Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kiksekage/

Kiksekage

Sådan en virkelig god klassisk kiksekage er altså bare et evigt hit!

Nu skriver jeg klassisk … men det er den nu alligevel ikke helt. Denne er nemlig uden palmin og med lutter gode sager i stedet. Jeg har lavet min kiksekage uden æg og brugt kondenseret mælk i stedet – det er vist efterhånden sådan en ret gæns fremgangsmåde og en perfekt erstatning for palmin.
Smagen er i top og så er den super nem og hurtig at lave – skal dog lige have nogle timer på køl, så på trods af at den er nem, så er det ikke den kage, man bikser sammen 15 min, inden den skal spises.

PT3H

Kiksekage

10 pers.    3 timer
10 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Kom smør, vaniljekorn fra vaniljestangen, kondenseret mælk og chokolade i en gryde og varm det op under omrøring. Når chokoladen er smeltet røres appelsinskal i og der skrues ned til laveste varme. Chokolademassen kan godt være lidt spøjs og usammenhængende på dette tidspunkt – men nu skal den gerne røres rigtigt grundigt igennem med et piskeris, til den er helt lækker, ensartet og glat i konsistensen.

Kom et stykke bagepapir i en rugbrødsform og fordel et tyndt lag chokolade i bunden og i siderne. Læg en række kiks nederst og derefter kiks og chokolademasse lag på lag. Brug gerne en dejskraber til at fordele chokoladen glat og jævnt. Afslut med et lag chokolade og derefter et godt drys hakkede hasselnødder, pistaciekerner og kakaonibs.

Stil formen i køleskabet i mindst 2 1/2 time inden servering.