Ribbensteg med sprød svær


Det er ikke så ofte vi spiser ribbensteg, men når den er tilberedt med god tid, så får stegen det saftigste lækre kød og en knasende sprød svær, så er det jo virkelig et dejligt måltid.
Skøn som aftensmad med brunede kartofler, sauce og salater eller til den klassiske skønne ribbenstegsandwich med sennep, rødkål, syltede agurker og smovs. Uhm! Forskellen på ribbensteg og flæskesteg er fedtlagene mellem kødet. Når stegen langtidssteges, så smelter fedtet og giver så god og saftig en steg.
Prøv også: min opskrift på brunede kartofler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ribbensteg med sprød svær
- 1 ribbensteg, cirka 1,5 kg.
- salt og friskkværnet peber
- 2 laurbærblade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rids sværen efter med en skarp kniv – pas på ikke at skære gennem spæklaget og ned i kødet, så saften siver ud under stegningen, og sværen bliver blød.
Gnid flæskesværen grundigt med salt og peber mellem alle rillerne på sværen. Læg et par laurbærblade i bunden af et ovnfast fad og sæt ribbensstegen i en kold ovn. Tænd for 110 grader varmluft og steg den i 1 time.
Skru temperaturen op til 200 grader og steg i yderligere 1 time. Skru derefter op til 225 grader og fortsæt stegningen, til sværen er sprød. Tag stegen ud og lad den hvile 10 minutter uden at være dækket til, inden den skæres ud i skiver.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Kan man bruge nakkefliet til glaseret skinke?
Hej Jane
Man kan godt lave glaseret nakkefilet, det er lækkert! – men tilberedningen vil være anderledes end ved glaseret skinke da nakkefiletten skal tilberedes ved lavere temperaturer og i længere tid for at blive perfekt mør. Jeg har noteret mig at jeg skal lave sådan en opskrift på et tidspunkt, så deler jeg den når den er klar :)
Kh Ann-Christine
tak Ann Christine
Hej
Hvis jeg vælger at stege en svinekam på 1.3 kg hvor længe vil du regne med at jeg skal give den i ovnen uden svær for derefter at give den et kvarter med glasering på
På forhånd tak
M.v.h Pia
Hej Pia
Det kommer lidt an på tykkelsen og ovnen, jeg ville give dem mellem 1 1/2 time og 1 time og 45 min – tjek gerne temperaturen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lyder meget lækkert og en rigtig god ide at tilberede dagen før. Skal der vand i bradepanden og skal skinken ligge på en rist eller i et fad under glaseringen?
Jeg kommer ikke yderligere væde i fadet ved glaseringen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine