Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pandekagelagkage-med-chokolade/

Pandekage Lagkage med chokolade

Pandekage Lagkage kan laves på utallige måder og der er noget helt overdådigt over de mange ‘tusinde lag’ fyldt med lækre sager.

Prøv også den dejlige kage med fyld af bananer og hjemmelavet kagecreme eller den nemme med syltetøj og flødeskum

Jeg har fyldt denne pandekage lagkage med karamel, med chokoladeganache og gavmilde mængder hakket chokolade. Hvis man ikke synes jeg har været gavmild nok med chokoladen, så kommer man bare mere i.

Prøv også: pandekagekage med bær og flødeskum >>

PT5H

Pandekage Lagkage

Tid i alt5 timer
Arbejdstid2 timer
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Chokolade ganache
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • Karamel
  • 110 g sukker
  • 50 g glukosesirup
  • 2 dl piskefløde
  • 1 knivspids salt
  • Pandekager
  • 0,50 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 4 spsk hvidtøl
  • 1 knivspids salt
  • 180 g hvedemel
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Pynt/fyld
  • 5 dl piskefløde, pisket til skum
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Chokolade ganache
Varm fløden op i en gryde til lige før kogepunktet. Tag af varmen og rør chokoladen i gryden. Rør til det er helt ensartet i konsistensen.

Kom i en skål og lad det køle af til stuetemperatur, rør igennem og dæk til med film direkte på chokoladen, så der ikke dannes kondens.

Stil den på køl i minimum 4 timer og gerne til dagen efter . Rør dem op igen efter afkøling, så den bliver lækker cremet.

Karamel
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.

Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen har en temperatur på 112 grader er den færdig – mål med et bagetermometer.

Drys salt i, rør det rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.

Pandekager
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom sukker, vanilje, kardemomme, æg, mælk, øl og salt i en skål. Pisk det sammen og sigt hvedemel i.

Pisk dejen godt sammen og  lad den hvile i 30 minutter.

Smelt lidt smør på en pande, og steg pandekagerne en af gangen på begge sider til de er flotte lysebrune.

Lad pandekagerne køle helt af, inden pandekagekagen samles. Spred dem ud på en rist, hvis de skal afkøle lidt hurtigere

Saml lagkagen
Pisk fløden til flødeskum.

Læg en pandekage på et fad. Kom karamel og ganache i to sprøjteposer og klip et passende hul.

Sprøjt en cirkel karamel, ganache og fordel et lag flødeskum på. Kom en pandekage på og fortsæt lag på lag til den sidste pandekage er lagt på.

Drys tilsidst toppen med hakket mørk chokolade.