Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paeretaerte/

Pæretærte

Pæretærte er en af efterårets skønneste kager og sidste weekend bagte jeg denne skøn tærte med mandelcreme og mørk chokolade (alternativt kan bruges marcipan, se tip under opskriften). Den får topkarakter på lækkerhedsskalaen.

Den kan serveres med cremefraiche, luftig flødeskum eller med vaniljeis – og så er den skøn til både eftermiddagste og dessert efter en skøn middag.

Hvis du ikke lige har pærer, så kan de naturligvis sagtens skiftes ud med anden frugt – men hvis det er af den mere syrlige slags, så kompenser gerne for det med en smule ekstra sukker i dejen.

Prøv også: Min bedste opskrift på pærekage >>

PT1H

Pæretærte

6-8 per.    1 time
6-8 per.
Ingredienser
  • Mørdej
  • 150 g mel
  • 30 g rørsukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g koldt smør
  • 1 æg, lille
  • Mandelcreme
  • 100 g smør, blødt
  • 75 g sukker
  • 100 g mandelmel
  • 2 æg, str. L
  • Fyld
  • 4 pærer (ca. 250-275 gram), skåret i tynde skiver
  • 50 Mørk chokolade
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Mørdejstærtebund
Bland salt, sukker og mel sammen og smuldr smørret ud til det er som savsmuld. Her kan fint bruges en foodprocessor. Saml dejen med æg, og lad den hvile på køl i 30 minutter inden den rulles ud mellem to stykker meldrysset bagepapir og lægges i et smurt tærtefad.

Fyld til pæretærte
Pisk smør og sukker luftigt, rør mandelmel og æg i. Drys hakket chokolade over tærtebunden og fordel derefter mandelcremen ovenpå chokoladen. Læg pæreskiverne på et fint mønster.

Bagning
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.