Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kanelsnurrer/

Kanelsnurrer

Duftende kanelsnurrer der lige er kommet ud af ovnen. Helt friskbagte, kanelduftende og klar til at blive serveret mens de stadig er lune på morgenbordet.

Det er jo ren luksus og perfekt til weekender og feriehyggestunder.

De lækre kanelsnurrer er nemme at lave og kan sagtens snoes og koldhæve på bagepladen i køleskab til næste dag.

Prøv også: min opskrift på hjemmebagte gulerodsboller >>

PT1H30M

Kanelsnurrer

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • Dej
  • 100 g smør
  • 1,50 dl mælk
  • 20 g gær
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk salt
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 60 g grahamsmel
  • 350 g hvedemel
  • Remonce
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 125 g rørsukker
  • 50 g brun farin
  • 1 tsk kanel
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde, tag gryden af varmen og kom mælken deri.

Rør gær ud i mælkeblandingen, sammen med æg, vaniljepulver, kardemomme, sukker, salt og grahamsmel.

Rør godt rundt og ælt derefter hvedemel, lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt i mindst 5 minutter og gerne længere – brug evt en røremaskine.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 30 minutter.

Rør remonce sammen.

Rul dejen ud i en firkant og smør godt med remonce på hele fladen. Fold den ene halvdel af dejen over den anden og skær derefter stimler på ca 4-5 cm, som deles i to snoes og samles til en snurrer – se billede nedenfor.

Sæt kanelsnurrer på en bageplade og lad dem hæve i 45 minutter.

Bages i ved 175 grader varmluft i en forvarmet ovn, omkring 15-20 minutter.