Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-cupcakes/

Chokolade Cupcakes

Disse chokolade cupcakes er bogstavlig talt fyldt til randen med chokolade. Mørk chokolade, mælkechokolade og hvid chokolade i en skøn forening. Man kunne også snildt komme en håndfuld pecannødder i, det vil være et skønt twist på opskriften, som jeg selv vil prøve næste gang.

PT30M

Chokolade Cupcakes

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 230 g sukker
  • 3 æg
  • 0,33 tsk vaniljepulver, eller en hel vaniljestang
  • 175 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 40 g kakao, usødet
  • 160 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk salt
  • 2 dl mælk
  • 100 g mørk chokolade, hakket, alternativt mælke- eller hvid chokolade
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk vanilje, sukker og æg luftigt.

Smelt smør i en gryde ved lav varme og når alt smørret er smeltet, tages gryden af varmen.

I den varme smør røres 175 g mørk chokolade i og det røres godt rundt til al chokoladen er smeltet.

Chokokoladesmøret røres i æggesnapsen sammen med mælk.

I en ren skål blandes mel, salt, kakao og bagepulver og næste al den lækre hakkede chokolade vendes deri (gem en smule til at drysse over til sidst. Melblandingen røres i chokolademassen.

Fordel dejen i 12 muffinsforme af papir, som gerne er placeret i en fast form og drys det sidste hakkede chokolade over alle muffins.

Bag chokolade muffins i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-19 minutter.