Katsu Kylling


Katsu kylling er en stjernelækker ret med knasende sprød og saftig kylling med en lækker karrysauce, tilberedt med blendede grøntsager. Chicken Katsu stammer fra Japan og laves i et utal af variationer rundt i verden. Her får du min udgave af den lækre ret, med ingredienser som er til at få fat i herhjemme.
Katsu Kylling er en lækker og nem ret som hitter hos hele familien. En asiatisk inspireret version af kylling i karry. Den er fyldt med god smag og jeg servere den gerne med lidt grønt til, det kan du frit variere alt efter smag og stemning ved spisebordet – se lidt tips til dette under opskriften.
Prøv også: opskrift på kylling i karry >>
Katsu Kylling
- Karrysauce
- 2 spsk karry, medium
- 300 g squash, i tern
- 3 gulerod, i tern
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 æble, i tern
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 400 ml kokosmælk
- 1 dl hønsebouillon, evt lidt mere efter behov
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Sprød Kylling
- 600 g kyllingebryst
- 1 tsk hvedemel
- 2 æg
- 75 g pankorasp
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 2 forårsløg, fintsnittet
- 0,50 spidskål, fintstrimlet
- 1 tsk sesamfrø
- 1 tsk chiliflager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Karrysauce
Rist karry i en tør gryde til det dufter dejligt. Tilføj olie, squash, gulerødder, løg, hvidløg, æble og gurkemeje og rør det godt sammen et par minutter i gryden.
Tilføj kokosmælk. Læg låg på og lad det simre i omkring 15 minutter eller til gulerødderne er møre.
Blend saucen til den er helt cremet. Juster konsistensen med hønseboullion og smag godt til med salt og peber.
Sprød kylling
Bank kyllingefiletterne lidt flade. Det sikrer en kortere stegning, så kødet er saftigt, uden at paneringen bliver for mørk.
Pisk æg i en dyb tallerken og kom pankorasp i en anden dyb tallerken.
Vend kyllingefiletterne med hvedemel, salt og peber. Vend dem derefter i sammenpisket æg og til sidst i tallerkenen med pankorasp.
Steg på en pande ved middelvarme i olie i cirka 6 minutter på hver side til de er sprøde og gyldne. Tjek at de er gennemstegte.
Kom den fintstrimlede spidskål i en skål en et nip salt og masser den med hænderne i et minutstid, for at gøre kålen mør og lækker.
Server din Katsu Kylling med ris, spidskål, fintsnittet forårsløg og et drys sesamfrø og chiliflager.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Du skriver paprika under sektionen “Sprød Kylling” – how to delen…
Men der står ikke mængde oppe i ingrediens listen :. Tænker det en lille fejl40
Og nogen vil nok gå i stå når der ikke er præcis mængde 🧐
Tak for nogle dejlige opskrifter. Vi elsker dem herhjemme 🥰🙏
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter ♡
paprika er nu fjernet fra fremgangsmåden, hvor den ved en fejl havde sneget sig ind (man kan dog sagtens komme 1/2 tsk i, hvis man vil)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg vil høre om jeg kan bruge noget andet end kokosmælk, da jeg ikke er så vild med det.
Hilsen Jeanette
Hej Jeanette
Du kan erstatte kokosmælk i opskriften med 1/3 piskefløde og 2/3 grøntsagsboullion, det vil smage dejligt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fantastisk ret – nok en af de bedste vi har “fået” fra app’en.
Kyllingen var mør og sprød, og sammen med saucen, kålen og risene var det en gennemført ret.
Ej, hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej AC
Kan man panere kyllingebryst i strimler eller alternativt inderfilet med samme gode resultat?
KH Aske
Ja, det kan man fint gøre, bare endelig være opmærksom på kortere stegetid, så kødet ikke bliver tørt
Kh Ann-Christine