Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-lagkage/

Chokolade Lagkage

Lækker og smovset chokoladelagkage med et cremet fyld af luftig chokolademousse og toppet med bær og flødeskum. Chokoladelagkagebundene er smovsede og holder sig lækre længe og den cremede mousse er så god sammen med.

Uhm, den er god! En mættende og fyldig lagkage.

Skøn at servere til gæster, fødselsdagsfester, det dejligste kagebord og festlige lejligheder, hvor der hører sig en skøn lagkage til og så er den dejlig for den kan laves i god tid og kagebundene kan bages i forvejen.

Prøv også: opskrift på Valnøddelagkage >>

PT5H

Chokoladelagkage

Tid i alt5 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal10 pers.
Ingredienser
  • Lagkagebunde
  • 150 g smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 150 g sukker
  • 80 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 1 spsk kakao, usødet
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • Mælkechokolademousse
  • 2 ark husblas
  • 2 æggehvide
  • 125 g mælkechokolade, finthakket
  • 3 æggeblomme
  • 50 g sukker
  • 2,50 dl piskefløde
  • Pynt
  • 4 dl piskefløde, pisket til skum
  • 125 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 125 g hindbær
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv 
Fremgangsmåde

Chokoladelagkagebund
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen når smørret er smeltet og rør chokoladen i.

Del æggene i to skåle med hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive og luftige med en håndmikser, til de danner toppen.

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem med sukker. Kom vanilje, sukker og æggeeblommer i en ren skål og pisk til en lys luftig æggesnaps. Pisk den lune smeltede chokolade og smør i blandingen.

Rør hvedemel, mandelmel, kakao, bagepulver og salt sammen i en ren skål og rør det i dejen.

Fold nænsomt de luftigtpiskede æggehvider i dejen, uden at så luften ud af dem.

Fordel dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden og glat dejen ud med en palet.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 40 minutter. Mærk med et trægrillspyd i midten om kagen er gennembagt.

Afkøl kagen helt i springformen, inden den tages ud af formen. Del kagen på tværs, inden den skal samles.

Chokolademoussecreme
Læg husblas arkene i en skål med koldt vand i 10 minutter.

Pisk æggehviderne i en ren skål med en håndmikser til de er helt luftigt og danner toppe.

Kom piskefløden i en anden ren skål og pisk til en luftig flødeskum.

Hak chokoladen fint og smelt den i ved lav varme i et vandbad.

Kom æggeblommer og sukker i en ren skål og pisk til en  hvid og luftig æggesnaps. Vrid husblas for vand og smelt det ved laveste varme i en lille gryde sammen med en spsk vand. Hold godt øje med det og tag skålen med husblas af varmen, så snart det er smeltet tages det af varmen. Lad det køle lidt af og rør et par spiseskefulde æggesnaps i den smeltede husblas. Pisk derefter blandingen i skålen med æggesnaps.

Pisk langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen og vend derefter nænsomt flødeskummet i lidt efter lidt, uden at slå luften ud.

Rør 2 spiseskefulde stiftpisket æggehvide i chokolademoussecremen og fold derefter resten af den luftigt piskede æggehvide i chokolademoussen.

Saml chokoladelagkagen
Kom den nederste lagkagebund tilbage i den rengjorte springform. Sæt kageplast eller en strimmel bagepapir indvendigt i formen og fordel den luftige chokolademousse i formen. Sæt kagen i køleskab i 2 timer.

Kom den øverste lagkagebund på på kagen og stil den på køl igen i minimum 2 timer.

Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt flødeskumstoppe på siderne af lagkagen og pynt med flødeskum, bær og mynte på toppen inden servering.