Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskarkage/

Græskarkage

En lækker saftig krydret græskarkage hører sig næsten til her i oktobermåned, hvor butikkerne frister med de lækre hokkaido og halloween står for døren.

Denne græskarkage er virkelig nem at bage og kan glimrende holde sig til dagen efter, hvor den er skøn at have med til kollegaer eller arrangementer.

Man kan også bage den i en mindre form, end jeg har valgt og skære den lidt tykkere kage op til to lagkagebunde. Komme frostingen mellem kagestykkerne og servere den som en græskarlagkage – det vil også være virkelig lækkert.

Prøv også: Min opskrift på græskartærte >>

PT1H30M

Græskarkage

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 175 g smør, stuetempereret
  • 100 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids salt
  • 300 g hokkaido græskar, groftrevet
  • Til servering
  • 200 g flødeost, naturel
  • 3 spsk ahornsirup
  • 1 øko appelsin, fintrevet skal
  • 20 g valnødder, grofthakkede
  • 10 g pistaciekerner, grofthakkede
  • 20 g hasselnødder, grofthakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og brun farin sammen til det er luftigt. Pisk derefter et æg i et af gangen.

Rør hvedemel, bagepulver, krydderier og salt sammen i en skål og sigt det i dejen. Vend dejen sammen og vend tilsidst groftrevet hokkaidogræskar i dejen.

Fordel dejen i en smurt springform (20 cm i diameter), beklædt med bagepapir i bunden.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter.

Lad græskarkagen køle lidt af i formen og derefter på en rist.

Rør flødeost med ahornsirup og smag til med evt lidt friskrevet appelsinskal.

Smør kagen med rørt flødeost, når den er kølet helt af og drys med fintrevet appelsinskal og nødder. Dryp en smule ahornsirup over, inden servering.