Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citrongraesrejer-i-wok-med-groent/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vinter

Citrongræsrejer i wok med grønt

Citrongræsrejer i wok med grøntsager er så lækkert og fyldt med smag fra citrongræs, hvidløg, ingefær. Sammen med grøntsagerne, de sprøde salte cashewnødder og ikke mindst den friske basilikum, som er lidt pebret i smagen, så er det en virkelig dejlig ret.

Den er hurtig at lave og mætter godt og længe. Jeg kan så godt lide sådan en ret som denne, fyldt med mange smagsnuancer. Ikke stærk, men blot dejligt velkrydret.

Prøv også: peanutbutter wok med nudler >>

Citrongræsrejer i wok med grønt
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT20M4
Ingredienser
  • 1 stængel citrongræs
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk sriracha chilisauce
  • 2 spsk honning
  • 3 spsk sesamolie
  • 300 g vannamei tigerrejer
  • 30 g smør
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 250 g spinat
  • 3 gulerod, strimlet
  • 30 g cashewnødder
  • 3 spsk sesamolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
  • 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 øko lime, i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pil det yderste lag af citrongræsset og skær enderne af. Snit resten af citrongræsstilken helt fint. Kom citrongræs, hvidløg, ingefær, sriracha,  honning og sesamolie i en skål og rør det godt sammen. Vend rejerne godt i blandingen.

Varm en wok eller pande op og og rist rejerne under omrøring i et minuts tid. Kom smør, salt og peber på panden og steg videre til rejerne er lyserøde og har en let og smuk stegeskorpe. Sæt rejerne til side på en tallerken til senere.

Kom broccoli, spinat, gulerødder og cashewnødder på wok/panden med lidt ekstra olie og steg det et par minutter.

Server i dybe skåle med ris toppet med wok med både rejer og grønt. Drys  basilikum, forårsløg og chiliflager over og server med limebåde til at dryppe over.