Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/friske-foraarsruller-med-kylling/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Sommer, Vinter

Friske forårsruller med kylling

Friske forårsruller med kylling og mangosalsa med avocado og masser af godt grønt. Det er krydret, sprødt, saftigt og mega lækkert!

Sådan en omgang friske forårsruller er bare altid godt og rigtig hyggeligt at lave og samles om. Man kan lave dem både som saml selv ved bordet, og gør man det, så kan man lige benytte lejligheden til samtidig at tjekke grøntsagsskuffen og se om der er nogle rester af noget der kan snittes og bruge i rullerne.

Prøv også: opskrift på vietnamesiske dips >> 

Friske forårsruller med kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT60M4
Ingredienser
  • Kylling med lime og ingefær
  • 2 øko lime, fintrevet skal og saft herfra
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk honning
  • 400 g kyllingefilet, skåret i tern
  • 4 spsk sesamolie
  • Mangosalsa
  • 2 mango, i små tern
  • 3 avocado, i små tern
  • 1 håndfuld frisk koriander,
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 øko lime, saft og fintrevet skal
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber
  • Grønt og fyld
  • 16 rispapir
  • 4 gulerod, i stave
  • 1 agurk, i stave
  • 2 stængler forårsløg, snittet
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • Til servering
  • 1 dl hoisin sauce
  • 1 dl sød chilisauce
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kylling med lime og ingefær
Riv lime og gem den fintrevet lime skal til senere. Pres saften fra lime og rør limesaften, ingefær, soja og honning sammen til det er ensartet. Vend kyllingestykkerne godt i marinaden. Lad det trække smag i minimum 30 minutter eller natten over.

Varm en pande op med olie og brun den krydrede kylling af ved høj varme under omrøring. Skrue ned for varmen til medium varme og steg videre til kyllingestykkerne er gennemstegt. Lad dem køle af på en tallerken, til de er stuetemperatur.

Mango og avocado salsa
Vend mango, avocado og krydderurter sammen i en skål og mos det en smule med en gaffel. Det skal gerne være groft og med hele stykker mango og avocado, men samtidig også smovset og lækkert. Smag til med limesaft og skal, chili, salt og peber og rør det godt sammen.

Saml forårsrullerne
Kom vand i et stort fad, læg et stykke rispapir i og læg derefter det bløde rispapir på køkkenbordet.

Kom kylling, mangosalsa, gulerodsstave, agurkestave, forårsløg og et drys chili og limeskal på rispapiret, så det ligger i en stribe på midten. Fold siderne omkring fyldet, og rul den sammen til en fast frisk forårsrulle.

Server med hoisinsauce og sød chilisauce. Hvis der er overskud af grønt og mangosalsa, så server det som tilbehør ved siden af.