Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paerekage/

Pærekage

Denne lækre pærekage er seriøst  proppet med store mængder af pære, mindre kan også gøre det – og jeg må indrømme, at jeg glemte at tælle og veje hvor mange jeg brugte. Men jeg lover, at uanset om du bruger 6 eller 16 pærer – så bliver denne pærekage super lækker!

I går havde jeg meldt mig til at bage kage til forældrerådsmøde i børnehaven om aftenen og da jeg altid har mange (!) kagedrømme på min To Cook ønskeliste, var jeg ude i store overvejelser om både chokoladekager og æblekager.

Min mor gjorde valget super nemt, hun medbragte nemlig en kæmpe stor skål pærer fra haven, da hun besøgte os i tirsdags – og de lækre pærer skulle naturligvis bruges til en pærekage.

PT60M

Pærekage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal1 kage
Ingredienser
  • 6 pære, gerne det dobbelte
  • 250 g marcipan
  • 250 g sukker
  • 250 g smør, stuetemperet
  • 5 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 40 g mørk chokolade
  • 1 spsk sukker
Udskriv 
Fremgangsmåde

Skræl alle pærerne og skær dem i skiver.

Pisk marcipan og sukker sammen i en skål, når massen er jævn, piskes det bløde smør i lidt efter lidt. Tilsæt derefter et æg ad gangen. Til sidst vendes dejen med mel iblandet bagepulver, der skal ikke røres for meget, bare lige vendes.

Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform, min er ca. 24 cm.

Hak chokoladen og drys chokoladen på sammen med ca halvdelen af pærerne.

Kom resten af dejen ovenpå og fordel resten af pærerne i dejen, ved at stikke dem ned i dejen.

Drys dejen med en spsk sukker og kom kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Bages i 45-55 minutter.

Jeg synes, den smager fantastisk med vaniljeis eller creme fraiche til

Opskriften er til ca 6 personer.