Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kiksekage/

Kiksekage

Chokoladelækker kiksekage er altså bare et evigt hit!

Her er kiksekagen lavet uden palmin og æg og i stedet med kondenseret mælk og en masse lækker chokolade – resultatet bliver toplækkert, særligt når det drysses med et fint lag nødder til pynt og knas.

Smagen er i top og så er den super nem og hurtig at lave – skal dog lige have nogle timer på køl, så på trods af at den er nem, så er det ikke den kage, man bikser sammen 15 min, inden den skal spises.

Prøv også: opskrift på brownie >>

PT5H

Kiksekage

Tid i alt5 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed4 dage
Kan frysesJa
Antal10 pers.
Ingredienser
  • 0,50 vaniljestang
  • 50 g smør
  • 300 g sød kondenseret mælk
  • 350 g mørk chokolade, finthakket
  • 1 øko appelsin, revet skal herfra
  • 125 g kiks, firkantede
  • Toppings
  • 60 g hasselnødder, hakkede
  • 25 g pistaciekerner uden salt, hakkede
  • 1 spsk kakaonibs
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved middel varme. Sluk for varmen, så snart smørret er smeltet og kom chokolade og fintrevet appelsinskal i gryden. Rør godt rundt til al chokoladen smelter og konsistensen er helt ensartet og rør dernæst den kondenserede mælk i gryden.

Kom et stykke bagepapir i en form på ca. 25 x 11 cm og fordel et tyndt lag chokoladecreme i bunden og i siderne.

Læg en række kiks nederst og derefter kiks og chokoladecremen lag på lag. Brug en dejskraber til at fordele chokoladen glat og jævnt.

Afslut med resten af chokoladen og drys med hakkede hasselnødder, pistaciekerner og kakaonibs.

Stil kagen i køleskabet i minimum 3 timer inden servering.