Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaer-cheesecake/

Blåbær cheesecake

Her får du min dejlige opskrift på blåbær cheesecake med lime.

Den er virkelig skøn denne lækre blåbærcheesecake og kan heldigvis laves året rundt med frosne blåbær. Brug gerne de vilde blåbær, som er dem jeg vil anbefale at der bruges. Vilde blåbær er nemlig gennemfarvede, smager vidunderligt og er super skønne. Hvis man ikke har vilde blåbærbuske i haven eller går på blåbærjagt efter de vilde blåbær, så kan de købes i langt de fleste supermarkeder – kig efter dem i frysedisken, hvor der står ‘vilde blåbær’ på emballagen.

Prøv også: min lækre opskrift på blåbærtærte >>

PT5H

Blåbær cheesecake

Tid i alt5 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal10 pers.
Ingredienser
  • Kiksebund
  • 130 g digestive kiks
  • 60 g mandler, smuttede
  • 100 g smør
  • Blåbær Flødeostcreme
  • 3 ark husblas
  • 60 g blåbær, frosne
  • 1 øko lime, fintrevet skal og saft
  • 500 g flødeost, naturel
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • 100 g flormelis
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • Derudover
  • 50 g blåbær
  • 1 knivspids spiseligt sølvstøv
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kiksebund
Kør kiks og mandler fint i en foodprocessor. Smelt smør ved lav varme og bland smør, kiks og mandler godt sammen. Beklæd en springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sæt den i køleskabet.

Blåbær Flødeostecreme
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.

Kog blåbærrene op i en lille gryde under omrøring og lad dem simre i 1-2 minutter. Sluk for varmen. Kom friskpresset limesaft og fintrevet limeskal i og rør det sammen. Hæld det gennem en sigte ned i en skål. Rør flødeost, græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn sammen.

Klem vandet fra husblassen, smelt den over vandbad og rør den godt sammen med blåbær-limesaften i skålen. Kom et par skefulde ostecreme i og rør godt, til det er helt ensartet. Rør derefter cremen med blåbær sammen med resten af flødeostcremen, til farven er helt ensartet.

Sæt kageplast i kanten af springformen. Fordel den flotte flødeostecreme på kiksebunden. Bank kagen lidt ned i bordet og glat overfladen pænt ud. Sæt kagen i køleskabet i min. 4 timer.

Skær forsigtigt rundt langs kanten af kagen, mens du fjerner kageplasten. Pynt kagen med friske blåbær penslet med spiseligt sølvglimmer.