Vietnamesisk ribbensteg


Vietnamesisk ribbensteg er virkelig en herlig nydelse og en smagsoplevelse, som jeg på det varmeste kan anbefale.
Den lækre saftige ribbensteg med den sprøde svær er skøn til vietnamesiske friske forårsruller og til en skøn suppe ala denne pho ga, blot med fyld af ribbensteg i stedet for kylling, sammen med alle de lækre sprøde grøntsager eller den kan nydes i en asiatisk inspireret salat.
Stegen skæres gerne ud i tern til servering og ikke i traditionelle skiver, som vi plejer med den danske flæskesteg.
Prøv også: opskrift på Thai Beef Salad >>
Vietnamesisk ribbensteg
- 1 ribbensteg
- 0,50 tsk five spice, (se note)
- 0,50 tsk salt
- 0,50 tsk sort peber, friskkværnet
- 1 tsk brun farin
- 1 rødløg, finthakket
- 1 øko citron, skallen herfra
- 1 tsk olivenolie
- salt, til sværen
- Til servering
- 16 rispapir
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld thaibasilikum
- 200 g nudler, kogt efter anvisning
- 1 lime, til at dryppe med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Start grillen (vi har en kuglegrill 57 cm)
Tænd briketterne i en grillstarter og hæld dem i grillen, når de er klar.
Læg alle briketterne i den ene side af grillen og placer evt en grill bakke i den anden side til at opfange fedtet, der drypper af ribbenstegen.
For at sænke temperaturen lukkes topspjældet, så der kun er en åbning på ca 0,5 cm – luk evt også bundspjældet til så der kun er en lille åbning (det er nødvendigt på vores grill, men på andre kan temperaturen styres udelukkende med topspjældet).
Temperaturen skal gerne ned på 125-150 grader inden kødet kommer i – det tager ca 20-30 min, fra briketterne er hældt i grillen
Ribbensteg
Fjern evt. ben og skær ca 1 cm dybe riller hele vejen på tværs af kødsiden under ribbenstegen
Bland five spice, salt, friskkværnet peber og brun farin i en skål og gnid det omhyggeligt i rillerne.
Bland finthakket rødløg og citronskaller i en anden skål og gnid også det omhyggeligt ind i rillerne
Vend ribbenstegen om og rids sværen både på langs og tværs i ca. 1 cm brede tern. Sørg for at der ikke skæres ned i kødet, men udelukkende i svær og fedt. Gnid sværen grundigt med olivenolie og salt.
Læg den på kødsiden i grillen på indirekte varme. Sørg for grillen ikke er for varm, når den lægges i (se beskrivelse øverst i opskriften)
Lad den vietnamesiske ribbensteg stege i grillen omkring 125 grader i min 1 ½ til to timer og gerne længere. Vi har haft den i grillen i 3-4 timer med fantastisk resultat. Det vigtigste er, at grillen ikke bliver for varm.
Lige før ribbenstegen tages af, vendes den med sværene nedad på direkte varme – kun i 2-3 min til de sprøde. Det giver en en del røg, men det er vigtigt, at man bliver ved grillen og hele tiden holder øje, da sværene hurtigt bliver brændte.
Når sværene er perfekte tages den af grillen
Fivespice krydderi
Vi laver krydderiet selv, ved at støde lige dele stjerneanis, allehånde, Sri Lanka Kanel, nelliker og fennikel frø i en morter. Alternativt kan krydderiet købes færdigblandet i supermarkeder og hos asiatiske købmænd.
Tilberedning i ovnen
Denne ribbensteg kan også sagtens tilberedes i ovnen. Sæt den klargjorte steg i en kold ovn på et ovnfastfad – evt med en rist til at sætte stegen på. Sæt temperaturen på 125 grader varmluft og lad stegen bage i 2 timer, hvorefter temperaturen sættes op til 230 grader, til sværen er sprød.
Servering
Fugt et stykke rispapir i vand og læg på køkkenbordet. Læg salat, krydderurter, nudler og skiver af den varme ribbensteg på rispapiret og fold siderne om og rul den derefter sammen til en forårsrulle. Fortsæt med resten til alle forårsruller er samlede.
1 ribbensteg passer til 6 pers.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Kan man lave den i ovnen? :-)
Ja, det kan du tro – jeg har lige opdateret opskriften så det står deri hvordan :)
Hej Ann-Christine.
Har du en super god opskrift på te boller.
mvh
Jesper
Hej Jesper,
Dem jeg har der minder mest om teboller er denne opskrift på fødselsdagsboller – og de er virkelig anbefalelsesværdige :)
Kh AC
Hej :)
Kan man lave “Alm.” kartofler og sovs til eller egner den sig ikke for godt til det?
Tak for en fantastisk blog!
Mvh. Jonas
Tja… det ville jeg nok ikke selv vælge at servere til denne steg. Der ville jeg i stedet bruge denne opskrift på ribbensteg.
Men det er jo altid sjovt at eksperimentere og forsøge sig frem :)
Tak for din hilsen!
Kh AC
Hej
Hvad ville du spise til den? :)
Det står beskrevet i teksten over opskriften :) – det er de to retter vi oftest spiser til den :)
Hej Ann-Christine – går jeg helt galt i byen, hvis jeg serverer ribbenstegen til sandwichboller med salat, chilisauce, agurkesalat og syltede rødløg?
Jeg synes det lyder virkelig lækkert.
jeg ville supplere med frisk koriander – men det er helt sikkert en smagssag ;)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det vil jeg prøve – glæder mig så meget til at smage ribbenstegen. Tak for hjælpen og nogle skønne bøger og opskrifter.
Hej :)
Kan man lave den med en flæskesteg?
Krydderierne kan du fint bruge til flæskesteg også :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine