Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/shepards-pie/

Shepards Pie

I søndags lavede vi Shepards Pie til aftensmad – og det var så lækkert!

Måske en lidt overset ret –  ihvertfald herhjemme hos os. Men synes også samtidig at det er sådan en hyggelig og nostalgisk ret. Jeg er barn af 80´erne, og kender retten fra min barndom, så derfor er det den periode som jeg forbinder med Shepards Pie, som dengang jo egentlig var bedre kendt med den mundrette titel; oksekød med kartoffellåg.

PT1H15Mter

Shepards Pie

4 pers.     1 time 15 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time 15 minutter
Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand (uden salt) til de er møre.

Sauter de hakkede løg i en gryde med smør til de er klare og gennemsigtige. Tilsæt kød og brun det godt igennem ved høj varme. Skrue ned for varmen og tilsæt gulerødder, bladselleri, hvidløg, tomatpure, rødvin, 2 spsk worcestershire sauce, hønsefond samt timian, rosmarin, salt og peber. Kog op og lad det simre i 10 minutter.

Tilbered imens kartoffelmos:

Kom de møre varme kartofler i en stor skål sammen med smør. Pisk godt igennem med en håndmikser til kartoffelmosen er cremet og luftig. Tilsæt piskefløde og smag til med parmesanost, salt og peber.

Fordel kødsaucen i et smurt ovnfast fad og læg ‘et låg’ af kartoffelmos over. I første omgang glattes kartoffelmosen pænt ud med en spartel – dernæst laves mønster med en gaffel (se billede) og drys over med pankorasp og lidt ekstra parmesan.

Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-45 minutter.