Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaernemaelkshorn/

Kærnemælkshorn med æble og karamel

Kærnemælkshorn er da en af de mest vidunderlige hjemmebagte kager – her har jeg fyldt dem med æbler og karamel.

Æblerne på træerne uden for vores stuevindue, plukkes dagligt nu. De er stadig ret syrlige, men helt bestemt også spiselige, friske og lækre. Til madpakker, snacks og så har jeg brugt dem som fyld i disse lækre kærnemælkshorn med karamelcreme og æblebåde – et ret fint alternativ til den også dejlige og traditionelle remonce og marcipan midte, man oftest får i kærnemælkshorn.

PT1Hog30Mter

Kærnemælkshorn med æble og kanel

8 stk.    1 time og 30 minutter
8 stk.
Ingredienser
  • 160 g hvedemel
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1/2 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 10 g gær
  • 1 knivspids salt
  • Fyld
  • 1/2 dl karamelcreme, evt hjemmelavet
  • 1 æble, skåret i æblebåde
  • Pynt
  • 1 æg, til pensling
  • 30 g mandler, finthakkede
Udskriv opskrift
1 time og 30 minutter
Fremgangsmåde

Bland mel, sukker, vanilje og salt godt sammen og smuldr smør i blandingen.

Rør gæren ud i kærnemælk og ælt det hurtigt sammen med mel og smørdejen.

Sæt dejen i en ren skål med låg eller film på og stil den på køl natten over.

Rul dejen ud i en cirkel, som skæres ud i ’lagkagestykker’ 6-8 styks afhængig af hvor store kærnemælkshorn du ønsker.

Kom en lille tsk. karamel samt en æblebåd i hver og rul dem sammen til horn.

Pensl med et sammenpisket æg, og drys med finthakket mandler samt perlesukker.

Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter

Fyld
1/2 dl karamelcreme og æblebåde fra et æble – eller den klassiske med marcipan og en remonce af blødt smør rørt med sukker.