Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paeretaerte/

Pæretærte

Pæretærte er en af efterårets skønneste frugttærter med mandelcreme og mørk chokolade. Den får topkarakter på lækkerhedsskalaen.

Den kan serveres med cremefraiche, luftig flødeskum eller med vaniljeis – og så er den skøn til både eftermiddagste og som dessert efter en skøn middag.

Hvis du ikke har pærer, så kan de skiftes ud med anden frugt – men hvis det er af den mere syrlige slags, så kompenser gerne for det med en smule ekstra sukker i dejen.

Prøv også: Min bedste opskrift på pærekage >>

PT60M

Pæretærte

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Mørdej
  • 240 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 120 g smør, koldt
  • 1 æg, sammenpisket
  • evt lidt koldt vand
  • Mandelcreme
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 75 g sukker
  • 100 g mandelmel
  • 2 æg
  • Fyld
  • 175 g pære
  • 50 g mørk chokolade, hakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Mørdej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen.

Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Mandelcreme og fyld
Pisk smør og sukker, til det er luftigt, og rør derefter mandelmel og æg i. Drys hakket chokolade over tærtebunden og fordel mandelcremen oven på chokoladen. Læg pæreskiverne på i et fint mønster.

Bagning
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter.