Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskarkage/ Afternoon tea Efterår, Halloween, Kager, Kager og søde sager

Græskarkage

En lækker saftig krydret græskarkage hører sig næsten til her i oktobermåned, hvor butikkerne frister med de lækre hokkaido og halloween står for døren.

Denne græskarkage er virkelig nem at bage og kan glimrende holde sig til dagen efter, hvor den er skøn at have med til kollegaer eller arrangementer.

Man kan også bage den i en mindre form, end jeg har valgt og skære den lidt tykkere kage op til to lagkagebunde. Komme frostingen mellem kagestykkerne og servere den som en græskarlagkage – det vil også være virkelig lækkert.

Prøv også: Min opskrift på græskartærte >>

Græskarkage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M6
Ingredienser
  • 175 g smør, stuetempereret
  • 100 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids salt
  • 300 g hokkaido græskar, groftrevet
  • Flødeostecreme og pynt
  • 200 g flødeost, naturel
  • 3 spsk ahornsirup
  • 1 øko appelsin, fintrevet skal
  • 20 g valnødder, grofthakkede
  • 10 g pistaciekerner, grofthakkede
  • 20 g hasselnødder, grofthakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i et ad gangen.

Bland hvedemel, bagepulver, krydderier og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen og vend til sidst revet græskar i.

Fordel dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter til den er gennembagt.

Lad græskarkagen køle lidt af i formen og derefter på en rist.

Flødeostcreme og pynt
Rør flødeost med ahornsirup og smag evt. til med lidt friskrevet appelsinskal. Smør kagen med flødeostcreme, når den er kølet helt af. Drys med fintrevet appelsinskal og nødder. Dryp en smule ahornsirup over inden servering.