One pot tortellini suppe
Lækker one pot tortellini suppe som serveres rygende varm med smeltet ost og masser af grøntsager, som gør suppen både mættende og virkelig velsmagende.
Det er rigtig comfort mad! Hyggemad når det er dejligst, og den er både perfekt til at nyde udendørs en kølig sommeraften eller på efterårs- og vinterdage. Skøn året rundt!
Det er en mættende og lækker suppe, fyldt af umami fra de soltørrede tomater og osten. Tortellini er lavet af frisk pasta, hvilket gør retten super hurtig at servere, så der kan være mad på bordet på under en halv time. Dejlig hverdagsvenligt.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
One pot tortellini suppe
- 1 squash, i små tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 100 g spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 0,50 tsk chiliflager, alt efter smag
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl piskefløde
- 250 g frisk tortellini
- 75 g parmesan, eller anden hård ost, fintrevet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 125 g frisk mozzarella
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 4 skiver brød
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm en gryde op med olie og rist squash i tern ved høj varme til de får stegeskorpe.
Skru ned for varmen og sauter løgene, til de bliver bløde. Tilsæt hvidløg, soltørrede tomater, spinat, basilikum og chiliflager og rør det godt igennem.
Tilsæt derefter grøntsagsbouillon, hakkede tomater og piskefløde og varm retten op til kogepunktet.
Kom tortellini i gryden og lad det simre efter anvisning på emballagen.
Drys med parmesan – eller anden hård ost – og server den rygende varme tortellini suppe i skåle med mozzarella plukket i mindre stykker og et drys basilikumblade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
På grund af sygdom har jeg det altid dårligst omkring det tidspunkt hvor jeg normalt skulle lave aftensmad . Desuden har jeg af samme grund ingen appetit og duften af mad der simre kan tage appetitten helt
Men da jeg mener det er vigtigt at få sund mad hver dag og da især i min situation og da jeg er alene og derfor selv skal lave maden så har jeg købt en slowcooker, en der hedder crock pot og er igang med at forsøge at få det til at fungere. Derfor har jeg bla. tænkt på at bruge dine one pot opskrifter og tænkte på om du har erfaring med at lave dem i sådan en tingest. Fx om jeg skal justere på væske mængden og om du har nogen ide om hvor læge det skal have på lav eller høj indstilling i forhold til almindelig gryde/ovn Håber du kan hjælpe mig lidt på vej og tak for mange gode opskrifter jeg tit har fundet inspiration i
Hej Edel
Mange tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for du har glæde af mine opskrifter.
Jeg har desværre ikke erfaring med slowcooker, så jeg ved ikke hvordan de fungere til de forskellige retter med indstillinger, tid og temperaturer.
Det kan jeg ikke hjælpe med. Umiddelbart vil jeg tro at du fint kan lave mine one pot i slowcookeren, men i første omgang kan det måske være en god ide at koge pastaen for sig, da jeg er i tvivl om pasta kan fungere i en slowcooker.
Jeg håber du får glæde af din slowcooker og den vil være en dejlig hjælp i køkkenet.
Rigtig god bedring til dig
Kh Ann-Christine
Hvis nu jeg “ hader” squash🙈 hvad kunne så erstattet det? Der er suppe vejr i Aalborg ;-)
Broccolibuketter vil også fungere glimrende i denne suppe
Rigtig god fornøjelse med retten – vi har også temmelig meget suppe vejr her i Aarhus :)
Kh Ann-Christine
SUPERLÆKKERT ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jeg tilføjede 2 stængler fintsnittede bladselleri og tynde skiver snackgulerødder. Samt revet citronskal fra 1/2 øko-citron 🍋
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre – og lækre tilføjelser du tipper om :)
Kh Ann-Christine