Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskarkage/

Græskarkage

En lækker saftig krydret græskarkage hører sig næsten til her i oktobermåned, hvor butikkerne frister med de lækre hokkaido og halloween står for døren.

Denne græskarkage er virkelig nem at bage og kan glimrende holde sig til dagen efter, hvor den er skøn at have med til kollegaer eller arrangementer.

Man kan også bage den i en mindre form, end jeg har valgt og skære den lidt tykkere kage op til to lagkagebunde. Komme frostingen mellem kagestykkerne og servere den som en græskarlagkage – det vil også være virkelig lækkert.

Prøv også: Min opskrift på græskartærte >>

PT1H30M

Græskarkage

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 300 g hokkaido græskar, groftrevet
  • 175 g smør, stuetempereret
  • 100 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 175 g hvedemel
  • 3 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids hele nelliker, stødt
  • 0,50 tsk salt
  • Frosting
  • 200 g flødeost, naturel
  • 3 spsk ahornsirup
  • 1 øko appelsin, fintrevet skal
  • 50 g valnødder, hakkede
  • 30 g pistaciekerner, hakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og brun farin sammen, rør æg og groftrevet græskar i dejen. I en anden skål blandes mel, bagepulver, krydderier og salt.

Rør melblandingen i skålen med smør, sukker, græskar og æg-blandingen.

Fordel dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter), evt. beklædt med bagepapir og bag græskarkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 35-40 minutter.

Græskarkagen køles helt af, inden den pyntes med frosting.

Frosting
Rør flødeost med ahornsirup.

Smør frostingen på kagen, drys med appelsinskal, grofthakkede valnødder og pistaciekerner. Dryp en smule ahornsirup over, inden servering.