Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paerekage/

Pærekage

Denne lækre pærekage er så skøn med pære og mørk chokolade, som altid er et dejligt makkerpar i det søde køkken.

Her får I min opskrift på en dejlig saftig og lækker pærekage som kan spises lun og friskbagt. Gerne med en god klat cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til.

Den holder sig saftig i et par dage, så den kan også sagtens bages i god tid inden servering.

Prøv også: min opskrift på en lækker blåbærkage >>

PT60M

Pærekage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal1 kage
Ingredienser
  • 3 pære, i tynde både
  • 250 g marcipan
  • 250 g sukker
  • 250 g smør, stuetemperet
  • 5 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 40 g mørk chokolade
  • 1 spsk sukker, til at drysse over
Udskriv 
Fremgangsmåde

Pisk marcipan, smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt derefter et æg ad gangen til alle æggene er rørt i.

Rør bagepulver og hvedemel sammen og rør det i dejen sammen med chokoladestykkerne.

Kom dejen i en smurt springform på 24 cm, beklædt med bagepapir i bunden.

Fordel pærerne i kagedejen, ved at stikke dem ned i dejen.

Drys med en spsk rørsukker og bag pærekagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter.

Opskriften er til ca 6 personer.