Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bao-opskrift/

Dampede Bao med marineret nakkekotelet

Bao er en asiatisk dampet bolle med fyld, som kan laves i mange varianter og jeg har et særligt godt øje til denne version, som vel nærmest er en asiatisk pitabrødsvariant. Brødet er helt blødt, luftigt og uden den skorpe, som ovnbagt brød giver og så fylder man dem ellers med krydret kød, grøntsager, krydderurter og lidt chili.

Velsmag i top og en uimodståelig skøn hapser.

Opskriften har jeg lavet til mit gode samarbejde med Friland Økologi, som vi gerne køber herhjemme og som jeg fortæller lidt mere om efter opskriften.
Jeg har denne gang brugt økologiske nakkekoteletter, da det er en udskæring, som er virkelig godt at marinere og lynstege til en ret som denne.

PT+3H

Bao med marineret nakkekotelet og grønt

4 pers.    + 3 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
+ 3 timer
Fremgangsmåde

Marinade til nakkekoteletter
Bland marinaden godt og skær nakkekoteletterne i 8 strimler som lægges i marinaden – gerne 12-24 timer (minimum 2 timer)

Dampede Bao brød
Rør gær ud i vandet og kom sukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemel i. Rør det godt igennem til dejen er helt glat, tilføj mere mel lidt efter lidt og når dejen er glat og smidig sættes den til hævning på køl natten over eller i 2 timer på køkkenbordet.

Del dejen i otte lige store stykker og rul dem ud til runde flade boller. Pensl med olie på den ene side og fold dem halvt over, så den olierede halvdel er i midten.
Lad bollerne hæve i 30 minutter.

Kom en asiatisk dampkoger over en gryde med kogende vand – kom et stykke bagepapir i bunden, som lige prikkes godt igennem, så der kommer mange huller i – sæt et par boller på og damp dem i 20-25 minutter.

Hvis du ikke har en dampkoger, så brug en sigte over en gryde med kogende vand i, kom bagepapir i (prik mange huller i bagepapiret) og sæt låg på.

Tilberedning af kød og samling af bao
Lynsteg det marinerede kød på en varm pande til det er mørt og gennemstegt. Saml bao bollerne med kød, grøntsager, koriander, sesam og chiliflager – dryp chiliolie eller sriracha sauce over inden servering