Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ribbensteg-med-sproed-svaer-og-fyld/

Ribbensteg med sprød svær

Det er ikke så ofte vi spiser ribbensteg, men når den er tilberedt med god tid, så får stegen det saftigste lækre kød og en knasende sprød svær, så er det jo virkelig et dejligt måltid.

Skøn som aftensmad med brunede kartofler, sauce og salater eller til den klassiske skønne ribbenstegsandwich med sennep, rødkål, syltede agurker og smovs. Uhm! Forskellen på ribbensteg og flæskesteg er fedtlagene mellem kødet. Når stegen langtidssteges, så smelter fedtet og giver så god og saftig en steg.

Prøv også: min opskrift på brunede kartofler >>

PT2H

Ribbensteg med sprød svær

Tid i alt2 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 ribbensteg, cirka 1,3 - 1,5 kg.
  • 2 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 laurbærblade
Udskriv 
Fremgangsmåde

Ridt sværen efter, med en skarp kniv. Vær opmærksom på at sværen ikke små skæres ned til kødet, men blot igennem og ned til fedtet.

Gnid flæskesværen grundigt med salt og peber mellem alle rillerne på sværen.

Sæt ribbenstegen på et par laurbærblade i et ovnfast fad og sæt ribbenstegen i en kold ovn. Tænd for 110 grader varmluft og steg i 1 time.

Skru temperaturen op til 200 grader og steg i yderligere 1 time, skrue derefter op til 225 grader og steg til sværen er sprød. Lad stegen hvile 10 minutter uden at være dækket over, inden den skæres ud.