Kylling i sur sød sauce


Her får du en hverdagsvenlig og lækker opskrift på kylling i sur sød sauce, som smager så skønt. En super ret – både fordi den er hurtig at lave, fordi den er fyldt med dejlige grøntsager og fordi den smager simpelthen så dejligt! Det er rigtig hyggemad, som hele familien er vilde med.
Det er altid dejligt med mad der kan være færdig på en halv time. Har du en travl dag lige omkring aftensmad tid og lidt ekstra tid om morgenen, så kan du røre saucen sammen og sætte den på køl + gøre grøntsagerne klar og sætte dem på køl om morgenen. Så kan aftensmaden stå på bordet den aften på under 15 minutter.
Prøv også: Opskrift på laks med sesam >>
Kylling i sursød sauce
- Sur-sød sauce
- 2 dl ananasjuice
- 1 spsk æblecidereddike
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk soja
- 1 spsk majsstivelse
- Derudover
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 400 g kyllingebryst, skåret i tern
- 2 rød peberfrugt, skåret i tern
- 1 broccoli, skåret i buketter
- 3 dl basmati ris
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 3 forårsløg, skåret i ringe
- 1 spsk sesamfrø, ristet på en tør pande
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rør alle ingredienserne til sur-sød saucen i en skål.
Kog risene efter anvisning på emballagen og damp gerne broccoli samtidigt.
Sauter løg og hvidløg på en sauterpande med olie.
Kom kyllingetern på panden og brun dem af under omrøring. Kom derefter rød peber på panden og varm det godt igennem i et par minutter.
Tilsæt sur-sød saucen, rør godt igennem og lad retten simre i 10 minutter. Rør det godt igennem nogle gange undervejs.
Server i skåle med ris, toppet med kylling i sur-sød sauce, et drys forårsløg og lidt ristet sesam.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Lækkert ret – skiftede ris ud med blomkålsris – det kan anbefales!
Rigtig god sur sød sauce, jeg brugte en wok blandning og i stedet for kylling brugte jeg chick free magic fra naturli.
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Lækkert og super nemt! Det bliver en ny hverdagsklassiker herhjemme. Brugte brune basmatiris og ananasjuice fra Rynkeby.
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine