Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/donuts/ Afternoon tea Dessert, Efterår, Forår, Kager, Kager og søde sager, Sommer, Vinter

Donuts

Luftige og uimodståeligt lækre donuts ♡

Her får du min opskrift på de lækreste donuts, som er fyldt med smag og har en saftig og luftig krumme.

Pynt dem med alverdens skønne krymmel, glasur, glace, karamelsauce eller lign. Det er et herligt projekt at kaste sig ud i sammen med børnene eller vennerne og det er sjovt at pynte og dekorere de fine kager inden man nyder dem sammen.

Prøv også: min opskrift på pandekager >>

Donuts
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT14HPT1H30M25
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 2,50 dl mælk, stuetempereret
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 1 tsk olivenolie, til skålen
  • Til kogning
  • 1 liter fritureolie
  • Til pynt
  • 150 g flormelis
  • 2 spsk vand
  • farvepasta, efter eget valg
  • 1 spsk krymmel, tørrede bær
  • 1 spsk sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med mælk. Kom sukker, vaniljesukker, æg, citronskal, kardemomme og salt i. Rør sammen og sigt hvedemel i. Rør ved lav hastighed i 5 minutter på en røremaskine. Kom smør i skålen og rør ved høj hastighed i 5 minutter til dejen er blød og blank. Dejen skal være meget blød.

Kom dejen i en ren skål smurt med lidt olie. Sæt låg over og lad dejen hæve i en time på køkkenbordet og sæt den derefter i køleskabet i cirka 10-12 timer.

Rul den kolde dej ud på et meldrysset bord, til cirka 1 cm i højden. Stik runde donuts ud med en udstikker på 7 cm i diameter og stik derefter hullerne ud med en mindre udstikker på 2-3 cm i diameter. Læg dem på et stykke meldrysset bagepapir og lad dem hæve i 1 1/2 time.

Varm fritureolie op i en gryde, til den er 170-175 grader varm. Kog 2-3 donuts af gangen i cirka 1-2 minutter på hver side eller til de er flot gyldenbrune.

Tag de færdige donuts op med en hulske og lad dem dryppe af på en rist eller på køkkenrulle. Lad dem køle af.

Glasur
Pisk flormelis med koldt vand til en lækker tyk glasur. Kom farve i efter smag og ønske til pynt og pynt de afkølede donuts med kagekrymmel, sukker, frysetørrede bær, lakridspulver mv. efter smag og behag.