Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kiksekage/ Kager Kager og søde sager

Kiksekage

Chokoladelækker kiksekage er altså bare et evigt hit!

Her får du min opskrift på kiksekage uden palmin og æg og i stedet med kondenseret mælk og en masse lækker chokolade. Resultatet er toplækkert, særligt når det drysses med et fint lag nødder til pynt og knas.

Smagen er i top og så er den super nem og hurtig at lave – skal dog lige have nogle timer på køl, så på trods af at den er nem, så er det ikke den kage, man bikser sammen 15 min, inden den skal spises.

Prøv også: opskrift på brownie >>

PT4HPT45M10

Kiksekage

Tid i alt4 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed4 dage
Kan frysesJa
Antal10 pers.
Ingredienser
  • 50 g smør
  • 350 g mørk chokolade, finthakket
  • 1 øko appelsin, revet skal herfra
  • 300 g sød kondenseret mælk
  • 125 g vaniljekiks, gerne firkantede
  • Toppings
  • 60 g hasselnødder, hakkede
  • 25 g pistaciekerner uden salt, hakkede
  • 1 spsk kakaonibs
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved middel varme. Sluk for varmen, så snart smørret er smeltet, og kom chokolade og fintrevet appelsinskal i gryden. Rør godt rundt, til al chokoladen er smeltet, og konsistensen er helt ensartet. Rør derefter den kondenserede mælk i gryden.

Læg et stykke bagepapir i en form på 10 x 25 cm og smør et tyndt lag chokoladecreme i bunden og op ad siderne.

Læg en række kiks og chokoladecremen lag på lag. Brug en dejskraber til at fordele chokoladen glat og jævnt.

Afslut med et lag chokolade og drys til sidst med hakkede hasselnødder, pistaciekerner og kakaonibs.

Stil kagen i køleskabet i min. 3 timer inden servering.