Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ribbensteg-med-sproed-svaer-og-fyld/

Ribbensteg med sprød svær

Det er ikke så ofte vi spiser ribbensteg, men når den er tilberedt med god tid, så får stegen det saftigste lækre kød og en knasende sprød svær, så er det jo virkelig et dejligt måltid.

Skøn som aftensmad med brunede kartofler, sauce og salater eller til den klassiske skønne ribbenstegsandwich med sennep, rødkål, syltede agurker og smovs. Uhm! Forskellen på ribbensteg og flæskesteg er fedtlagene mellem kødet. Når stegen langtidssteges, så smelter fedtet og giver så god og saftig en steg.

Prøv også: min opskrift på brunede kartofler >>

PT3H

Ribbensteg med sprød svær

Tid i alt3 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 ribbensteg, cirka 1,5 kg.
  • 2 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 laurbærblade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rids sværen efter med en skarp kniv – pas på ikke at skære gennem spæklaget og ned i kødet, så saften siver ud under stegningen, og sværen bliver blød.

Gnid flæskesværen grundigt med salt og peber mellem alle rillerne på sværen. Læg et par laurbærblade i bunden af et ovnfast fad og sæt ribbensstegen i en kold ovn. Tænd for 110 grader varmluft og steg den i 1 time.

Skru temperaturen op til 200 grader og steg i yderligere 1 time. Skru derefter op til 225 grader og fortsæt stegningen, til sværen er sprød. Tag stegen ud og lad den hvile 10 minutter uden at være dækket til, inden den skæres ud i skiver.