Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paerekage/ Dessert Kager, Kager og søde sager

Pærekage

Her får I min opskrift på en lækker pærekage som er så skøn og fyldt med pære og mørk chokolade, som altid er et herligt makkerpar i det søde køkken. Vi har pæretræ i haven, et lille familietræ med 4-5 sorter på, og vi hepper på at det over årene giver en masse skønne pære til madlavning og kagebagning.

Det er en dejlig saftig og lækker pærekage, som kan spises lun og friskbagt, meget gerne med en god klat cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Men den er også skøn dagen efter og når den er kølet af og kan spises som en skøn skærekage uden tilbehør.

Prøv også: opskrift på en lækker blåbærkage >>

Pærekage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M8
Ingredienser
  • 200 g marcipan, groftrevet
  • 200 g smør, blødt og stuetemperet
  • 175 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 150 g pære, i skiver
  • 25 g sukker, til at drysse over
  • Derudover
  • 30 g flormelis, til at drysse over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk marcipan, smør skåret i tern og sukker sammen, til det er luftigt og helt ensartet. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen sammen med chokoladestykkerne.

Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Fordel pærestykker i kagen ved at stikke dem ned i dejen.
Drys med sukker og bag pærekagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter, eller til kagen er gennembagt.