Kanelsnurrer
Duftende kanelsnurrer, som er friskbagte og stadig lune. Det er rent luksus!
Perfekt til weekend og feriehyggestunder.
Jeg er vild med kardemomme og at komme den i dejen, som får en skøn smag. Du kan erstatte med vanilje, hvis du ikke er helt så begejstret for kardemomme som jeg er. De lækre kanelsnurrer er nemme at lave og du kan koldhæve dejen i køleskabet med 10 gram gær natten over, sæt i så fald gerne lidt ekstra tid af til efterhævningen.
Prøv også: min opskrift på hjemmebagte gulerodsboller >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kanelsnurrer
- Dej
- 2 dl mælk, stuetempereret
- 20 g gær
- 1 æg
- 50 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk salt
- 450 g hvedemel
- 80 g smør
- Remonce
- 150 g smør, stuetempereret
- 125 g sukker
- 50 g brun farin
- 1 tsk stødt kanel
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i mælken og tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt, samt halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen.
Tilsæt smør i små tern samt resten af hvedemelet til dejen og rør dejen i 10 minutter på en røremaskine til den er blød og smidig.
Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 2 timer.
Rør remonce sammen.
Rul dejen ud i en retangel og fordel remonce på hele dejen. Fold den ene tredjedel af dejen over og dernæst den anden tredjedel, så dejen er i 3 lag.
Rul dejen ud igen til en retangel og skær i 12 lige store strimler som snoes til kanelsnurrer.
Sæt alle kanelsnurrer på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 40 minutter.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15-18 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen, så remonce kan nå at sætte sig lidt.
mmmh det lyder fantastisk
og hygligt med børnene
Rigtig hyggeligt!
Dejlig weekend til dig
Kh AC
Står og lave Kanelsnurrer lige nu, tænker blot på hvor stor skal firkanten være før man smører remoncen på ?
Super lækre opskrifter ???
Jeg har ikke målt, men den skal være ca 3-4 mm i tykkelsen
– og mange tak ♡
Hej Ann-Christine
Jeg elsker simpelthen din blog. Den giver skøn inspiration til lækre og nemme hverdagsretter og kager, der smager :-)
Jeg har egentlig en lille bitte forespørgsel.. Jeg er mor til tre skønne piger, som elsker at være med i køkkenet. Nogle gange synes jeg dog det kan være lidt en udfordring at finde ud af, hvad de hver især kan hjælpe med, hvor meget de gider være med (altså fx laver jeg ofte dejen og så er de med til at forme (boller) eller pynte (kage)… men min store pige på 6 år vil rigtig gerne være med fra start til slut (men mister alligevel modet undervejs).
Jeg vil derfor helt vildt gerne høre mere om, hvordan du gør. Hvor tit er børnene med i køkkenet? Er de med på samme tid eller skiftes de? Har du fif til hvilke forberedelser, der er gode at gøre inden de “inviteres med” i køkkenet, så det bliver en god og sjov oplevelse? Hverdagsretter, de lidt større (6-8 årige) måske endda (næsten) selv kan stå for? Kort og godt: Fif til børn i køkkenet.
Mine er SÅ glade for at være med og stolte, når de serverer og kan fortælle, at “det har JEG lavet”. I hverdagen er det bare ikke altid, at JEG som mor kan rumme tre børn i et køkken :-D
Tak for en skøn skøn blog, og har du ikke mod på eller tid til alle mine tusind spørgsmål, så er det selvfølgelig HELT forståeligt :-) Jeg følger begejstret med uanset ;-)
Hej Linnea,
Sikke virkelig fint spørgsmål og betragtninger! Tak for dem alle og for de søde ord om min blog – det er jeg rigtig glad for at du synes!
– jeg synes faktisk næsten at jeg vil gå i tænkeboks og så skrive et helt blogindlæg om emnet, for det vil næsten være så oplagt at skrive et helt og grundigt indlæg om emnet at have børn med i køkkenet. Så det kommer inden længe :)
Tak for den dejlige inspiration
Kh AC
Kære Ann-Christine
Jeg har vist efterhånden bagt alle dine kager og brød. Elsker din blog!!
Kan disse (enten som dej eller hele snurrer) mon fryses? Og hvordan vil du i så fald anbefale genopvarmning?
Kh. Annette
Hej Annette,
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak ♡
Du kan fint fryse disse både før eller efter bagning (før de hæver færdigt efter at være snoet).
Hvis du har bagt dem, så kan de tøes op og derefter fugtes med en forstøver og lunes let i ovnen ved 175 grader
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tak for nogle skønne opskrifter! Jeg vil gerne have snurrerne med på arbejde i morgen, men jeg har ikke tid til at lave dem i morgen tidlig. Vil du anbefale mig at bage dem færdigt i dag? Eller kan jeg lave dejen klar i køleskabet og så bage dem fra morgenstunden?
Hvis du har mulighed for at lade dem koldhæve, evt efter de er snoet på en bageplade, så vil de blive allerbedst af at blive bagt i morgen tidlig.
God fornøjelse med dem og tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg er meget imponeret over dine opskrifter, så jeg forsøger mig frem lidt efter lidt.
Mit spørgsmål er, om jeg kan fryse disse kanelsnurrer, når jeg har lavet kagerne, men de ikke har hævet endnu??
Jeg vil gerne servere dem om morgenen til gæster, men jeg kan ikke holde til at stå længe i køkkenet.
Hvis jeg kan, hvordan gør jeg så, når de skal bages? Skal de tages ud og tøes op først?
Hej Jane,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Du kan sagtens fryse kanelsnurrene, se tips under opskriften
God fornøjelse
Kh AC
Herligt!!!
Så tror jeg, at decemberfreden indfandt sig i dette hjem, hvor fruen i huset ikke er en ørn i et køkken.
Men nu, hvor jeg har fået mere tid, vil jeg fordybe mig i dine opskrifter, som er meget spændende, og det er store ord fra en nordjyde :-)
Det er dejligt at høre ♡ – og de pæne ord om mine opskrifter er jeg meget glad for! Tusind tak :)
Rigtig dejlig december til dig
Kh AC
muuuuuums hvor smager de godt!
Dejligt at høre :)
Kh AC
Super dejlig opskrift bruger tit dine opskrifter men da jeg har en 5 årig med svær mælke allagi skifter jeg mælk ud med mandeldrik og smør ud med naturli smør blok de bliver super god tak for dejlig inspiration
Dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding og gode input til andre der har mælkeallergi
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tak for din dejlige blog. Vi bruger dine opskrifter næsten dagligt, og denne opskrift har jeg også efterhånden brugt et par gange :)
Måske har du allerede svaret på det, men jeg kunne finde det i dine noter. – kan jeg koldhæve snurrerne? Og i så fald, kan jeg gøre det efter de er formet? (Jeg vil gerne have dem med til nogle kollegaer, uden at skulle stå uhørt tidligt op;))
Det kan du godt, i stedet for at lade dem efterhæve i 45 min på køkkenbordet efter de er formet, kan du stille dem i køleskabet og lade den efterhæve i en bradepande. Dæk dem gerne med en frysepose der er skåret op eller med husholdningsfilm, så de ikke bliver tørre i overfladen.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Først og fremmest, så ELSKER jeg dine opskrifter Du er virkelig dygtig. Tak for at du deler.
Derudover undrer jeg mig over, hvor (de 60 g) grahamsmel er blevet af i denne opskrift? Synes det gav en virkelig god “kant”.
Vh
Miriam Ann
Hej Miriam,
Hvor er du sød at skrive det! Tusind tak, det er jeg glad for ♡
Det kan du sagtens tilføje, jeg har lige skrevet målene på under tips :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
remoncen flød fuldstændig ud af mine snurrer – har du et tip?
Ja, se alle tips til lige under opskriften :)
Kh Ann-Christine
Mener du ikke 1 spsk kanel i stedet for 1 tsk kanel?
VH Anders
Jeg bruger 1 tsk :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan det passe du har haft en anden opskrift på kanelsnurrer tidligere? Hvor der også var en guide til snoningen?
Opskriften her er uændret, men måske er det gulerodssnurrer du tænker på med guiden?
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg skal bage virkelig mange kanelsnurrer til en fest i næste uge. De skal være klare ila. formiddagen, så koldhævning virker oplagt. Da det er så mange snurrer har jeg ikke plads til dem i køleskabet. What to do?
Jeg tænkte derfor at jeg vel også kan sætte dejen på køl natten over og så forme snurrene næste morgen. Hvor meget gær vil du i så fald anbefale?
Tak for alle dine skønne opskrifter
//Lena.
Hej Lena
Tak for din søde hilsen
Det tror jeg fint du kan gøre. Lad dejen hæve 25-30% inden du sætter den i køleskabet, form snurrerne og lad snurrerne hæve igen, i en times tid på køkkenbordet inden du bager dem.
Jeg plejer ikke at gange gær tilsvarende op med resten af ingredienserne, men omkring hver anden gang + runder op, så ved en opskrift som denne x4, bruger jeg 50 g gær. – og så justere jeg hellere hævetiden lidt og giver dejen den tid den skal have.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Åh, hvor er du sød at svare. Tak tak
Et lille opfølgningsspørgsmå: ville du putte smørret i om aftenen (indem køleskabet) eller først om morgenen?
Tak fordi du svarede…
Det var så lidt :)
jeg vil gøre dejen færdig inkl smør om aftenen.
Kh Ann-Christine
Kære Anne-Christine
Tusind tak for dig 🌸 og for dit madunivers. Jeg har både app (med abonnent) og dine bøger og du er min faste og-to. Især er jeg vild med din Grøn Aftensmad (og jeg er ellers ikke specielt vegetarisk ☺️).
Jeg tænkte om du ikke kunne udvide denne kanelsnurrer opskrift med en kardemommesnurrer variant også? Jeg er vild med kardemomme (det er du vist også 😉) og ville elske at lave lækre lune kardemommesnurrer til mine børn.
Mange hilsner Rikke
Mange tusind tak for din søde hilsen! Det er jeg virkelig glad for ♡
Jeg vil meget gerne dele min opskrift på lækre kardemommesnurrer på et tidspunkt, indtil da, så kom endelig kardemumme i denne opskrift i stedet for kanel. Allerbedst hvis du bruger hele kardemummefrø som du rister på en tør pande og derefter kværner inden de kommer i remoncen. Det er SÅ lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for hurtigt svar.
Er det 1:1 jeg erstatter kanel med kardemomme?
Bedste hilsner Rikke
Det ville jeg gøre :)
Kh Ann-Christine
Jeg skal bage dine kanelsnurre over bål med klubbørnene på torsdag. Jeg vil gerne koldhæve din dej. Jeg regner med, at lave dejen 20 timer før jeg skal bruge den, hvor meget gær vil du så putte i. På forhånd tak for svar og god dag til dig.
Hej Tina
Hvor hyggeligt! Jeg ville bruge 8-10 g gær ved koldhævning. Lad dejen hæve på køkkenbordet i en times tid før du sætter den i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej
Kan jeg lave dejen i aften og bage dem i morgen?
Ja, dejen kan sagtens koldhæve natten over – se tip til koldhævning i introteksten over opskriften
God fornøjelse
Kh Ann-Christine