Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/paerekage/

Pærekage

Denne lækre pærekage er seriøst  proppet med store mængder af pære, mindre kan også gøre det – og jeg må indrømme, at jeg glemte at tælle og veje hvor mange jeg brugte. Men jeg lover, at uanset om du bruger 6 eller 16 pærer – så bliver denne pærekage super lækker!

I går havde jeg meldt mig til at bage kage til forældrerådsmøde i børnehaven om aftenen og da jeg altid har mange (!) kagedrømme på min To Cook ønskeliste, var jeg ude i store overvejelser om både chokoladekager og æblekager.

Min mor gjorde valget super nemt, hun medbragte nemlig en kæmpe stor skål pærer fra haven, da hun besøgte os i tirsdags – og de lækre pærer skulle naturligvis bruges til en pærekage.

PT1H

Pærekage

6-8 pers.    1 time
6-8 pers.
Ingredienser
  • minimum 6 pærer – gerne det dobbelte
  • 250 g marcipan
  • 250 g sukker
  • 250 g blødt smør
  • 5 æg
  • 175 g mel
  • 40 g god mørk chokolade
  • 1 spsk sukker
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Skræl alle pærerne og skær dem i skiver.

Pisk marcipan og sukker sammen i en skål, når massen er jævn, så piskes det bløde smør i lidt efter lidt. Tilsæt derefter et æg ad gangen. Til sidst vendes dejen med mel, der skal ikke røres for meget, bare lige vendes.

Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform, min er ca. 24 cm.

Hak chokoladen og drys chokoladen på sammen med ca halvdelen af pærerne.

Kom resten af dejen ovenpå og fordel resten af pærerne i dejen, ved at stikke dem ned i dejen.

Drys dejen med en spsk sukker og kom kagen i en forvermet ovn ved 175 grader varmluft. Bages i 45-55 minutter.

Jeg synes, den smager fantastisk med vaniljeis eller creme fraiche til