Ribbensteg med sprød svær


Det er ikke så ofte vi spiser ribbensteg, men når den er tilberedt med god tid, så får stegen det saftigste lækre kød og en knasende sprød svær, så er det jo virkelig et dejligt måltid.
Skøn som aftensmad med brunede kartofler, sauce og salater eller til den klassiske skønne ribbenstegsandwich med sennep, rødkål, syltede agurker og smovs. Uhm! Forskellen på ribbensteg og flæskesteg er fedtlagene mellem kødet. Når stegen langtidssteges, så smelter fedtet og giver så god og saftig en steg.
Prøv også: min opskrift på brunede kartofler >>
Ribbensteg med sprød svær
- 1 ribbensteg, cirka 1,3 - 1,5 kg.
- 2 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 2 laurbærblade
Ridt sværen efter, med en skarp kniv. Vær opmærksom på at sværen ikke små skæres ned til kødet, men blot igennem og ned til fedtet.
Gnid flæskesværen grundigt med salt og peber mellem alle rillerne på sværen.
Sæt ribbenstegen på et par laurbærblade i et ovnfast fad og sæt ribbenstegen i en kold ovn. Tænd for 110 grader varmluft og steg i 1 time.
Skru temperaturen op til 200 grader og steg i yderligere 1 time, skrue derefter op til 225 grader og steg til sværen er sprød. Lad stegen hvile 10 minutter uden at være dækket over, inden den skæres ud.
Uhmm! Måske skal jeg lave ribbenssteg til Kaptajnen når han returnerer fra Vietnam på lørdag….??
Lyder som en pragtfuld ide :)
Endnu en virkelig lækker opskrift. Tak.
Tusind tak :)
Står lige og vil lave denne ribbensteg ;-) skal ovenen være varmluft eller alm ?
PS er kæmpe fan af dine opskrifter, de bruges tit og ofte!
Tusind tak, Jeanette – det er jeg glad for at høre ♡
Det er varmluft og er rettet til nu :)
Hej Ann-Christine – Tak for alle de fantastiske opskrifter. Valdemarsro er blevet mit “first stop” for inspiration.
Et enkelt tip til at skære sværen på ribbenssteg, i særdeleshed hvis den er udbenet. Læg den op over en kagerulle, så er det langt lettere at styre den og få skåret helt ud til kanterne, uden at skære for dybt.
Hejsa
Er det ikke forkerte stegetider? Det giver kun 1 1/2 time og øverst skriver du 3 timer.
Det var en tastefejl øverst, er rettet nu :)
Hej har købt en uden ben. Vil det stadig være samme stege tid? Elsker dine opskrifter :)
Havde ikke held med denne opskrift. Fulgte stegetiderne og fik da også perfekt sprøde svær. Til gengæld var stegen langt fra gennemstegt. Selv efter en halv time ekstra var kødet sejt og dårligt stegt. Er ellers stor fan af Valdemarsro, men den her opskrift var ingen succes.