Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vietnamesisk-ribbensteg/

Vietnamesisk ribbensteg

Vietnamesisk ribbensteg er virkelig en herlig nydelse og en smagsoplevelse, som jeg på det varmeste kan anbefale.

Den lækre saftige ribbensteg med den sprøde svær er skøn til vietnamesiske friske forårsruller og til en skøn suppe ala denne pho ga, blot med fyld af ribbensteg i stedet for kylling, sammen med alle de lækre sprøde grøntsager eller den kan nydes i en asiatisk inspireret salat.

Stegen skæres gerne ud i tern til servering og ikke i traditionelle skiver, som vi plejer med den danske flæskesteg.

Prøv også: min lækre opskrift på Thai Beef Salad >>

PT3H

Vietnamesisk ribbensteg

6 pers.    3 timer
6 pers.
Ingredienser
  • 1 ribbensteg, ca. 800 g
  • 1/2 tsk Five Spice (se note)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk. friskkværnet peber
  • 1 tsk. brun farin
  • 1 rødløg – finthakket
  • 1 øko citron, skallen herfra
  • 1 tsk olivenolie
  • ekstra salt til sværen
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Start grillen (vi har en kuglegrill 57 cm)
Tænd briketterne i en grillstarter og hæld dem i grillen, når de er klar.

Læg alle briketterne i den ene side af grillen og placer evt en grill bakke i den anden side til at opfange fedtet, der drypper af ribbenstegen.

For at sænke temperaturen lukkes topspjældet, så der kun er en åbning på ca 0,5 cm – luk evt også bundspjældet til så der kun er en lille åbning (det er nødvendigt på vores grill, men på andre kan temperaturen styres udelukkende med topspjældet).

Temperaturen skal gerne ned på 125-150 grader inden kødet kommer i –  det tager ca 20-30 min, fra briketterne er hældt i grillen

Ribbensteg
Fjern evt. ben og skær ca 1 cm dybe riller hele vejen på tværs af kødsiden under ribbenstegen

Bland five spice, salt, friskkværnet peber og brun farin i en skål og gnid det omhyggeligt i rillerne.

Bland finthakket rødløg og citronskaller i en anden skål og gnid også det omhyggeligt ind i rillerne

Vend ribbenstegen om og rids sværen både på langs og tværs i ca. 1 cm brede tern. Sørg for at der ikke skæres ned i kødet, men udelukkende i svær og fedt. Gnid sværen grundigt med olivenolie og salt.

Læg den på kødsiden i grillen på indirekte varme. Sørg for grillen ikke er for varm, når den lægges i (se beskrivelse øverst i opskriften)

Lad den vietnamesiske ribbensteg stege i grillen omkring 125 grader i min 1 ½ til to timer og gerne længere. Vi har haft den i grillen i 3-4 timer med fantastisk resultat. Det vigtigste er, at grillen ikke bliver for varm.

Lige før ribbenstegen tages af, vendes den med sværene nedad på direkte varme – kun i 2-3 min til de sprøde. Det giver en en del røg, men det er vigtigt, at man bliver ved grillen og hele tiden holder øje, da sværene hurtigt bliver brændte.

Når sværene er perfekte tages den af grillen

Fivespice krydderi
Vi laver krydderiet selv, ved at støde lige dele stjerneanis, allehånde, Sri Lanka Kanel, nelliker og fennikel frø i en morter. Alternativt kan krydderiet købes færdigblandet i supermarkeder og hos asiatiske købmænd.

Tilberedning i ovnen
Denne ribbensteg kan også sagtens tilberedes i ovnen. Sæt den klargjorte steg i en kold ovn på et ovnfastfad – evt med en rist til at sætte stegen på. Sæt temperaturen på 125 grader varmluft og lad stegen bage i 2 timer, hvorefter temperaturen sættes op til 230 grader, til sværen er sprød.