Saltkaramel Muffins


Saltkaramel muffins med masser af chokoladelykke og masser af saltkaramel, som altid får smilet frem bare man tænker på det.
Forestil dig en smovset lækker muffins fyldt med chokolade og så gemmer der sig i midten flydende saltkaramel … Jamen altså, det er så godt!
En himmelsk mundfuld og helt fabelagtigt lækkert.
Jeg bager ikke karamellen med, for så risikere man at den flyder ud i kagedejen og jeg synes kontrasten mellem den lækre kagekrumme og den flydende karamel er enestående lækker.
Prøv også: min opskrift på brownie >>
Saltkaramel Muffins
- Saltkaramel
- 2 dl piskefløde
- 110 g sukker
- 50 g glukosesirup
- 0,50 tsk flagesalt
- Muffins
- 1 æg
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 170 g sukker
- 125 g smør
- 140 g mørk chokolade, finthakket
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 165 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 10 g kakao, usødet
- 1,50 tsk bagepulver
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- Til servering
- 0,50 tsk flagesalt, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Saltkaramel
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.
Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen har en temperatur på 107 grader er den færdig – mål med et bagetermometer.
Drys salt i, rør det rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.
Chokolademuffins
Pisk æg, vaniljesukker og sukker i en skål til det er lyst og luftigt.
Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag straks derefter gryden af varmen. Rør den finthakkede chokolade i det smeltede smør og rør til al chokoladen er smeltet.
Pisk chokolade og smørblandingen i skålen med æg og sukker, sammen med cremefraiche og halvdelen af den grofthakkede chokolade.
Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver sammen i en ren skål og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og fordel dejen i muffinsforme, drys det sidste chokolade over og bag i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 20 minutter.
Lav et snit i midten af hver muffin med en skarp spids kniv.
Kom karamellen i en sprøjtepose og kom et dryp saltkaramel med i midten af hver muffin og afslut med et dryp saltkaramel i toppen. Drys de færdige saltkaramel muffins med et par saltflager inden servering.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
De muffins ser ualmindelig indbydende ud.
Jeg har en masse kondenseret mælk stående.
Tror du det vil fungere at lave saltkaramel af det?
Mange hilsner Lisbeth
Dét er de også ;)
Og ja kondenseret mælk vil du sagtens kunne bruge. Smagen er lidt anderledes end denne karamel, men begge slags er jo ganske vidunderlige og perfekte til formålet :)
God fornøjelse
Kh AC
Jeg har ellers i en del år ikke været så meget til muffins, for jeg synes ofte de blev lidt tørre og kedelige. Men det fik du lige lavet om på med de smukke billeder og denne opskrift.
Meget fristende, så jeg har allerede bagt dem og HOLD NU OP de er gode :-D
Hvor er det dejligt at høre, Henriette :)
Rigtig dejlig dag til dig
Mums de ser gode ud – helt sikkert morgendagens barselsprojekt! Mon de kan fryses, så man kan lave dobbelt portion?
Hej Susanne,
Ja, det kan de helt sikkert sagtens :)
Kh AC
Kan karamellen laves flere dage forinden? Jeg skal bage dem fredag men tænker om jeg fx kan lave karamellen tirsdag og bare have den stående på køl?
Ja, det kan den sagtens :)
Har lige bagt dem i dag. Havde en dåse kondenseret mælk der allerede var kogt til karamel – det brugte jeg til at dryppe/sprøjte i dejen inden de blev bagt. NØJ de smager godt.
Uhm, hvor dejligt ♡
Hej :)
Jeg vil gerne servere disse lækre muffins til en middag på lørdag, og satser på at kunne lave dem inden gæsterne kommer :) Er det mon muligt at bage dem om formiddagen og så blot lune dem lidt lige inden de skal spises? Og skal 2. omgang karamel i så fald først sprøjtes i når de er blevet lunet? Tænker de vil være så lækre lune med en klat vanilleis til :)
Ja, det kan du fint gøre. Du kan komme karamel i både når de er klar eller inden de lunes, så karamellen er lidt lun
Kh AC
Skønt at høre! Måske kan det være forskellen på ovne, der har drillet, det er så dejligt at høre de blev skønne :)
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Mums, skal helt sikkert laves i weekenden
God fornøjelse ♡
Kh AC
vildt lækre! vi var to 12 årige piger der prøvede at lave den, og de var vildt nemme at lave! :)
Dejligt at høre! Tak for jeres søde hilsen
Kh AC
Lyder som lækre muffins. Kan man putte chessefrosting med karamelsmag på eller bliver det for meget.
Mvh Conny
Uhm, prøv det endelig af :) Lyder lækkert
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
De ser vildt gode ud!
Jeg er ikke helt sikker på hvordan snittet skal laves. Skal jeg “prikke” et hul ovenfra med kniven?
På forhånd tak for hjælpen fra den forvirrede ;-)
Ja, præcis!
Rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Vi er igang med at prøve dem… men er blevet i tvivl .. i teksten står der man skal blande mælk i.. men der står ingen steder hvor meget …
Skal man bare springe mælk over så?
Mvh
Signe
Det var en tastefejl og er rettet nu.
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Kan de bruges til babyshower med frosting og pynt ovenpå, eller skal de være lune når de serveres?
Jeg servere dem ikke nødvendigvis lune, så de kan fint laves til en babyshower med frostning og pynt
God weekend og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan de laves en dag før og lægge karamelen i på dagen? eller kan færdig produktet puttes i køleskabet?
Hej Poul,
Du kan fint lave kagerne dagen før og først fylde karamel i dagen efter
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine