Chokolade Lagkage
Lækker og smovset chokoladelagkage med et cremet fyld af luftig chokolademousse og toppet med bær og flødeskum. Chokoladelagkagebundene er smovsede og holder sig lækre længe og den cremede mousse er så god sammen med.
Uhm, den er god! En mættende og fyldig lagkage.
Skøn at servere til gæster, fødselsdagsfester, det dejligste kagebord og festlige lejligheder, hvor der hører sig en skøn lagkage til og så er den dejlig for den kan laves i god tid og kagebundene kan bages i forvejen.
Prøv også: opskrift på Valnøddelagkage >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladelagkage
- Lagkagebunde
- 150 g smør
- 50 g mørk chokolade
- 4 æg
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 150 g sukker
- 80 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 1 spsk usødet kakao
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Mælkechokolademousse
- 2 ark husblas
- 2 æggehvider
- 2,50 dl piskefløde
- 125 g mælkechokolade, finthakket
- 3 æggeblommer
- 50 g sukker
- Pynt
- 4 dl piskefløde, pisket til skum
- 125 g jordbær
- 125 g blåbær
- 125 g hindbær
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Chokoladelagkagebunde
Smelt smør i en gryde ved lav varme, tag gryden af varmen og rør chokoladen i.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive og luftige.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud med en kniv og bland dem med sukker. Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Pisk smeltet smør og chokolade i blandingen.
Bland hvedemel, mandelmel, kakao, bagepulver og salt sammen, vend det i dejen og rør dejen godt igennem. Vend først 1-2 spsk af æggehviderne i dejen. Fold derefter nænsomt resten af de luftigt piskede æggehvider i dejen uden at slå luften ud af dem.
Fordel dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden og glat dejen ud med en palet. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 40 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen i springformen og del kagen i to lagkagebunde.
Mælkechokolademousse
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggehvider luftige og stive. Pisk fløden til en luftig flødeskum. Smelt chokoladen i et vandbad ved lav varme.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Vrid husblas for vand og smelt den ved lav varme i en gryde med 1 spsk vand. Tag gryden af varmen, lad det køle lidt af og rør 2 spsk æggesnaps i den smeltede husblas. Pisk derefter blandingen i skålen med æggesnaps. Pisk langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen og vend derefter forsigtigt flødeskum i lidt efter lidt. Rør 2 spsk stiftpiskede æggehvider i chokolademoussecremen og fold derefter resten af æggehviderne i chokolademoussen.
Saml kagen
Læg den nederste lagkagebund tilbage i den rengjorte springform. Sæt kageplast eller en strimmel bagepapir indvendigt i formen og fordel chokolademousse i formen. Sæt kagen i køleskabet i 2 timer. Læg den øverste lagkagebund på kagen og stil den på køl igen i min. 2 timer.
Fyld flødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle, sprøjt flødeskumstoppe på siderne af lagkagen og pynt med flødeskum, bær og mynte på toppen inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Ann-Christine
Jeg har forgæves ledt efter opskriften på en lagkage fra dig, som jeg lavede for nogle år siden.
Det var en lagkage hvor cremen var rørt af mascarpone, smeltet chokolade og noget fløde. Den var vidunderlig.
Kan du hjælpe mig med at finde den igen?
Mvh Anne
Kære Anne
Jeg har den ikke længere og har desværre ikke gemt den – da jeg ikke synes “den makkede helt ret” og blev som jeg gerne ville have den efter flere tests – men jeg har på min liste at jeg skal lave en ny med chokolade, mascarpone og smeltet chokolade :)
Kh Ann-Christine
Hej
Skønne opskrifter
Jeg vil bage den chokolade kage til fødselsdag. Vi bliver ret mange, og skal derfor lave 5 af lagkagerne, som jeg vil fryse ned med mousse . Jeg kunne se, at der tidligere skrevet, at man godt kan. Kan man også fryse kagerne pyntet med fløde skum ??
Hvordan er det bedste at lade lagkagerne tø op, er det dagen før i køleskabet eller samme dag stuetemperatur ? I forhold til pynt kan jeg sprøjte flødeskum dagen før , da jeg ikke havde ret meget tid på selv dagen. Hvis ja; skal kagerne være tøede helt op inden jeg kan sprøjte flødeskum på
Jeg skal bruge kagerne lørdag. Kan jeg gør det, at jeg tager kagerne ud af fryseren fredag tidlig morgen ( ved ikke , om de skal være i køleskabet eller stuetemperatur ) sådan jeg kan pynte dem med flødeskum senere om fredagen ( om aften f.eks ) så de kan stå i køleskabet klar til servering lørdag uden at flødeskummet begynder at miste formen eller løbe ned ad kagen(.
Mange tak, og undskyld alle de spørgsmål
Vh
Dalila
Hej Dahlia
Mange tak for din søde hilsen.
jeg har ikke prøvet at pynte med flødeskum før frys, så det tør jeg ikke sige – og jeg ville lade dem tø helt op inden flødeskum, da der ellers er risiko for at kondens vil få flødeskummen til at glide af kagen.
Jeg vil anbefale at lade dem tø op i køleskabet og vil sætte dem i køleskabet dagen før de skal pyntes, så bør de være tøet helt op. Du kan evt tage dem ud af køl en times tid før de skal pyntes.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg må bestemt prøve denne kage. Tror du ikke, at man kan samle kagen med mousse i god tid og så fryse det hele, så det kun er pynten, der mangler på selve dagen?Normalt kan mousser jo godt tåle frys.
Hej Helle
Jo, det kan den sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine