Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ribbensteg-med-sproed-svaer-og-fyld/

Ribbensteg med sprød svær og fyld

Et stykke kød som ribbensteg spiser vi en sjælden en gang imellem, da vi ofte hellere vælger den mere klassiske flæskesteg med svinekam, når det nu endelig skal være. Og fordi vi ikke så ofte spiser svinekød – det bliver lidt et festmåltid, når grisen skal være økologisk, så vælger vi nok bare oftest efter det sikre og trygge valg. Hvilket er lidt synd. For en rigtig god ribbensteg er altså ikke at kimse af.

PT2H

Ribbensteg med sprød svær og fyld

6 -8 pers.    2 timer
6 -8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Tag en lang spids kniv og skær en dyb lomme ind fra den ene ende af ribbenstegen og næsten hele vejen igennem. Bland valnødder, timian, salt og peber og fyld lommen i ribbenstegen. Luk til med en kødnål.

Gnid flæskesværen grundigt med salt og peber og stil så ribbenstegen i en kold ovn i en bradepande, og sæt temperaturen på 150 grader. Steg ribbenstegen i 1 time. Efter en time skrues temperaturen op til 175 grader og ribbenstegen steges i yderligere 30 minutter. Giv den et par minutter på grill tilsidst hvis sværen endnu ikke er helt sprød. Hold godt øje med at den ikke brænder på, sværen er klar når den er boblet lidt op flere steder