Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kanelsnurrer/

Kanelsnurrer

Hjemmebagte lune og duftende kanelsnurrer på morgenbordet en hverdagsmorgen – det er jo ren luksus og noget der ellers normalt hører til i weekenden indimellem.

Langsom morgenstart med kaffe på sengekanten, et kapitel (eller to) i en god bog, for dernæst at stå op og hygge med at bage en runde kanelsnurrer til familiens sene morgenbord – som bliver til brunch her i vinterferien.

Morgenstunden herhjemme har da ellers virkelig fået en noget mere stille start de seneste par år.
Jeg elskede både at have tvillingebabyer og tvillinger i tumlinge-alderen og i det hele taget har jeg ærlig talt, syntes at hvert år har været det bedste.
Jeg har i bund og grund nydt at stå op i den stille time, inden klokken blev 6 og hygge med mine morgenfriske børn (og jeg har knuselsket, når det var min tur til at sove længe også!) Men nøj, hvor er det altså også vildt hyggeligt med to 7-årige, som nu selv kan stå op og hygge i sofaen med Anders And blade og sidder og snakker eller leger sammen, mens Martin og jeg sover en smule længere.

Det var lige hvad vi gjorde i går – og fejrede vinterferie og Valentines med nybagte kanelsnurrer til morgenbordet.

PT1H30min

Kanelsnurrer

10-12 stk    1 time 30 min
10-12 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time 30 min
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde, tag gryden af varmen og kom mælken deri.

Rør gær ud i mælkeblandingen, sammen med æg, vaniljepulver, kardemomme, sukker, salt og grahamsmel.

Rør godt rundt og ælt derefter hvedemel, lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt i mindst 5 minutter og gerne længere – brug evt en røremaskine.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 30 minutter.

Rør remonce sammen.

Rul dejen ud i en firkant og smør godt med remonce på hele fladen. Fold den ene halvdel af dejen over den anden og skær derefter stimler på ca 4-5 cm, som deles i to snoes og samles til en snurrer – se billede nedenfor.

Sæt kanelsnurrer på en bageplade og lad dem hæve i 45 minutter.

Bages i ved 175 grader varmluft i en forvarmet ovn, omkring 15-20 minutter.