Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saltkaramel-muffins/

Saltkaramel Muffins

Saltkaramel muffins med masser af chokoladelykke og masser af saltkaramel, som altid får smilet frem bare man tænker på det.

Forestil dig en smovset lækker muffins fyldt med chokolade og så gemmer der sig i midten flydende saltkaramel … Jamen altså, det er så godt!
En himmelsk mundfuld og helt fabelagtigt lækkert.

Jeg bager ikke karamellen med, for så risikere man at den flyder ud i kagedejen og jeg synes kontrasten mellem den lækre kagekrumme og den flydende karamel er enestående lækker.

Prøv også: min opskrift på brownie >>

PT60M

Saltkaramel Muffins

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • Saltkaramel
  • 2 dl piskefløde
  • 110 g sukker
  • 50 g glukosesirup
  • 0,50 tsk flagesalt
  • Muffins
  • 1 æg
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 170 g sukker
  • 125 g smør
  • 140 g mørk chokolade, finthakket
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 165 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 10 g kakao, usødet
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • Til servering
  • 0,50 tsk flagesalt, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Saltkaramel
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.

Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen har en temperatur på 107 grader er den færdig – mål med et bagetermometer.

Drys salt i, rør det rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.

Chokolademuffins
Pisk æg, vaniljesukker og sukker i en skål til det er lyst og luftigt.

Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag straks derefter gryden af varmen. Rør den finthakkede chokolade i det smeltede smør og rør til al chokoladen er smeltet.

Pisk chokolade og smørblandingen i skålen med æg og sukker, sammen med cremefraiche og halvdelen af den grofthakkede chokolade.

Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver sammen i en ren skål og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og fordel dejen i muffinsforme, drys det sidste chokolade over og bag i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 20 minutter.

Lav et snit i midten af hver muffin med en skarp spids kniv.

Kom karamellen i en sprøjtepose og kom et dryp saltkaramel med i midten af hver muffin og afslut med et dryp saltkaramel i toppen. Drys de færdige saltkaramel muffins med et par saltflager inden servering.