Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paeretaerte/

Pæretærte

Pæretærte er en af efterårets skønneste frugttærter med mandelcreme og mørk chokolade. Den får topkarakter på lækkerhedsskalaen.

Den kan serveres med cremefraiche, luftig flødeskum eller med vaniljeis – og så er den skøn til både eftermiddagste og som dessert efter en skøn middag.

Hvis du ikke har pærer, så kan de skiftes ud med anden frugt – men hvis det er af den mere syrlige slags, så kompenser gerne for det med en smule ekstra sukker i dejen.

Prøv også: Min bedste opskrift på pærekage >>

PT60M

Pæretærte

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Mørdej
  • 150 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g smør, koldt
  • 1 æg
  • Mandelcreme
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 75 g sukker
  • 100 g mandelmel
  • 2 æg
  • Fyld
  • 275 g pære
  • 50 g mørk chokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Mørdejstærtebund
Bland salt, sukker og mel sammen og smuldr smørret ud til det er som savsmuld. Saml dejen med æg, og lad den hvile på køl i 30 minutter inden den rulles ud mellem to stykker meldrysset bagepapir og lægges i et smurt tærtefad på 24 cm i diameter.

Fyld til pæretærte
Pisk smør og sukker luftigt, rør mandelmel og æg i. Drys hakket chokolade over tærtebunden og fordel derefter mandelcremen ovenpå chokoladen. Læg pæreskiverne på et fint mønster.

Bagning
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.