Kanelsnurrer


Duftende kanelsnurrer, som er friskbagte og stadig lune. Det er rent luksus!
Perfekt til weekend og feriehyggestunder.
Jeg er vild med kardemomme og at komme den i dejen, som får en skøn smag. Du kan erstatte med vanilje, hvis du ikke er helt så begejstret for kardemomme som jeg er. De lækre kanelsnurrer er nemme at lave og du kan koldhæve dejen i køleskabet med 10 gram gær natten over, sæt i så fald gerne lidt ekstra tid af til efterhævningen.
Prøv også: min opskrift på hjemmebagte gulerodsboller >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kanelsnurrer
- Dej
- 2 dl mælk, stuetempereret
- 20 g gær
- 1 æg
- 50 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk salt
- 450 g hvedemel
- 80 g smør
- Remonce
- 150 g smør, stuetempereret
- 125 g sukker
- 50 g brun farin
- 1 spsk stødt kanel
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i mælken og tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt, samt halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen.
Tilsæt smør i små tern samt resten af hvedemelet til dejen og rør dejen i 10 minutter på en røremaskine til den er blød og smidig.
Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 2 timer.
Rør remonce sammen.
Rul dejen ud i en retangel og fordel remonce på hele dejen. Fold den ene tredjedel af dejen over og dernæst den anden tredjedel, så dejen er i 3 lag.
Rul dejen ud igen til en retangel og skær i 12 lige store strimler som snoes til kanelsnurrer.
Sæt alle kanelsnurrer på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 40 minutter.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15-18 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen, så remonce kan nå at sætte sig lidt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Dejlig opskrift! :-) Men kan der have sneget sig en fejl ind med mængden af kanel? De fleste andre opskrifter bruger 1-2 spiseskefulde kanel. Her i opskriften bruges kun 1 teskefuld?
Mange tak og ja! Godt du skriver, det er ved en fejl blevet rettet og er rettet tilbage nu :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan jeg lave dejen i aften og bage dem i morgen?
Ja, dejen kan sagtens koldhæve natten over – se tip til koldhævning i introteksten over opskriften
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg skal bage dine kanelsnurre over bål med klubbørnene på torsdag. Jeg vil gerne koldhæve din dej. Jeg regner med, at lave dejen 20 timer før jeg skal bruge den, hvor meget gær vil du så putte i. På forhånd tak for svar og god dag til dig.
Hej Tina
Hvor hyggeligt! Jeg ville bruge 8-10 g gær ved koldhævning. Lad dejen hæve på køkkenbordet i en times tid før du sætter den i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine