Wok med kylling og grøntsager


Denne lækre wok med kylling og grøntsager er et hverdagshit!
Det er en skøn hverdagsret. Nem og hurtig at tilberede, fyldt med grøntsager og en skøn ret som børnene også er vilde med – mine er i hvertfald meget begejstret og synes det smagte så skønt.
Wok med kylling og grøntsager er et herligt hverdagsmåltid, som er så lækkert. Den fintstrimlede omelet, som jeg laver retten med kan jo evt springes over – men prøv det endelig lige af – det smager super godt til!
Prøv også: Min skønne opskrift på Fried Rice med kylling >>
Wok med kylling og grøntsager
- 3 æg
- 3 spsk vand
- 400 g kyllingebryst, skåret i tynde strimler
- 1 spsk gul karrypasta
- 1 løg, tynde både
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 200 g broccoli, i buketter
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 150 g gulerod, i julienne
- 400 ml kokosmælk
- 300 g nudler
- 100 g baby spinat
- 4 spsk sesamolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 stængler forårsløg, snittet
- 40 g cashewnødder, grofthakkede
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Pisk æg og vand godt sammen med lidt salt og peber til det er luftigt og kom det på en meget varm wok eller pande med olie. Rør hurtigt igennem og lad det derefter sætte sig til en luftig omelet. Sæt omeletten til side på en tallerken.
Kom ekstra olie i den varme wok og steg kylling, karrypasta og løg. Vend under omrøring konstant i et par minutter.
Skru ned på middelvarme og tilsæt ingefær, hvidløg, broccoli, peberfrugt, gulerødder og kokosmælk. Lad det simre i 5 minutter og kog imens nudlerne efter anvisning på emballagen.
Skær omeletten i strimler og vend omelet, nudler og spinat i retten og anret i skåle. Top med cashewnødder, finthakket forårsløg og koriander.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Kære AC
Må jeg spørge om dine børn går i samme klasse? Jeg har også tvillinger, de er dog kun 4 år, så der er endnu et par år til deres skolestart. Men jeg har da mine overvejelser allerede nu.
Kære Christina,
Det er et super fint spørgsmål :)
Ja, de går i samme klasse, og vi er stadig alle fire rigtig glade for det valg. Vi var aldrig rigtig i tvivl om at det var den rigtige løsning for os.
De trives godt sammen, er begge ret selvstændige, leger godt sammen og hver for sig og konkurrerer ikke super meget med hinanden. De er ret gode til at give hinanden plads, men synes også det er rart og hyggeligt at have hinanden i klassen.
Det er de primære kriterier, som vi har taget valget på, og det har vist sig at holde ved i de fire år de nu har gået i skole.
En sidegevinst er, at det som forældre er virkelig rart kun at skulle forholde sig til én klasse med forældremøder, arrangementer, skoleintra osv
– det er jo et vilkår for langt de fleste forældre med børn i forskellige aldre, men for at være ærlig synes jeg også godt det indimellem kan gribe lidt om sig og fylde en del i en familiekalender og der synes vi det er en lille bonus ved beslutningen, at vi kun har én klasse.
Kh Ann-Christine
Tusind tak for at dele dine tanker omkring det at gå i samme klasse, det er til god nytte :)
Og rigtig god weekend!
Kan man bruge anden krydderi end karry hvis man ikke er så vild med det?? mvh louise
Ja, sagtens. Du kan fint variere med andre krydderier, alt efter smag og behag :)
Hej
Jeg har fået jeres app og synes rigtig godt om den, men jeg kunne godt tænke mig at når man søger på forskellige opskrifter at kunne tilføje den til favoritter uden at skulle tilbage til første søgning. Håber det er til at forstå hvad jeg mener
Mvh
Laila
Hej Laila,
Mange tak for dit fine input og feedback – jeg er helt enig i at det skal vi have kigget på.
Vi er ved at samle sammen til at forbedre søgefunktionen i løbet af efteråret :)
Du må endelig altid gerne skrive en mail til mig, hvis der er noget der driller
– og endelig også altid med feedback, ideer og input til appen.
Kh Ann-Christine
Jeg skal lige tilføje at det er når man søger vha luppen at man kommer tilbage til start når man har set på en opskrift
Mange tak for denne opskrift, den var et stort hit i vores familie i denne uge, vi lavede dobbelt porsion så der var til to dage, den er virkelig velsmagende og nem at lave. den kommer helt sikkert på vores hit liste
og jeg modtog også din nye kogebog igår og synes den ser rigtig fin ud, og jeg glæder mig til at bruge den
Hej Ditte
Mange tak for din fine tilbagemelding, hvor er det dejligt at høre.
Jeg håber du bliver rigtig glad for bogen også – og finder flere retter deri til jeres hitliste :)
Kh AC
Hej,
1 dåse kokosmælk, er det en stor/alm. eller en lille dåse?
Glæder mig til at prøve retten i aften
Vh Nanna
Det er en alm størrelse dåse – det er det altid i mine opskifter, medmindre jeg nævner andet :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hvis jeg skal lave wokretten med kylling til 6 personer, vil der så være nok, hvis jeg laver dobbeltportion?
Ja, det vil jeg tro :) opskriften plejer at passe til 4, 2 voksne og 2 børn herhjemme
Kh AC
Jeg bruger den ‘alm størrelse’ som fx den fra ‘anglemark
Kh AC
Hejsa
Kan denne ret fryses? :)
Tja, hvis du vender en smule olivenolie i når den er afkølet inden den fryses, så tror jeg den kan tøes op uden at klistre for meget sammen.
Men det er dog ikke forsøgt her
Kh AC
Hej
Hvis man laver retten til 4 personer hvor mange kcal, fedt, kulhydrater og proteiner er der i.
Kærlig hilsner Andrea
Hej Ann-Christine, har du et bud på, hvad man kunne bruge i stedet for kokosmælk? Min dreng må desværre ikke få den. Tak for hjælpen! Vh, Nicole
Hej Nicole,
Du kan bruge mandelmælk eller grøntsagsboullion i stedet.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Valdemarsro jeg tænkte på om man kan bruge madfløde i stedet for kokosmælk da jeg ikke er så vild med kokos
Hej Marianne,
Det er blot en smagssag, så endelig bare prøv det af :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej❤️
Hvad kan man med fordel erstatte kokosmælk med i dine wokretter🤔
Ps. Jeg er hypererlergisk over for kokosmælk
Mvh
Annette
Hej Annette
Du kan enten bruge ren grøntsagsboullion – eller 3/4 grøntsagsboullion og 1/4 piskefløde som alternativ, så får du både god smag og lidt cremethed fra fløden (alternativ lidt flødeost).
Kh Ann-Christine