Græskartærte – amerikansk pumpkin pie


Amerikansk græskartærte – den klassiske pumpkin pie er simpelthen så lækker og uimodståelig skøn!
Denne græskartærte ligner måske ikke noget særligt, når den sådan lige kommer ud af ovnen, men duften afslører at der er gang i noget godt! Og når så græskartærten lige bliver peppet op med lidt flødeskum pynt og måske et par udstukket stykker pyntelig tærtedej, så begynder den at ligne noget – men man er stadig ikke helt forberedt på hvor godt den smager …
For den smager altså virkelig godt!
Krydret, sød, blød og lidt cremet – og så den sprøde mørdej og den kølige flødeskum. Nøj da ♡
Græskartærte - Pumpkin Pie
- Tærtedej
- 270 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- 125 g smør
- 5 spsk vand
- 1 spsk smør, tærtefadet
- Græskarfyld
- 1 hokkaido græskar, på ca 1500-1800 g
- 3 æg
- 3 spsk muscovadosukker, eller brun farin
- 1 dåse sød kondenseret mælk
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk muskatnød
- 1 knivspids allehånde
- 1 knivspids hele nelliker, stødt
- 1 knivspids stjerneanis, stødt
- 0,33 tsk salt
- Til servering
- 4 tsk ahornsirup, 1/2 tsk pr portion
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
- 1 drys kanel
- 1 drys muskatnød, revet
Græskarpuré
Vask græskaret grundigt og skær det i stykker. Fjern alle kernerne og læg græskarstykkerne på en bageplade med skallen op. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter. Skrab kødet af skallerne, når de er kølet en smule af og kom det i en blenderskål. Blend det fint.
Tærtedej
Kom mel og sukker i en skål og bland det godt sammen, smuldr smør i og bland det hele godt sammen til det er som fint smuldret gryn. Kom en spsk vand i dejen ad gange og og samle dejen til den kan samles helt. Stil på køl i 15 minutter.
Smør en tærteform på ca 25 cm i diameter, rul tærten ud – gem evt en lille smule til at rulle ud og udstikke til pynt, som fx stjerner – og tryk dejen fast i formen. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fordel bagekugler, tørrede bønner, kikærter eller lign i formen, for at holde på dejen.
Bag dejen alene i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10 minutter, gør imens fyldet klar.
Græskarfyld
Pisk æg og muscovadosukker sammen til det er luftigt. Pisk derefter kondenseret mælk, græskarpure og alle de dejlige krydderier i. Pisk til det er en helt ensartet masse.
Saml tærten
Fjern bagefyld og bagepapir fra tærtedejen og hæld den lækre krydrede tærtemasse i.
Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 45 minutter, dæk den evt over undervejs, hvis den bliver for mørk. Bag de udstikkede figurer i 15 min på en plade under tærten.
Lad tærten køle helt af, inden den spises med flødeskum og ahornsirup.
Opskriften er til 8 personer
Den her bliver jeg bare nødt til at lave! Jeg elsker pumpkin pie og får det altid, når jeg er i USA (sammen med alle deres andre pumpkin-ting), men jeg har faktisk aldrig prøvet at lave det selv, men det skal uden tvivl prøves :)
Det er altså også virkelig lækkert og kan så varmt anbefales at prøve at lave den selv også :)
Uhm, ser lækker ud. Men hokkaido kommer jo i mange størrelser har du en ca. vægt?
Åh ja, det har du ret i!
Dem jeg bruger er økologiske og plejer at veje omkring 600-700 gram. Om man bruger en der er lidt større vil ikke gøre spor.
Kh AC
Hvor er den bare fin! Og jeg bliver helt lækkersulten, selvom jeg kun lige er vågnet! :)
https://frejalyngbo.wordpress.com
Hvor skønt! Kunne også snildt spise et lille stykke til morgenmad ;)
Hej Ann-Christine
Er ved at samle inspiration til et kagebord til min datters barnedåb – og denne er lige kommet på listen?
Så derfor lige et praktisk spørgsmål, hvor lang tid før kan man lave den og tror du den er fryseegnet?
Hej Pernille,
Hvor dejligt og det er virkelig også en skøn kage. Vi spiste den anden halvdel dagen efter den var lavet og der var den mindst lige så god – hvis ikke næsten bedre af at have sat sig lidt. Så du kan snildt lave den 1-2 dage før. Om den er fryseegnet, skal jeg ikke helt kunne sige – det er ikke testet her
Rigtig god fornøjelse med planlægningen :)
Kh AC
Mmmm. Den ser skøn ud! Nu er det jo næsten Halloween – jubi!! Elsker det :-) Min datter skal gå trick or treat i vores hyggelige opgang med en vendinde eller to, også skal der være hygge hos os med et par børn og en del voksne. Tænkte derfor på, om du har nogle Halloween ideer til lidt lækkert hygge? Måske en voksen kaffe eller andet hyggeligt snack? Ved godt, at internettet er fyldt med pølsehorn som afhuggede fingre og den slags. Men måske du også har nogle ideer? Måske nogle der også er gode til voksne?
Vi pynter altid vores lejlighed fyldt med edderkoppespind og andre uhyggelige ting – og det er så skønt!! Jeg boede i USA som ung og er vild med at traditionen nu er kommet til Danmark i tide til at min datter kan nyde den :-) Dbh, Helene
Hvor lyder det altså hyggeligt! Min datter er også i det vildeste halloweenmood i disse dage :)
Jeg har haft det på min liste at lave nogle sjove halloween opskrifter, men når det måske ikke i år.
Så en hokkaidosuppe serveret i et græskar og en græskartærte til dessert er det bedste jeg lige kan komme op med her og nu :)
Dejlig halloween festligheder til jer
Kh AC
Tak. Blir helt klart denne tærte, som jeg vil lave dagen i forvejen. Ser så god ud :-) Ender dog nok med at snyde lidt og bruge færdig tærtedej, nu må vi se…
Skal den bare serveres direkte fra køleskabet?
Glæder mig :-) Dbh, Helene
Hej Helene,
Jeg opbevarer den ikke på køl. Det gør jeg sjældent med bagværk, da oplever det bliver tørt af det. Så her er det bare godt overdækket på køkkenbordet eller i et køligt rum.
God fornøjelse :)
Kh AC
Er det bare flødeskum, du har pyntet med? :-)
Ja, det er det :)
Skal smørret være koldt eller stuetemperatur?
Gerne koldt smør, men begge dele duer ganske fint.
Hej, skal det være en kondenserede mælk med eller uden sukker?
Hilsen Maria
Det skal være med sukker :)
Nu havde jeg sat mig for, at jeg skulle prøve at lave en Græskartærte her dette efterår, og det blev så nu. Familien var lidt skeptiske i forhold til de mange krydderier og selve græskaret – da det ikke er noget vi har fået før – men den blev taget rigtig godt imod. De synes alle den smagte rigtig godt, så tak for en super lækker opskrift, den vil jeg helt sikkert gemme.
Hvor er det dejligt at høre! Det er jo så skønt når man prøver lidt noget nyt og det så bare lykkedes og bliver taget godt imod.
Det er jeg glad for♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg skal til at lave denne tærte da jeg har en skål fuld med græskar”kød” stående efter at have lavet græskarlygter i eftermiddag.
Har du nogen ide om hvor mange gram græskar”kød” du har brugt?
Bedste hilsner
M
Jeg har ikke vejet det af, men efter det var bagt og alt kødet skrabet fra yderskallerne var det nok 4-5 dl ca
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg skal bage denne tærte senere i dag og skal i den anledning faktisk erhverve mig et tærtefad. Derfor er jeg nysgerrig efter at vide, hvilken størrelse tærtefad, du har anvendt til denne græskartærte?
God weekend!
Mvh. Signe
Tror den er omkring 25 cm – helt alm standard størrelse :)
Rigtig god fornøjelse med den lækre tærte og rigtig dejlig søndag til dig ♡
Kh AC
Hej,
Kan man lave dagen to dage i forvejen uden at den bliver kedelig? :-)
Ja, det kan du – den holder sig lækker saftig ♡
Jeg ved godt, jeg er langt ude, så er det på plads.
Kan man bruge en færdig tærtedej?
Kh sus
PS: jeg er meget syg, og må overveje mine kampe, og der er dejen et af de steder, hvor jeg kan komme lidt lettere om ved min hverdag.
Det kan du sagtens gøre ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tusind tak for dit hurtige svar!
Så tror jeg, jeg vil have et amerikansk indslag til NFL en af de nærmeste søndage.
Hejsa…
Havde skrevet på Instagram, men du henviste til at jeg skulle prøve her..
Er tærten bedst når den er frisk, eller kan man sagtens lave den aftenen før man skal bruge den?
Kærlig Hilsen Jeanette
Hej Jeanette,
Den kan sagtens holde sig i 2-3 dage, hvor den stadig er dejlig saftig og lækker♡
Skøn dag til dig
Kh AC
Er den bedst helt frisk eller har den faktisk godt af ar stå en dags tid?
Begge dele fungere rigtig fint – og jeg synes sådan set at den er lige så god frisktbagt, som dagen efter.
– jeg opbevarer den på køl.
Og skal den i køleskabet hvis jeg laver den i forvejen?
Den bedste græskartærte jeg smagt endnu. Helt perfekt. Superlækker.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding
Kh AC
Bliver det ikke meget flydende, med mindre der kommer noget stivelse i, af en eller anden art? Jeg plejer altid at komme noget majsstivelse i fyldet.
Nej, det oplever jeg ikke er nødvendigt
Kh AC
Jeg skal lave tærten her i eftermiddag, men lader den stå og hvile til i aften – jeg er i tvivl om, om den skal i køleskabet i de timer, eller bare stå ude? I kommentarerne har du nemlig skrevet køleskab til én, og køkkenbordet til en anden :)
Synes egentligt begge dele fungere :)
Hej Ann-Christine
Jeg lavede din græskar tærte igen i år, men jeg kan ikke finde stødt stjerneanis. Har kigget rigtig mange steder. Hvor har du købt det?
Mvh Anja (Dorrits kusine)?
Hej Anja,
Jeg plejer selv at støde det i min morter, men ellers kan det alternativt fint undlades :)
Rigtig god fornøjelse med kagen og skøn weekend til dig
Kh AC
Pumkin pie.
Kan man bruge noget andet i stedet for kondenceret mælk ? Fx fløde?
Jeg ville prøve med kondenseret kokosmælk :)
Det vil kræve en del justeringer i sukkermængden også, og jeg har ikke forsøgt mig med det, så kan ikke hjælpe med mål og mængde, men det er da værd at prøve af.
Tror dog du vil få det bedste resultat med kondenseret mælk.
Kh AC
Den er super lækker og har efterhånden lavet den et par gange til stor tilfredshed herhjemme! Gode minder fra min tid i USA? Nu til mit spørgsmål – kan man lade det blendede hokkaido stå natten over på køl og fortsætte næste morgen?
Hvor hyggeligt! – og ja, det tror jeg fint det kan. Dæk det godt til, så det står helt lufttæt og dryp det evt med to dråber citron
God fornøjelse
Kh AC
Hej
Kan man lave tærten med kødet fra almindelig orange græskar-dem man bruger til at skære ansigter i?
Mvh. Susanne
Jeg har ikke testet det af, så må være dig svar skyldig
Hejsa Jeg har frossent Hokaido græskar i fryseren som splatter ud hvis du bager det.. Tror du det være ok at koge og blende i stedet for at bage og blende?
MVH Eva
Det tror jeg vil fungere glimrende
Kh AC
Når du siger, at græskaret skal skæres i stykker, før det kommer i ovnen, er det så bare over i to halve? :-)
Det betyder ikke så meget om det er halveret, i kvarte eller mindre. Bare hvad du synes fungere nemmest.
Jeg plejer at skære dem i 4-5 stykker
Kh AC
Hejsa
Har planer om at lave den her tærte som små portionsanrettede tærter – hvis man laver cirka 8 små tærter hvor meget tror du så bagetiden ændrer sig?
Hej Lærke
Jeg ville give den 17-20 minutter og holde øje undervejs – inkl om de evt skal have længere tid end det.
Kh AC
Hvor stor en tærteform bruger du?🎃
Det er fluks opdateret nu – den er 26 cm :)
Tak😁
Kan man evt. bruge butternut i stedet for?
Ja, det kan du godt