Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskartaerte/

Græskartærte – amerikansk pumpkin pie

Den amerikansk græskartærte – en klassiske pumpkin pie – er simpelthen så lækker og uimodståelig skøn! Sådan en græskartærte ligner måske ikke noget særligt, når den sådan lige kommer ud af ovnen. Men jeg lover jer at duften afslører, at der er gang i noget særligt godt!
Pyntet med flødeskumstoppe og et par udstukket stykker tærtedej, et drys kanel og muskatnød og den lækre ahornsirup – så begynder den at ligne noget.

Og så bliver man stadig overrasket over hvor godt den smager … For den smager altså virkelig godt! Krydret, sød, blød og lidt cremet – og så den sprøde mørdej og den kølige flødeskum, uhm! ☆

PT2H

Græskartærte - Pumpkin Pie

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Græskarpuré
  • 1 kg hokkaido græskar
  • Tærtedej
  • 240 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 120 g smør
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg, sammenpisket
  • Tærtefyld
  • 3 æg
  • 50 g muscovadosukker
  • 400 g sød kondenseret mælk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids stjerneanis, stødt
  • 0,50 tsk muskatnød, fintrevet
  • 1 knivspids allehånde
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids salt
  • Til servering
  • 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 0,50 dl ahornsirup
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Græskarpuré
Skær græskarret i kvarte og fjern kernerne. Læg græskarstykkerne på en bageplade med skallen opad og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Skrab kødet ud af skallerne og blend det fint i en foodprocessor.

Tærtedej
Kom hvedemel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor og kør det lynhurtigt til det er ensartet. Kom i en skål og saml dejen med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand, hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den i køleskab i 30 minutter.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærten i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten, så der er en pæn afslutning på kagen. Gem den dej der bliver skåret fra til at stikke ud til pynt. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og kom et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.

Tag tærtedejen ud, fjern bagepapir og bønner og bag den videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle lidt af.

Tærtefyld
Pisk æg og muscovadosukker luftigt. Tilsæt kondenseret mælk, græskarpuré og alle krydderier og salt og pisk, til det er en ensartet masse.

Saml tærten
Hæld fyldet i tærten og bag den i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 50 minutter. Dæk evt. tærten med stanniol, hvis den bliver for mørk på overfladen, inden den er færdig – dog uden, at stanniolen rører tærtens overflade. Lad tærten køle helt af og pynt med flødeskumstoppe, tærtedejsfigurer og lidt fintrevet muskatnød og kanel. Nyd tærten med lidt ahornsirup dryppet over.