Wienerschnitzel


Sprød og saftig Wienerschnitzel er en rigtig klassiker og det smager virkelig forrygende dejligt.
De klassiske Wienerschnitzler laves af kalvekød og serveres ’med dreng’, som er skive citron, toppet med benfri sild, kapers og friskrevet peberrod. Derudover serverer jeg gerne sprøde ovnbagte kartoffelskiver og smørstegte ærter til den klassiske ret.
Det smager så skønt med alt tilbehøret og topping sammen.
Prøv også: opskrift på forloren hare >>
Wienerschnitzel
- Wienerschnitzel
- 4 kalveschnitzel, ca. 150-175 g pr stk
- 1 dl hvedemel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 æg, sammenpisket
- 2 dl rasp
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- 30 g smør, til stegning
- Dreng
- 1 øko citron, i skiver
- 1 dåse benfri sild
- 2 spsk peberrod
- 2 spsk kapers
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 kg kartoffel
- 1 olivenolie
- 300 g ærter, frosne, optøede
- 1 spsk smør, til ærterne
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Ristede kartoffelskiver
Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver, vend dem i olie og salt og kom dem på en bradepande med bagepapir.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
Wienerschnitzel
Bank kødet fladere med en kagerulle eller kødhammer. De skal gerne være omkring 1/2 cm tykke. Vend dem på begge sider først i en skål med hvedemel blandet med salt og peber. Derefter i en skål med sammenpisket æg og tilsidst i en skål med rasp, salt og peber.
TIP – Wienerschnitzlerne skal steges en ad gangen i friskt smør og olie på en ren pande hver gang. Det giver det bedste resultat og sikre en flot stegning på alle snitzler. Panden skal derfor tørres ren med et stykke køkkenrulle mellem hver schnitzel.
Varm en stor pande op med olie, kom en klat smør på og lad det bruse af. Steg en schnitzel i 1-2 minutter på hver side. Lad den hvile på en bagerist sat over et stykke bagepapir. Tør panden af og steg næste schnitzle i frisk smør og olie. Fortsæt til alle wienerschnitzlerne er stegt.
Varm de 4 brunede wienerschnitzler nederst i ovnen de sidste 5 min. af kartoflernes bagetid.
Ærter
Lad smør bruse af på en ren pande og lynrist ærterne i ét minut ved høj varme, under omrøring. Drys med salt og friskkværnet peber og server til wienerschnitzlerne mens ærterne er rygende varme.
Servering
Server wienerschnitzel med en citronskive, toppet med sild, kapers og peberrod, samt kartoffelskiver og smørristede varme ærter.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Kan jeg ikke lave snitslerne i forvejen og så sætte dem ind til kartoflerne de sidste minutter?
Iøvrigt en meget dejlig opskrift.
Med venlig hilsen
Tim Wermuth
Tak for din søde hilsen :)
Jeg vil tro de godt kan risikere at blive lidt tørre og kedelige i kødet, fremfor hvis de er tilberedt umiddelbart inden servering – men har ikke testet det af.
Kh Ann-Christine
Lavede den her ret for nogle måneder siden og den var et kæmpe hit, specielt kartoflerne var overraskende gode på den her måde. (Vi er vant til at de bliver stegt på panden.) Det her var meget nemmere. Jeg skal lave den igen i aften fordi jeg har cravet den lige siden. :-D
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding
Kh Ann-Christine
Hej.
Under tilbehør skriver du: 1 kartoffel. Det må være noget i underkanten til 4 personer
Der står 1 kg kartoffel ;)
Kh AC
UPS. min fejl.
Det originale at bruge er ansjoser og ikke sild. Men man kan jo bruge sild hvis man ikke bryder sig om ansjoser.
Venligst Susanne
Jeps, se også tips under opskriften ;)
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man lave wienerschnitzel til flere dage eller bliver de kedelige dagen efter?😊
Mvh Anna
Jeg synes de er bedst og saftigst frisklavede :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Elsker schnitzel og skal prøve din opskrift af i aften…
1. Ligger du kartoffelskiverne i ét lag, for at gøre dem mest sprøde?
2. Hvis man ikke har udskåret kød, men en klump til udskæring, hvor tykke anbefaler du så at man skærer dem? – skal de bankes for mørhed, eller???
På forhånd tak og elsker iøvrigt din aftensmad-bog, som vi i familien flittigt kigger i.
MVH René
Hej René
Mange tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at I har glæde af aftensmadsbogen :)
Jeg lægger helst kartoflerne i et lag, du kan evt bruge to bradepander og bytte den rundt i ovnen undervejs.
Hvis du selv skærer schnitzlerne så ville jeg skære dem i omkring 1 cm tykkelse og banke dem fladere.
Kh Ann-Christine
hælder smeltet dana blue over snitsler når de er færdig. vh tøger
Uhm, det lyder også lækkert!
Kh Ann-Christine