Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/donuts/

Donuts

Luftige og uimodståeligt lækre donuts ♡

Her får du min opskrift på de lækreste donuts, som er fyldt med smag og har en saftig og luftig krumme.

De skønne donuts skal helst spises mens de er helt friske og helst samme dag. Man kan dog godt kan held med at fryse dem ned, når de er nybagt og lune dem i ovnen efter optøning.

Pynt dem med alverdens skønne krymmel, glasur, glace, karamelsauce eller lign.

PT10H

Donuts

20 stk.    10 timer
20 stk.
Ingredienser
  • 2 1/2 dl mælk
  • 70 g sukker
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 125 g smør, smeltet
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids kardemomme, stødt
  • 1 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
  • 450 g hvedemel
  • Til kogning
  • 1 l fritureolie
  • Til pynt
  • 200 g flormelis
  • 1 æggehvide
  • Derudover
  • farvepaste, eller frugtfarve
  • krymmel, tørrede bær mv.
Udskriv opskrift
10 timer
Fremgangsmåde

Lun mælken i en gryde under omrøring til den er 30-35 grader varm og kom derefter mælken i en ren skål eller i skålen til en røremaskine.

Flæk en vaniljestang på langs og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn med sukker og tilsæt det sammen med gær i mælken. Rør til det er opløst (gerne på røremaskinen hvis muligt)

Rør æg og smeltet smør i og derefter salt, citronskal, kardemomme og hvedemel. Rør godt i 5 minutter til dejen er helt ensartet og smidig.

Kom dejen i en ren skål smurt med olie. Dæk den til og lad den hæve i køleskabet i 8-12 timer.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er ca. 1 ½ cm i højden. Stik runde donuts ud med et glas eller en udstikker og stik derefter hullerne ud med en mindre udstikker eller fx enden på en sprøjtetyl.

Læg dem på en meldrysset bageplade med bagepapir og lad dem hæve i en time til de er hævet til dobbeltstørrelse.

Varm olien op i en stor gryde til den er 170 grader varm. Kom forsigtigt donuts i gryden – der kan koges 1-2 af gangen afhængig af pladsen. Hver donuts vendes undervejs i olien med en ske og skal have ca. 1-2 minutter på hver side.

Tag de færdige donuts op med en hulske og lad dem dryppe af på en rist eller på køkkenrulle.

Når de er kølet af, kan de pyntes med glasur, krymmel, spiselige blomster, kakaonibs eller hvad man ellers kunne drømme om.

Glasur
Pisk halvdelen af flormelis med æggehvide til det er helt ensartet og tilsæt derefter mere og mere flormelis til konsistensen er perfekt til glasur.

Den chokoladebrune glasur er lavet ved at blande lidt kakao i. Den lyserøde med lyserød farvepaste. Og derudover har jeg drysset med kakaonibs og fine spiselige tørrede blomster.