Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskartaerte/

Græskartærte – amerikansk pumpkin pie

Den amerikansk græskartærte – en klassiske pumpkin pie – er simpelthen så lækker og uimodståelig skøn! Sådan en græskartærte ligner måske ikke noget særligt, når den sådan lige kommer ud af ovnen. Men jeg lover jer at duften afslører, at der er gang i noget særligt godt!
Pyntet med flødeskumstoppe og et par udstukket stykker tærtedej, et drys kanel og muskatnød og den lækre ahornsirup – så begynder den at ligne noget.

Og så bliver man stadig overrasket over hvor godt den smager … For den smager altså virkelig godt! Krydret, sød, blød og lidt cremet – og så den sprøde mørdej og den kølige flødeskum, uhm! ☆

PT2H

Græskartærte - Pumpkin Pie

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Tærtedej
  • 270 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 125 g smør
  • 5 spsk vand
  • 1 spsk smør, tærtefadet
  • Græskarfyld
  • 1 kg hokkaido græskar
  • 3 æg
  • 3 spsk muscovadosukker, eller brun farin
  • 1 dåse sød kondenseret mælk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk muskatnød
  • 1 knivspids allehånde
  • 1 knivspids hele nelliker, stødt
  • 1 knivspids stjerneanis, stødt
  • 0,33 tsk salt
  • Til servering
  • 0,50 dl ahornsirup
  • 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
  • 1 drys kanel
  • 1 drys muskatnød, revet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Græskarpuré
Vask græskaret grundigt og skær hele græskaret i kvarte. Fjern kernerne og læg de store græskarstykker på en bageplade med skallen op. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter. Skrab kødet af skallerne, når de er kølet en smule af og kom det i en foodprocessor eller blender og kør til det er fintblendet.

Tærtedej
Kom mel og sukker i en skål og bland det godt sammen, smuldr smør i og bland det hele godt sammen til det er som fint smuldret gryn. Kom en spsk vand i dejen ad gange til dejen kan samles. Stil på køl i 15 minutter.

Smør en tærteform på ca 26 cm i diameter, rul tærten ud. Gem en lille smule til at rulle ud og udstikke til pynt, som fx stjerner med en kageudstikker.

Tryk dejen fast i formen. Prik huller med en gaffel og kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fordel bagekugler, tørrede bønner eller lign i formen, for at holde på dejen.
Forbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter og gør imens fyldet klar.

Græskarfyld
Kom æg og muscovadosukker i en skål og pisk med en håndmikser til det er luftigt. Kom kondenseret mælk, græskarpure og alle de dejlige krydderier i og pisk til det er en helt ensartet masse.

Saml tærten
Fjern bagefyld og bagepapir fra tærtedejen og hæld den lækre krydrede tærtemasse i.

Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter. Hold øje med tærten og hvis den bliver mørk, så dæk kagen med lidt staniol.

Udstik små figurer af den resterende dej og sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag de udstikkede figurer i 15 minutter sammen med tærten.

Sæt figurene på den varme tærte og lad tærten køle helt af. Pynt med flødeskumstoppe, lidt fintrevet muskatnød og kanel. Nyd tærten med ahornsirup dryppet over.