Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varm-roedkaalssalat/

Varm rødkålssalat til julemiddagen

Varm rødkålsalat hører yil den dejlige julemiddag og jeg elsker den sød/syrlige varme salat. Jeg laver den hvert år til jul og den ere så god til den skønne steg, de brunede kartofler, en frisk kålsalat og den fantastiske julesauce, som kommer af en lækker hjemmelavet andesteg.

Det er ren jubelmenu. Herhjemme har jeg fået indført kartoffelchips også, som en del af den traditionelle julemenu. Det har Martin ikke været vant til som en tradition i hans familie – men for mig er det altså uundværligt! Julesauce og varm rødkålssalat er jo et helt perfekt mundfuld, anrettet på en sprød fransk kartoffel.

Prøv også: Opskrift på brunede kartofler >>

PT60M

Varm rødkålssalat

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 500 g rødkål, skåret i strimler
  • 2 spsk smør
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids allehånde, stødt
  • 3 laurbærblade
  • 2 stjerneanis, hele
  • 1 kanelstang
  • 1 spsk brun farin
  • 2 spsk ribsgele
  • 0,50 dl æblecidereddike
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter rødkål i en gryde med smør og varm det igennem nogle minutter under omrøring.

Kom nellike, allehånde, laurbærblade, stjerneanis, kanelstang, æblecidereddike, brun farin og ribsgelé i gryden og rør det godt igennem.

Sæt låg på og lad det simre i 30 minutter.

Smag til med salt, peber, ribsgele og æblecidereddike, til den rammer den skønneste balance mellem let syrligt og en smule sødme.

Tag stjerneanis, kanel og laurbærblade op af gryden og server den varme rødkålssalat.