Vietnamesisk ribbensteg
Vietnamesisk ribbensteg smager vidunderligt! Det er en smagsoplevelse, som jeg på det varmeste kan anbefale.
Den lækre saftige ribbensteg med masser af smag og en knasende sprød svær er eminent til vietnamesiske friske forårsruller, til en skøn nudelsuppe, sammen med alle de lækre sprøde grøntsager eller den kan nydes i en asiatisk inspireret salat.
Skær stegen ud i tern til servering og ikke i traditionelle skiver, som vi plejer med den danske flæskesteg.
Prøv også: opskrift på Thai Beef Salad >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vietnamesisk ribbensteg
- 800 g ribbensteg
- 1 tsk five spice
- 1 tsk brun farin
- 1 øko citron, fintrevet skal herfra
- 0,50 tsk salt
- 0,50 tsk sort peber, friskkværnet
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1 tsk sesamolie
- salt, til sværen
- Til forårsrullerne
- 16 rispapir
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld thaibasilikum
- 2 gulerødder, i julienne
- 1 tsk chiliflager
- 150 g nudler, kogt efter anvisning
- Til servering
- 1 dl hoisin sauce
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fjern evt. ben og læg ribbenstegen på et skærebræt med sværen nedad. Skær 1 cm dybe riller hele vejen på tværs af kødsiden under ribbenstegen.
Bland five spice, brun farin, citronskal, salt og friskkværnet peber i en skål og gnid det grundigt i rillerne. Fordel derefter finthakket løg i rillerne.
Vend ribbenstegen om og rids sværen på langs og tværs i ca. 1 cm brede tern, pas på ikke at skære ned i kødet, men rids kun svær og fedtlaget. Gnid sværen grundigt med olie og salt.
Læg stegen i et ovnfast fad med bagepapir og sæt stegen i en kold ovn. Sæt temperaturen på 125 grader og steg ribbenstegen i 2 timer ved den lave varme. Skru derefter temperaturen op til 230 grader, og steg videre til sværen er knasende sprød.
Servering
Fugt et stykke rispapir i vand og læg på køkkenbordet. Læg salat, krydderurter, nudler og skiver af den varme ribbensteg på midten af rispapiret. Fold først siderne om og rul derefter sammen til en fast forårsrulle. Fortsæt til alle forårsruller er samlede.
Server med hoisinsauce.
Kan man lave den i ovnen? :-)
Ja, det kan du tro – jeg har lige opdateret opskriften så det står deri hvordan :)
Hej Ann-Christine.
Har du en super god opskrift på te boller.
mvh
Jesper
Hej Jesper,
Dem jeg har der minder mest om teboller er denne opskrift på fødselsdagsboller – og de er virkelig anbefalelsesværdige :)
Kh AC
Hej :)
Kan man lave “Alm.” kartofler og sovs til eller egner den sig ikke for godt til det?
Tak for en fantastisk blog!
Mvh. Jonas
Tja… det ville jeg nok ikke selv vælge at servere til denne steg. Der ville jeg i stedet bruge denne opskrift på ribbensteg.
Men det er jo altid sjovt at eksperimentere og forsøge sig frem :)
Tak for din hilsen!
Kh AC
Hej
Hvad ville du spise til den? :)
Det står beskrevet i teksten over opskriften :) – det er de to retter vi oftest spiser til den :)
Hej Ann-Christine – går jeg helt galt i byen, hvis jeg serverer ribbenstegen til sandwichboller med salat, chilisauce, agurkesalat og syltede rødløg?
Jeg synes det lyder virkelig lækkert.
jeg ville supplere med frisk koriander – men det er helt sikkert en smagssag ;)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det vil jeg prøve – glæder mig så meget til at smage ribbenstegen. Tak for hjælpen og nogle skønne bøger og opskrifter.
Hej :)
Kan man lave den med en flæskesteg?
Krydderierne kan du fint bruge til flæskesteg også :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC.
Hvad mener du med: “læg sværen i et ovnfast fad og sæt stegen i en kold ovn??”
God jul.
Det er rettet nu, der skulle stå stegen, ikke sværen :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Et virkelig lækkert tip. Fonden fra flæskestegen (hvori jeg smider ingefær, citrongræs, limeblade etc i) jævner jeg. Put denne “tykke” væde i én skål og dyp flæsketerm i, og derefter i en skål med finthakket mynte/koriander/thaibasilikum så urterne hænger fast på. Servér med ris og stegt kål 🤩🤩 egnsret fra det nordvestlige Vietnam
Hej Mathilde
Uhm, hvor lækkert! Skøn ide og dejligt du deler det fine tip.
Kh Ann-Christine
Hvad gør du med sesamolien?
Det er til sværen, sammen med salt.
Kh Ann-Christine