Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskartaerte/

Græskartærte – amerikansk pumpkin pie

Den amerikansk græskartærte – en klassiske pumpkin pie – er simpelthen så lækker og uimodståelig skøn! Sådan en græskartærte ligner måske ikke noget særligt, når den sådan lige kommer ud af ovnen. Men jeg lover jer at duften afslører, at der er gang i noget særligt godt!
Pyntet med flødeskumstoppe og et par udstukket stykker tærtedej, et drys kanel og muskatnød og den lækre ahornsirup – så begynder den at ligne noget.

Og så bliver man stadig overrasket over hvor godt den smager … For den smager altså virkelig godt! Krydret, sød, blød og lidt cremet – og så den sprøde mørdej og den kølige flødeskum, uhm! ☆

PT2H

Græskartærte - Pumpkin Pie

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Græskarpuré
  • 1 kg hokkaido græskar
  • Tærtedej
  • 270 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 125 g smør
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 spsk vand, hvis nødvendigt
  • 1 spsk smør, tærtefadet
  • Tærtefyld
  • 3 æg
  • 50 g muscovadosukker
  • 1 dåse sød kondenseret mælk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids stjerneanis, stødt
  • 0,50 tsk muskatnød, fintrevet
  • 1 knivspids allehånde
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids salt
  • Til servering
  • 0,50 dl ahornsirup
  • 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
  • 1 drys kanel
  • 1 drys muskatnød, fintrevet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Græskarpuré
Vask græskaret grundigt og skær hele græskaret i kvarte. Fjern kernerne og læg de store græskarstykker på en bageplade med skallen op. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter. Skrab kødet af skallerne, når de er kølet en smule af og kom det i en foodprocessor eller blender og kør til det er fintblendet.

Tærtedej
Kom hvedemel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor og kør det lynhurtigt til det er ensartet. Kom i en skål og saml dejen med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand, hvis nødvendigt.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den i køleskab i en time.

Tryk dejen fast i en smurt tærteform på 26 cm i diameter og prik huller i dejen med en gaffel. Gem den resterende tærtedej til pynt. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fyld den med bagekugler, tørrede bønner eller lign i formen. Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

Udstik små figurer af den resterende dej og sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag de udstikkede figurer i 15 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Græskarfyld
Pisk æg og muscovadosukker med en håndmikser, til det er luftigt. Kom kondenseret mælk, græskarpuré og alle krydderier i og pisk til det er en helt ensartet masse.

Saml tærten
Fjern bagefyld og bagepapir fra tærtedejen og hæld den krydrede tærtemasse i.

Bag i ovnen ved 170 grader varmluft i cirka 50 minutter. Hvis tærten bliver for mørk på overfladen inden den er færdigbagt, kan du dække kagen med lidt staniol (vær opmærksom på at det ikke skal røre tærtens overflade) eller brug et låg.

Lad tærten køle helt af og pynt med flødeskumstoppe, tærtedejsfigurer og lidt fintrevet muskatnød og kanel. Nyd tærten med lidt ahornsirup dryppet over.