Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaertaerte/

Blåbærtærte med frangipane

Blåbærtærte med frangipane er blandt mine mange yndlingskager.  Den er både nem og usandsynlig lækker!

Det er helt enkelt en klassisk mørdejsbund, en lækker frangipane, som er en lækker tyk italiensk mandelcreme, der gør tærten lækker og smovset og derudover rigelige mængder blåbær af den vilde nordiske slags, der er helt gennemblå og fyldt med farve og antioxidanter.

Kagen er stjernegod og skøn at nyde både lun og nybagt og dagen efter den er bagt.

Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage >>

PT45M

Blåbærtærte med frangipane

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Mørdej
  • 150 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g smør, koldt
  • 1 æg, sammenpisket
  • Frangipane
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g mandelmel
  • Fyld
  • 150 g blåbær, frost eller friske
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Mørdejstærtebund
Rør hvedemel, sukker og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern og smuldr det i melblandingen, til det er helt ensartet.

Saml hurtigt dejen med æg, start med blot ½ æg og vurder om der skal mere i til at samle dejen til en tæt rund kugle. Lad den hvile en halv time på køl.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg i et smurt tærtefad på 24 cm i diameter. Prik dejens bund med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Tag den ud og lad den køle lidt af.

Frangipane
Pisk smør og sukker sammen til det er luftigt og pisk æg i et ad gangen. Vend mandelmelet i.

Fordel frangipane creme på mørdejsbunden og drys alle blåbærrene overog  tryk dem en anelse ned i cremen.

Bagning
Bag blåbærtærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter.