Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/katsu-kylling/ Aftensmad Asiatisk, Familiefavoritter, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn

Katsu Kylling

Katsu kylling er en stjernelækker ret med knasende sprød og saftig kylling med en lækker karrysauce, tilberedt med blendede grøntsager. Chicken Katsu stammer fra Japan og laves i et utal af variationer rundt i verden. Her får du min udgave af den lækre ret, med ingredienser som er til at få fat i herhjemme.

Katsu Kylling er en lækker og nem ret som hitter hos hele familien. En asiatisk inspireret version af kylling i karry. Den er fyldt med god smag og jeg servere den gerne med lidt grønt til, det kan du frit variere alt efter smag og stemning ved spisebordet – se lidt tips til dette under opskriften.

Prøv også: opskrift på kylling i karry >>

PT45MPT45M4

Katsu Kylling

Tid i alt45 min.
Arbejdstid45 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Karrysauce
  • 2 spsk karry, medium
  • 300 g squash, i tern
  • 3 gulerod, i tern
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 æble, i tern
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 dl hønsebouillon, evt lidt mere efter behov
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Sprød Kylling
  • 600 g kyllingebryst
  • 1 tsk hvedemel
  • 2 æg
  • 75 g pankorasp
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 0,50 spidskål, fintstrimlet
  • 1 tsk sesamfrø
  • 1 tsk chiliflager
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Karrysauce
Rist karry i en tør gryde til det dufter dejligt. Tilføj olie, squash, gulerødder, løg, hvidløg, æble og gurkemeje og rør det godt sammen et par minutter i gryden.

Tilføj kokosmælk. Læg låg på og lad det simre i omkring 15 minutter eller til gulerødderne er møre.

Blend saucen til den er helt cremet. Juster konsistensen med hønseboullion og smag godt til med salt og peber.

Sprød kylling
Bank kyllingefiletterne lidt flade. Det sikrer en kortere stegning, så kødet er saftigt, uden at paneringen bliver for mørk.

Pisk æg i en dyb tallerken og kom pankorasp i en anden dyb tallerken.

Vend kyllingefiletterne med hvedemel, salt og peber. Vend dem derefter i sammenpisket æg og til sidst i tallerkenen med pankorasp.

Steg på en pande ved middelvarme i olie i cirka 6 minutter på hver side til de er sprøde og gyldne. Tjek at de er gennemstegte.

Kom den fintstrimlede spidskål i en skål en et nip salt og masser den med hænderne i et minutstid, for at gøre kålen mør og lækker.

Server din Katsu Kylling med ris, spidskål, fintsnittet forårsløg og et drys sesamfrø og chiliflager.