Ribbensteg med sprød svær
Det er ikke så ofte vi spiser ribbensteg, men når den er tilberedt med god tid, så får stegen det saftigste lækre kød og en knasende sprød svær, så er det jo virkelig et dejligt måltid.
Skøn som aftensmad med brunede kartofler, sauce og salater eller til den klassiske skønne ribbenstegsandwich med sennep, rødkål, syltede agurker og smovs. Uhm! Forskellen på ribbensteg og flæskesteg er fedtlagene mellem kødet. Når stegen langtidssteges, så smelter fedtet og giver så god og saftig en steg.
Prøv også: min opskrift på brunede kartofler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ribbensteg med sprød svær
- 1 ribbensteg, cirka 1,5 kg.
- 2 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 2 laurbærblade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rids sværen efter med en skarp kniv – pas på ikke at skære gennem spæklaget og ned i kødet, så saften siver ud under stegningen, og sværen bliver blød.
Gnid flæskesværen grundigt med salt og peber mellem alle rillerne på sværen. Læg et par laurbærblade i bunden af et ovnfast fad og sæt ribbensstegen i en kold ovn. Tænd for 110 grader varmluft og steg den i 1 time.
Skru temperaturen op til 200 grader og steg i yderligere 1 time. Skru derefter op til 225 grader og fortsæt stegningen, til sværen er sprød. Tag stegen ud og lad den hvile 10 minutter uden at være dækket til, inden den skæres ud i skiver.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for opskriften, efter en time på 200 g,var sværen sprød, lod den hvile i 10 min og den var dejlig saftig, det var en Bornholmergris ( ribbenssteg med ben) det var perfekt. Mh Silvana.
Hej Silvana
dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg oplevede med en øko ribbenssteg, at den efter den 1. time ved 110 grader allerede havde en kernetemperatur på 54 grader, og det bekymrede mig lidt.
Efter ca ½ time på 200 grader var den så på 70, men sværen var ikke færdig.
Jeg tror jeg vil reducere i tiderne næste gang..
Hej Thomas
Men var den mon ikke perfekt saftig alligevel til sidst?
Jeg plejer aldrig selv at bruge termometer til ribbensteg og den bliver altid perfekt saftig med denne fremgangsmåde.
Kh Ann-Christine
Hvad er kernetemperaturen på den færdige ribensteg?
Hej Ruth
Den vil ende på omkring 65 grader
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine