Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paerekage/

Pærekage

Her får I min opskrift på en lækker pærekage som er så skøn og fyldt med pære og mørk chokolade, som altid er et herligt makkerpar i det søde køkken. Vi har pæretræ i haven, et lille familietræ med 4-5 sorter på, og vi hepper på at det over årene giver en masse skønne pære til madlavning og kagebagning.

Det er en dejlig saftig og lækker pærekage, som kan spises lun og friskbagt, meget gerne med en god klat cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Men den er også skøn dagen efter og når den er kølet af og kan spises som en skøn skærekage uden tilbehør.

Prøv også: opskrift på en lækker blåbærkage >>

PT1H30M

Pærekage

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 200 g marcipan
  • 200 g smør, blødt og stuetemperet
  • 175 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 knivspids salt
  • 150 g pære, i skiver
  • 25 g sukker, til at drysse over
  • Derudover
  • 30 g flormelis, til at drysse over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk marcipan, smør og sukker sammen i en skål til det er luftigt og helt ensartet. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Rør bagepulver og hvedemel sammen og sigt det i dejen sammen med chokoladestykkerne og et nip salt.

Kom dejen i en smurt springform på 20 cm, beklædt med bagepapir i bunden.

Fordel pærerne i kagedejen, ved at stikke dem ned i dejen.

Drys med sukker og bag pærekagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 50-60 minutter eller til kagen er gennembagt.