Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/peanutbutter-wok-med-nudler/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vegetar, Vinter

Peanutbutter wok med nudler

Her får I min opskrift på en lækker peanutbutter wok med nudler og grøntsager. Den er lækker, fyldt med smag og smovs. Og med gode grøntsager og et spejlæg, som er stegt knasende sprødt i kanten.

Smækfyldt med smag og du kan justere den til at være lige så stærk eller mild i smagen, som du har lyst til. Juster til efter humør og hvem der spiser med.  Peanutbutter giver en smovset og lækker fyldig smag. Jeg bruger den med crunch, men du kan også bruge den helt cremede. Det er op til dig, begge dele fungere glimrende.

Prøv også: fiskekager i bowl med kokosris >>

PT30MPT30M4

Peanutbutter wok med nudler

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g nudler
  • 300 g pillede edamamebønner
  • 2 spsk grøn karrypasta
  • 20 g ingefær, fintrevet
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 spsk tamari
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 broccoli, i buketter
  • 3 gulerod, Skåret i tynde stave
  • 200 g spinat
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Spejlæg
  • 4 æg
  • 2 spsk olivenolie
  • Til servering
  • 40 g peanuts
  • 20 g sesamfrø
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Tilsæt til sidst edamamebønner og hæld derefter vandet fra.

Kom olie i en wok eller stor pande og tilsæt karrypasta, ingefær og hvidløg, rør rundt, til det dufter skønt. Rør kokosmælk, tamari og peanutbutter i og rør det godt sammen til en ensartet sauce.

Tilsæt broccoli, gulerødder og spinat og varm det godt igennem, til spinaten falder sammen. Vend nudler i og vend det godt sammen, så saucen fordeler sig i retten. Smag til med ekstra tamari, salt, peber og limesaft.

Spejlæg
Varm panden godt op med mere olie og slå æg ud på den varme pande. Steg spejlæggene til hviden er fast, kanten af ægget er knasende sprødt og blommen stadig blød og flydende.

Server i dybe tallerkener med sprødt spejlæg, peanuts, sesamfrø, forårsløg, chiliflager og frisk koriander.