Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pandekagelagkage-med-chokolade/

Pandekage Lagkage med chokolade

Pandekage Lagkage kan laves på utallige måder og der er noget helt overdådigt over de mange ‘tusinde lag’ fyldt med lækre sager …
Uanset om man fylder den med søde bær og flødeskum som denne pandekagekage, med bananer og hjemmelavet kagecreme, den nemme med syltetøj og flødeskum, eller som denne chokoladelækre variant.

Jeg har fyldt denne pandekage lagkage med karamel, med chokoladeganache og gavmilde mængder hakket chokolade. Hvis man ikke synes jeg har været gavmild nok med chokoladen, så kommer man bare mere i.

PT45min

Pandekage Lagkage

8-10 pers.     45 min
8-10 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min
Fremgangsmåde

Chokolade ganache – gerne dagen før
Varm fløden op til den er næsten når kogepunktet. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Hæld fløden over chokoladen og rør godt rundt til chokolade ganachen er helt ensartet i konsistensen. Stil den på køl – gerne til dagen efter og rør den så op igen, så den bliver lækker cremet.

Pandekager
Lav pandekager efter denne pandekage opskrift – men kom 1/2 dl mere mel i, så pandekagerne blive en anelse tykkere, hvilket er virkelig fint til pandekage lagkagen. Lad pandekagerne køle af inden pandekagekagen samles.

Karamelcreme 
Laves gerne efter denne opskrift på dolce latte
Kom karamellen i en sprøjtetyl, det er nemmere – da man ikke kan smøre pandekagerne med karamel, uden at de går i stykker.

Når en pandekage lagkage skal samles:
Pisk fløden til flødeskum.
Læg en pandekage på et fad, sprøjt en cirkel karamelcreme, ganache og et lag flødeskum på. Kom en pandekage oven på og gør det samme – fortsæt til den sidste pandekage er lagt på. Drys toppen med hakket mørk chokolade og så er den klar til servering.

Et lille tip når kagen skal skæres ud; stik et par tandstikker i kagen, så glider den ikke så nemt fra hinanden når den skæres ud – og brug en skarp kniv.