Wienerschnitzel


Sprød og saftig Wienerschnitzel er en rigtig klassiker og det smager virkelig forrygende dejligt.
De klassiske Wienerschnitzler laves af kalvekød og serveres ’med dreng’, som er skive citron, toppet med benfri sild, kapers og friskrevet peberrod. Derudover serverer jeg gerne sprøde ovnbagte kartoffelskiver og smørstegte ærter til den klassiske ret.
Det smager så skønt med alt tilbehøret og topping sammen.
Prøv også: opskrift på forloren hare >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Wienerschnitzel
- Wienerschnitzel
- 4 kalveschnitzel, ca. 150-175 g pr stk
- 1 dl hvedemel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 æg, sammenpisket
- 2 dl rasp
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- 30 g smør, til stegning
- Dreng
- 1 øko citron, i skiver
- 1 dåse benfri sild
- 2 spsk peberrod
- 2 spsk kapers
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 1 olivenolie
- 300 g frosne ærter, optøede
- 1 spsk smør, til ærterne
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Ristede kartoffelskiver
Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver, vend dem i olie og salt og kom dem på en bradepande med bagepapir.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
Wienerschnitzel
Bank kødet fladere med en kagerulle eller kødhammer. De skal gerne være omkring 1/2 cm tykke. Vend dem på begge sider først i en skål med hvedemel blandet med salt og peber. Derefter i en skål med sammenpisket æg og tilsidst i en skål med rasp, salt og peber.
TIP – Wienerschnitzlerne skal steges en ad gangen i friskt smør og olie på en ren pande hver gang. Det giver det bedste resultat og sikre en flot stegning på alle snitzler. Panden skal derfor tørres ren med et stykke køkkenrulle mellem hver schnitzel.
Varm en stor pande op med olie, kom en klat smør på og lad det bruse af. Steg en schnitzel i 1-2 minutter på hver side. Lad den hvile på en bagerist sat over et stykke bagepapir. Tør panden af og steg næste schnitzle i frisk smør og olie. Fortsæt til alle wienerschnitzlerne er stegt.
Varm de 4 brunede wienerschnitzler nederst i ovnen de sidste 5 min. af kartoflernes bagetid.
Ærter
Lad smør bruse af på en ren pande og lynrist ærterne i ét minut ved høj varme, under omrøring. Drys med salt og friskkværnet peber og server til wienerschnitzlerne mens ærterne er rygende varme.
Servering
Server wienerschnitzel med en citronskive, toppet med sild, kapers og peberrod, samt kartoffelskiver og smørristede varme ærter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
hælder smeltet dana blue over snitsler når de er færdig. vh tøger
Uhm, det lyder også lækkert!
Kh Ann-Christine
Hej,
Elsker schnitzel og skal prøve din opskrift af i aften…
1. Ligger du kartoffelskiverne i ét lag, for at gøre dem mest sprøde?
2. Hvis man ikke har udskåret kød, men en klump til udskæring, hvor tykke anbefaler du så at man skærer dem? – skal de bankes for mørhed, eller???
På forhånd tak og elsker iøvrigt din aftensmad-bog, som vi i familien flittigt kigger i.
MVH René
Hej René
Mange tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at I har glæde af aftensmadsbogen :)
Jeg lægger helst kartoflerne i et lag, du kan evt bruge to bradepander og bytte den rundt i ovnen undervejs.
Hvis du selv skærer schnitzlerne så ville jeg skære dem i omkring 1 cm tykkelse og banke dem fladere.
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man lave wienerschnitzel til flere dage eller bliver de kedelige dagen efter?😊
Mvh Anna
Jeg synes de er bedst og saftigst frisklavede :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine