Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaernemaelkshorn/

Kærnemælkshorn med æble og karamel

Kærnemælkshorn er da en af de mest vidunderlige hjemmebagte kager – her har jeg fyldt dem med æbler og karamel.

Æblerne på træerne uden for vores stuevindue, plukkes dagligt nu. De er stadig ret syrlige, men helt bestemt også spiselige, friske og lækre. Til madpakker, snacks og så har jeg brugt dem som fyld i disse lækre kærnemælkshorn med karamelcreme og æblebåde – et ret fint alternativ til den også dejlige og traditionelle remonce og marcipan midte, man oftest får i kærnemælkshorn.

PT30min+hvile

Kærnemælkshorn med æble og kanel

6-8 stk    30 min + hvile
6-8 stk
Ingredienser
  • 150-160 g. hvedemel
  • 100 g. blødt smør
  • 1/2 dl. kærnemælk
  • 1 spsk. sukker
  • ¼ vanilje stang – kornene herfra
  • 10 g gær
  • 1 knivspids salt
  • Fyld: ½ dl karamelcreme og æblebåde fra et æble – eller den klassiske med marcipan og en remonce af blødt smør rørt med sukker.
  • Pynt: æg til pensling, perlesukker og finthakkede mandler
Udskriv opskrift
30 min + hvile
Fremgangsmåde

Flæk den kvarte vaniljestang og skrab kornene ud. Bland dem godt sammen med sukker. Bland nu mel, sukker, vanilje og salt godt sammen.

Blandingen smuldres sammen med smør. Rør gæren ud i den kolde kærnemælk og ælt det hurtigt sammen med mel og smørdejen.

Sæt dejen i en ren skål med låg eller film på og stil den på køl natten over.

Rul dejen ud i en cirkel, som skæres ud i ’lagkagestykker’ 6-8 styks afhængig af hvor store kærnemælkshorn du ønsker.

Kom en lille tsk. karamel samt en æblebåd i hver og rul dem sammen til horn. Pensl med et sammenpisket æg, og drys med finthakket mandler samt perlesukker.
Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter