Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/shepards-pie/

Shepards Pie

Shepards Pie har tidligere været en lidt overset ret –  ihvertfald herhjemme hos os. Men vi synes dog at det er sådan en hyggelig og nostalgisk ret.

Jeg er barn af 80´erne, og kender retten fra min barndom, så derfor er det den periode som jeg forbinder med Shepards Pie, som dengang jo egentlig var bedre kendt med den mundrette titel; oksekød med kartoffellåg.

Det er en skøn ret til de kolde vintermåneder og smager virkelig dejligt.

Prøv også: min bedste opskrift på helstegt kylling >>

PT1Hog15Mter

Shepards Pie

4 pers.    1 time og 15 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 15 minutter
Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand (uden salt) til de er møre.

Sauter de hakkede løg i en gryde med smør til de er klare og gennemsigtige. Tilsæt kød og brun det godt igennem ved høj varme.

Skrue ned for varmen og tilsæt gulerødder, bladselleri, hvidløg, tomatpure, rødvin, 2 spsk Worcestershire sauce, hønsefond samt timian, rosmarin, salt og peber.

Kog op og lad det simre i 10 minutter.

Kartoffelmos
Kom de møre varme kartofler i en stor skål sammen med smør. Pisk godt igennem med en håndmikser til kartoffelmosen er cremet og luftig. Tilsæt piskefløde og smag til med parmesanost, salt og peber.

Fordel kødsaucen i et smurt ovnfast fad og læg et låg af kartoffelmos over. I første omgang glattes kartoffelmosen pænt ud med en spartel – dernæst laves mønster med en gaffel (se billede) og drys over med pankorasp og lidt ekstra parmesan.

Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-45 minutter.