Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kanelsnurrer/

Kanelsnurrer

Duftende kanelsnurrer, som er friskbagte og stadig lune. Det er rent luksus!

Perfekt til weekend og feriehyggestunder.

Jeg er vild med kardemomme og at komme den i dejen, som får en skøn smag. Du kan erstatte med vanilje, hvis du ikke er helt så begejstret for kardemomme som jeg er. De lækre kanelsnurrer er nemme at lave og du kan koldhæve dejen i køleskabet med 10 gram gær natten over, sæt i så fald gerne lidt ekstra tid af til efterhævningen.

Prøv også: min opskrift på hjemmebagte gulerodsboller >>

PT3H

Kanelsnurrer

Tid i alt3 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhedspises samme dag
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • Dej
  • 2 dl mælk, stuetempereret
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk salt
  • 450 g hvedemel
  • 80 g smør
  • Remonce
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 125 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 tsk kanel
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gær ud i mælken og tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt, samt halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen.

Tilsæt smør i små tern samt resten af hvedemelet til dejen og rør dejen i 10 minutter på en røremaskine til den er blød og smidig.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 2 timer.

Rør remonce sammen.

Rul dejen ud i en retangel og fordel remonce på hele dejen. Fold den ene tredjedel af dejen over og dernæst den anden tredjedel, så dejen er i 3 lag.
Rul dejen ud igen til en retangel og skær i 12 lige store strimler som snoes til kanelsnurrer.

Sæt alle kanelsnurrer på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 40 minutter.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15-18 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen, så remonce kan nå at sætte sig lidt.