Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saltkaramel-muffins/

Saltkaramel Muffins

Saltkaramel muffins med masser af chokoladelykke og masser af saltkaramel, som altid får smilet frem bare man tænker på det.

Forestil dig en smovset lækker muffins fyldt med chokolade og så gemmer der sig i midten flydende saltkaramel … Jamen altså, det er så godt!
En himmelsk mundfuld og helt fabelagtigt lækkert.

Jeg bager ikke karamellen med, for så risikere man at den flyder ud i kagedejen og jeg synes kontrasten mellem den lækre kagekrumme og den flydende karamel er enestående lækker.

Prøv også: min opskrift på brownie >>

PT60M

Saltkaramel Muffins

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • Saltkaramel
  • 2 dl piskefløde
  • 110 g sukker
  • 50 g glukosesirup
  • 0,50 tsk flagesalt
  • Muffins
  • 150 g smør
  • 150 g mørk chokolade, finthakket
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 120 g hvedemel
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 0,50 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • Til servering
  • 0,50 tsk flagesalt, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Saltkaramel
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.

Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen har en temperatur på 112 grader er den færdig – mål med et bagetermometer.

Drys salt i, rør det rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.

Chokolademuffins
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i.

Pisk sukker og æg sammen til konsistensen er helt ensartet og pisk derefter mælk, vanilje og salt i. Rør chokolade og smørblandingen i.

Bland hvedemel og bagepulver, sigt det i dejen og rør dejen godt sammen.

Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-18 minutter. Lad dem ud og sæt dem på en rist, så de kan køle lidt af.

Lav et snit i midten af hver muffin med en skarp spids kniv.

Kom karamellen i en sprøjtepose og kom et dryp saltkaramel med i midten af hver muffin og afslut med et dryp saltkaramel i toppen. Drys de færdige saltkaramel muffins med et par saltflager inden servering.