Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaernemaelkshorn/

Kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn er en af de mest vidunderlige hjemmebagte kager, særligt som her, fyldt med æble og remonce.

Her i efteråret plukker vi dagligt fra æblerne på træerne i haven. Søde, syrlige, friske og lækre hjemmedyrkede æbler. Det er luksus.

Man kan fylde kærnemælkshorn med den traditionelle traditionelle remonce og marcipan midte, men de er også virkelig lækre med æble og remonce.

Prøv også:  opskrift på pandekager >>

PT24H

Kærnemælkshorn

Tid i alt24 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 300 g hvedemel
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 2 dl kærnemælk
  • 50 g sukker
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 20 g gær
  • 1 knivspids salt
  • Fyld og remonce
  • 100 g marcipan
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 1 æble, skrællet og skåret i både
  • Pynt
  • 1 æg, til pensling
  • 30 g mandler, finthakkede
  • 30 g perlesukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Dejen
Bland mel, sukker, vanilje og salt godt sammen og smuldr smør i blandingen.

Rør gæren ud i kærnemælk og ælt det hurtigt sammen med mel og smørdejen.

Sæt dejen i en ren skål med låg eller film på og stil den på køl natten over.

Remonce
Rør smør, sukker, marcipan, kardemomme og kanel sammen i en skål til en ensartet remonce.

Form og bag kærnemælkshorn
Del dejen i to og rul dem ud i en rund cirkel. Skær ud i et lagkagediagram med ’lagkagestykker’ på 6 trekanter.

Kom en skefuld remonce samt en æblebåd i hver og rul dem sammen til horn. Sæt på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i en time, dækket med et rent klæde.

Pensl med et sammenpisket æg, og drys med finthakket mandler samt perlesukker.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.