • 2 forårsløg, fintsnittede
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 0,50 tsk rød chili, finthakket
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk soja
  • 0,50 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dressing
  • 1 spsk fishsauce
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 tsk sukker
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
  • Til salaten
  • 200 g nudler
  • 0,50 spidskål, rød, fintstrimlet
  • 3 gulerod, i julienne
  • 1 rød chili, skåret i tynde ringe
  • 25 g sesamfrø, ristede
  • 25 g peanuts, grofthakkede
  • 3 forårsløg, finthakkede til drys
  • 1 lime, saften herfra
  • grillspyd af træ, til kyllingebollerne, kan undlades
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kyllinge Kødboller

Rør farsen sammen af kyllingekød, forårsløg, koriander, ingefær, hvidløg og rød chili, saltog peber – kom rød chili i efter smag. Du kan også undlade, hvis det bliver for stærkt.

Form små kyllingeboller af farsen og steg dem på panden i olie i 7-8 minutter. Vend dem hyppigt, så de bliver fint runde.

Tjek om de er gennemstegte og kom brun farin og soja på panden til kødbollerne og vend dem hurtigt sammen.

Sæt dem på små spyd.

Dressing
Rør alle ingredienserne sammen og smag godt til.

Anretning

Kog nudlerne efter anvisning på emballagen.

Vend spidskål i en stor skål med dressingen og masser let, så kålen falder lidt sammen.

Vend gulerødder og de kogte nudler i og halvdelen af chili, sesam, peanuts, forårsløg og anret på tallerkener.

Server med kyllingeboller på spyd og drys resten af chili, sesam, peanuts og forårsløg over salaten.