Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fiskekager-i-bowl-med-ris-asiatisk-mayo-og-groent/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Familiefavoritter, Fisk & Skaldyr, Forår, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Fiskekager i bowl med ris, asiatisk mayo og grønt

Denne opskrift på fiskekager i bowl med kokosris, krydret asiatiske mayodressing og hvidløgsstegte grøntsager er en ny livret i min familie. Det er simpelthen sådan en lækker ret!

Fyldt med god smag fra hvidløg, ingefær, fishsauce, og de saftige fiskekager og den smovsede kokosris er helt uimodståelig sammen med de hvidløgsstegte grøntsager. Jeg kan varmt anbefale at sætte den på jeres madplan, selv har jeg planer om snart at servere den herhjemme ved mit middagsbord igen. Mums!

Prøv også: opskrift på ovnbagte grøntsager  >>

Fiskekager i bowl med ris, asiatisk mayo og grønt
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Kokosris med ingefær
  • 10 g ingefær
  • 3 dl basmati ris
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 dl vand
  • 0,50 tsk salt
  • 1 tsk olivenolie
  • Asiatiske fiskekager
  • 500 g torskefilet, finthakket
  • 50 g pankorasp
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk fishsauce
  • 2 æg
  • 1 forårsløg, finthakket
  • 1 tsk salt
  • Hvidløgsstegte grøntsager
  • 400 g pak choy, groftstrimlet
  • 2 gulerod, halveret og i skiver
  • 1 squash, halveret og i skiver
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk soja
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk sesamolie
  • Asiatisk mayo
  • 75 g mayonnaise
  • 1 tsk fishsauce
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 øko lime, fintrevet skal
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 20 g sesamfrø
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kokosris med ingefær
Kom olie og ingefær i en gryde og sauter ingefær ved lav varme til det dufter let, men ikke tager farve. Tilsæt kokosmælk, vand, basmatiris og salt. Rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på. Fjern ingefær inden servering.

Asiatiske Fiskekager
Kom alle ingredienserne i en stor skål og rør det sammen til en god fast fars.

Form fiskekagerne og steg dem på en varm pande med olie ved middelvarme i 5 minutter på hver side eller til de er sprøde uden på og gennemstegte.

Hvidløgstegte grøntsager
Varm en pande op med olie og steg gulerødder og squash ved middelhøj varme i nogle minutter til squashen har stegeskorpe. Kom pak choi og hvidløg på panden og lad det sautere i et minutstid. Smag til med soja og peber.

Asiatisk mayo-dressing
Rør mayonnaise med fishsauce, hvidløg, ingefær og smag til med fintrevet limeskal og friskkværnet peber.

Servering
Anret med ris på tallerkener, hvidløgsstegte grøntsager, fiskekager og asiatisk mayo. Drys med lidt sesamfrø og finthakket bredbladet persille.