Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaertaerte/

Blåbærtærte med frangipane

Denne blåbærtærte med frangipane har jeg bagt så mange gange, at det er helt spøjst, at jeg endnu aldrig har delt den med jer. Men I skal ikke snydes for den lækre opskrift, for den er både nem og usandsynlig lækker!

Det er helt enkelt en klassisk mørdejsbund, en lækker frangipane, som er en lækker tyk italiensk mandelcreme der gør tærten lækker og smovset og derudover rigelige mængder blåbær af den rigtige vilde nordiske slags, der er helt gennemblå og fyldt med farve og antioxidanter.

Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage

PT45M

Blåbærtærte med frangipane

6-8 personer    45 min.
6-8 personer
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Mørdejstærtebund
Rør sukker eller flormelis, salt og mel sammen i en skål eller i en røremaskine. Skær smørret i små tern og smuldr det i melet. Hvis du har en røremaskine eller foodprocessor, så kør til det er som savsmuld. Saml hurtigt dejen med æg, start med ½ æg og samle dejen til en tæt rund kugle. Lad den hvile en halv time på køl, hvorefter den rulles ud mellem to stykker bagepapir og lægges i et smurt tærtefad.

Frangipane
Pisk smør og sukker sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene. Fordel frangipane creme på mørdejsbunden og drys alle blåbærene over, som trykkes en anelse ned i cremen.

Bagning
Bag blåbærtærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter.