Wok med kylling og grøntsager


Denne lækre wok med kylling og grøntsager er et hverdagshit!
Det er en skøn hverdagsret. Nem og hurtig at tilberede, fyldt med grøntsager og en skøn ret som børnene også er vilde med – mine er i hvertfald meget begejstret og synes det smagte så skønt.
Wok med kylling og grøntsager er et herligt hverdagsmåltid, som er så lækkert. Den fintstrimlede omelet, som jeg laver retten med kan jo evt springes over – men prøv det endelig lige af – det smager super godt til!
Prøv også: Min skønne opskrift på Fried Rice med kylling >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Wok med kylling og grøntsager
- 3 æg
- 3 spsk vand
- 400 g kyllingebryst, skåret i tynde strimler
- 1 spsk gul karrypasta
- 1 løg, tynde både
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 200 g broccoli, i buketter
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 150 g gulerødder, i julienne
- 400 ml kokosmælk
- 300 g nudler
- 100 g baby spinat
- 4 spsk sesamolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 stængler forårsløg, snittet
- 40 g cashewnødder, grofthakkede
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk æg og vand godt sammen med lidt salt og peber til det er luftigt og kom det på en meget varm wok eller pande med olie. Rør hurtigt igennem og lad det derefter sætte sig til en luftig omelet. Sæt omeletten til side på en tallerken.
Kom ekstra olie i den varme wok og steg kylling, karrypasta og løg. Vend under omrøring konstant i et par minutter.
Skru ned på middelvarme og tilsæt ingefær, hvidløg, broccoli, peberfrugt, gulerødder og kokosmælk. Lad det simre i 5 minutter og kog imens nudlerne efter anvisning på emballagen.
Skær omeletten i strimler og vend omelet, nudler og spinat i retten og anret i skåle. Top med cashewnødder, finthakket forårsløg og koriander.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Kan man erstatte den gule karrypasta med rød?
Mvh. Heidi
Hej Heidi
Ja, det smager også dejligt :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er fine opskrifter i Valdemarsro, men desværre ofte med så mange ingredienser, som jeg tvivler på at ret mange almindelige mennesker bare har stående/liggende i vindueskarm eller køleskab.
Alle de fine, friske krydderurter, der koster 15-17 stykket og man skal jo nærmest ligge inde med 6-7 stykker – konstant. F.eks. er frisk koriander, dild, timian, osv. ikke noget, man kan holde liv i i meget mere end en uges tid. Det kan snildt koste over 100 kroner om ugen.
Jeg har ikke råd til bare at købe uhæmmet ind af alskens spændende råvarer. Heller ikke altid de mange dejlige grøntsager, hverken rodfrugter, kål, osv. Det er ganske enkelt for uoverkommeligt.
Når man – som jeg – er single, betyder det at man – jævnligt – må kassere alt for mange grøntsager, fordi man ikke bare kan substituere de mange ingredienser i dine fine opskrifter.
Derfor vil jeg heller ikke forny mit premium abonnement.
Hej Chris David
Du er altid velkommen til at skrive på opskrifterne, om fx nogle ingredienser kan undværes eller udskiftes med andre. Noget kan nemt udskiftes eller undlades, mens andet vil ændre det færdige resultat markant. I forhold til opskrifterne i madplanen, så er det muligt at udskifte dem, så de kan passe til din hverdag. Mit forslag til madplan, er mest til inspiration, for jeg ved at alle husstande er forskellige og har forskellige behov – uanset om man er fx en travl børnefamilie, studerende eller pensionist.
Vi har også lavet det sådan at man kan vælge opskrifter fra kategorien ‘budgetvenlig’ og ‘restemad’.
Kål og rodfrugter er meget budgetvenligt lige nu, og her kan man fint strække en del slags af råvarerne over flere dage og til flere forskellige retter.
På den måde kan du reducere madspildet og fx. bruge tøm køleskabet funktionen i Valdemarsro til få brugt overskydende råvarer – både til tilbehør, hovedretter, frokost mv.
Jeg har skrevet et længere indlæg med tips til at spare penge på mad her og et indlæg om at undgå madspild her. Håber de kan være til god inspiration.
Tak for du havde lyst til at prøve det af og rigtig glædelig jul til dig.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvad salter du med?
Jeg gav den lidt fish-sauce og soya.
Altid gode opskrifter.
Hej Eskil,
Tak for din fine hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter
Til denne ret, salter jeg oftest med fishsauce, soja, teriaky eller havsalt.
Kh Ann-Christine