Asiatisk nudelsalat


Asiatisk nudelsalat er en af mine nye yndlings måltidssalater, som jeg har lavet flere gange og justeret til over tid.
Den er saftig, fyldig, lækker, cremet og sprød – på én gang! Så vildt lækker og fyldt med god smag og lækre krydderier.
Salaten er skøn og fyldig, helt enkelt som den er, men den kan også serveres med en rest andebryst, kylling eller steg skåret i tynde skiver, som vendes i salaten.
Prøv også: min lækre opskrift på red thai curry >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Asiatisk nudelsalat
- 250 g nudler
- 0,50 spidskål, fintsnittet
- 3 gulerødder, i juliennestrimler
- 1 mango, skåret i tern
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
- 2 forårsløg, i tynde skiver
- 1 dl peanuts, grofthakkede
- 1 rød chili, i skiver
- Asiatisk Dressing
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk cremefraiche 18 %
- 1 tsk sriracha chilisauce
- 1 tsk sukker, eller lign
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 spsk fishsauce
- 1 lime, saften herfra
- 1 tsk ingefær, fintrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog nudler efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra og skyl dem under rindende koldt vand gennem en sigte.
Vend nudler samt halvdelen af spidskål og gulerødder godt med 2 spsk dressing og anret på et fad sammen med resten af spidskål, gulerødder samt mango. Fordel dressingen over salaten.
Drys til sidst koriander, mynte, forårsløg, peanuts og rød chili over inden servering.
Asiatisk dressing
Rør dressingen sammen og smag til. Lad den trække smag, mens resten af salaten tilberedes.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Kan man fryse salaten?🙂 Portionen bliv lige lidt for stor til os herhjemme, men alle syntes den var lækker og frisk😋
Dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Jeg tror ikke den vil være så god i konsistensen efter optøning, men jeg har ikke forsøgt mig med det.
Alternativt kan den spises 1-2 dage efter, fx til frokost eller som fyld i friske forårsruller
Kh Ann-Christine
Super – tusind tak for svar
Hej Ann-Christine,
Jeg overvejer at lave denne nudelsalat til gæster, som en slags lille aftensmad/natmad efter fødselsdagsbord om eftermiddagen.
Kan jeg med sindsro lave den helt færdig dagen før – eller ville du blot skære ingredienserne ud/gøre dem klar – og så blande umiddelbart før vi spiser? Overvejer at stege kyllingestykker og toppe med dem, så det ville i givet fald være kold kylling – synes du det fungerer eller er det mon så bedre at undlade.
På forhånd tak for hjælpen:-)
Mette
Hej Mette
Den er også lækker med kylling, så det kan du sagtens tilføje.
Jeg ville vende dressingen, nudler og spidskål og gulerødder sammen dagen før og gøre resten klar i skåle for sig, som først vendes i lige inden serveringen. Så er retten mest frisk og sprød
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine