Saltkaramel Muffins
Saltkaramel muffins med masser af chokoladelykke og masser af saltkaramel, som altid får smilet frem bare man tænker på det.
Forestil dig en smovset lækker muffins fyldt med chokolade og så gemmer der sig i midten flydende saltkaramel … Jamen altså, det er så godt!
En himmelsk mundfuld og helt fabelagtigt lækkert.
Jeg bager ikke karamellen med, for så risikere man at den flyder ud i kagedejen og jeg synes kontrasten mellem den lækre kagekrumme og den flydende karamel er enestående lækker.
Prøv også: min opskrift på brownie >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltkaramel Muffins
- Saltkaramel
- 2 dl piskefløde
- 110 g sukker
- 50 g glukosesirup
- 0,50 tsk flagesalt
- Muffins
- 1 æg
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 170 g sukker
- 125 g smør
- 140 g mørk chokolade, finthakket
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 165 g hvedemel
- 10 g usødet kakao
- 1 knivspids salt
- 1,50 tsk bagepulver
- Til servering
- 0,50 tsk flagesalt, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Saltkaramel
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og lad det koge op. Rør i det indimellem. Når karamelmassen har en temperatur på 107 grader, er den færdig.
Drys salt i, rør rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.
Chokolademuffins
Pisk æg, vaniljesukker og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag gryden af varmen. Kom den finthakkede chokolade i og rør, til den er smeltet.
Kom chokoladeblandingen, cremefraiche og halvdelen af den grofthakkede chokolade i skålen med æg og sukkerblanding og rør det sammen.
Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver sammen, sigt det i dejen og rør den sammen. Fordel dejen i muffinforme. Drys det sidste chokolade over kagerne og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lav et lille snit i midten af hver muffin med en skarp spids kniv. Fyld karamellen i en sprøjtepose og sprøjt lidt saltkaramel ned i midten af hver muffin. Afslut med et dryp saltkaramel på toppen.
Drys de færdige muffins med et par saltflager inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan jeg bage dem direkte i papirsforme? – jeg syntes ofte muffins driller mig i papirsforme og ikke vil slippe når de skal spises.
Hej Christina
jeg synes de fungere godt både at bage i papirsform og metalform
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tror du man kan putte en guldkaramel i de fyldte muffinforme inde de bages?
ja, det vil være så lækkert!
Kh Ann-Christine
Kan de fryses helt færdiglavede med karamellen i?
Jeg læser de øvrige kommentarer som om at karamellen først skal puttes i lige inden servering – men jeg vil gerne kunne gøre det enten dagen før – eller fryse dem med karamellen i, så de er klar til at spise efter optøning?
Er det muligt?
Mvh Jannie
Du kan godt komme karamellen i dagen før, jeg har ikke prøvet at fryse den med
Kh Ann-Christine