Pandekage Lagkage med chokolade
Pandekage Lagkage kan laves på utallige måder og der er noget helt overdådigt over de mange ‘tusinde lag’ fyldt med lækre sager.
Prøv også den dejlige kage med fyld af bananer og hjemmelavet kagecreme eller den nemme med syltetøj og flødeskum
Jeg har fyldt denne pandekage lagkage med karamel, med chokoladeganache og gavmilde mængder hakket chokolade. Hvis man ikke synes jeg har været gavmild nok med chokoladen, så kommer man bare mere i.
Prøv også: pandekagekage med bær og flødeskum >>
Arbejdstid 2 timer
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pandekage Lagkage
- Chokolade ganache
- 1 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
- Karamel
- 2 dl piskefløde
- 110 g sukker
- 50 g glukosesirup
- 1 knivspids salt
- Pandekager
- 0,50 vaniljestang
- 50 g sukker
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 4 spsk hvidtøl
- 1 knivspids salt
- 180 g hvedemel
- 1 spsk smør, til stegning
- Pynt/fyld
- 5 dl piskefløde, pisket til skum
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Chokoladeganache
Varm fløden op til 95 grader. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i, til det er ensartet. Hæld det i en skål og afkøl til stuetemperatur. Rør det godt og dæk til med film direkte på chokoladen, så der ikke dannes kondens. Sæt på køl i min. 4 timer. Rør ganachen igennem, så den bliver lækker cremet.
Karamel
Kog piskefløde, sukker og glukosesirup op og rør af og til i det, til temperaturen er 112 grader. Drys salt i, rør rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur.
Pandekager
Skrab kornene ud af vaniljestangen og fordel dem i sukkeret. Pisk sukker, vanilje, kardemomme, æg, mælk, øl og salt sammen. Sigt hvedemel i, pisk dejen sammen og lad den hvile i 30 minutter.
Steg pandekagerne i smør, til de er gyldne. Lad dem køle af, inden pandekagelagkagen samles.
Saml lagkagen
Pisk fløden til skum. Læg en pandekage på et fad. Fyld karamel og chokoladeganache i to sprøjteposer. Sprøjt en cirkel med karamel og en cirkel med ganache og smør et lag flødeskum på. Læg en pandekage på og fortsæt lag på lag, til den sidste pandekage er lagt på. Drys til sidst med hakket mørk chokolade på toppen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Kan jeg lave pandekager og putte dem i fryseren til senere brug?
Hej Pia
Ja, det kan man fint gøre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvis jeg laver karamel og chokoladeganache dagen i forvejen, skal den så på køl natten over, eller hvordan opbevarer du det?
Jeg opbevarer karamel og ganache på køl, men tager det ud af køleskabet en times tid inden jeg skal bruge det.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hvor mange pandekager burger du ca til en kage ?
8-10 pandekager, afhængigt af hvor store jeg laver dem
Kh Ann-Christine