Pæretærte
Pæretærte er en af efterårets skønneste frugttærter med mandelcreme og mørk chokolade. Den får topkarakter på lækkerhedsskalaen.
Den kan serveres med cremefraiche, luftig flødeskum eller med vaniljeis – og så er den skøn til både eftermiddagste og som dessert efter en skøn middag.
Hvis du ikke har pærer, så kan de skiftes ud med anden frugt – men hvis det er af den mere syrlige slags, så kompenser gerne for det med en smule ekstra sukker i dejen.
Prøv også: Min bedste opskrift på pærekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pæretærte
- Mørdej
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 120 g smør, koldt
- 1 æg, sammenpisket
- evt lidt koldt vand
- Mandelcreme
- 100 g smør, stuetempereret
- 75 g sukker
- 100 g mandelmel
- 2 æg
- Fyld
- 175 g pære
- 50 g mørk chokolade, hakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mørdej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen.
Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Mandelcreme og fyld
Pisk smør og sukker, til det er luftigt, og rør derefter mandelmel og æg i. Drys hakket chokolade over tærtebunden og fordel mandelcremen oven på chokoladen. Læg pæreskiverne på i et fint mønster.
Bagning
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvad hvis man ikke har en røremaskine? Kan dejen så ikke blive god nok hvis man bare har armkræfterne? Da der står at dejen skal samles hurtigt ved hjælp af en foodprocessor.
Hej Dorthe
Det kan man sagtens, så smuldrer du blot det kolde smør i melblandingen til det er som fintrevet parmesan i konsistensen og tilsidst samler dejen lynhurtigt med æg – den skal ikke æltes.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er igang med tærten nu og jeg synes det ser ud på billedet til der er lidt dej på toppen men i opskriften står der ikke noget ? Skal der ikke lag mørdej på toppen?
Hilsen Tina
Hej Tina
Det kommer ikke dej på toppen, men det hæver op om pærerne under bagningen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Synes den blev lidt tør.
Jeg smeltede ikke smør inden det blev pisket med æg. Kan det være derfor?
Hej Bente
Smørret skal endelig ikke piskes først, men det skal være blødt og stuetempereret, så det kan piskes luftigt sammen med sukkeret. Hvilke størrelse æg har du brugt, måske kan det være det der gør det?
Kh Ann-Christine
Tak. Du fortæller mig at smørret ikke skal smeltes først, ikke? Jeg prøver med XL æg og ikke M/L.
Jo, det er helt rigtigt :)
Kh Ann-Christine