Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaertaerte/

Blåbærtærte med frangipane

Blåbærtærte med frangipane er blandt mine mange yndlingskager.  Den er både nem og usandsynlig lækker!

Det er helt enkelt en klassisk mørdejsbund, en lækker frangipane, som er en lækker tyk italiensk mandelcreme, der gør tærten lækker og smovset og derudover rigelige mængder blåbær af den vilde nordiske slags, der er helt gennemblå og fyldt med farve og antioxidanter.

Kagen er stjernegod og skøn at nyde både lun og nybagt og dagen efter den er bagt.

Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage >>

PT1H30M

Blåbærtærte med frangipane

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Mørdej
  • 150 g hvedemel
  • 40 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 100 g smør, koldt
  • 0,50 æg, sammenpisket
  • Frangipane
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g mandelmel
  • Fyld
  • 225 g blåbær, frosne
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Mørdejstærtebund
Kom hvedemel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor og kør det lynhurtigt til det er ensartet. Kom i en skål og saml dejen med et halvt  sammenpisket æg.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den i køleskab i en time.

Tryk dejen fast i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og prik huller i dejen med en gaffel. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fyld den med bagekugler, tørrede bønner eller lignende til blindbagning. Blindbag tærtebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

Tag den ud og lad den køle lidt af.

Frangipane
Pisk smør og sukker sammen til det er luftigt og pisk æg i et ad gangen. Vend mandelmelet i.

Fordel frangipane creme på mørdejsbunden og drys alle blåbærrene overog  tryk dem en anelse ned i cremen.

Bagning
Bag blåbærtærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter eller til frangipanen er gylden.