Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/wok-med-kylling/

Wok med kylling og grøntsager

Denne lækre wok med kylling og grøntsager er et hverdagshit!

Vi er vilde med den med både nudler og ris og varierer gerne med andre grøntsager – fx squash, aubergine, tomater eller fintstrimlet kål – alt efter sæson og hvad vi har i grøntskuffen. Nogle gange spicer jeg den også op med lidt fishsauce eller en anelse soya.

Wok med kylling og grøntsager er et herligt hverdagsmåltid, som er så lækkert. Den fintstrimlede omelet, som jeg laver retten med kan jo evt springes over – men prøv det endelig lige af – det smager super godt til!

Prøv også: Min skønne opskrift på Fried Rice med kylling >>

PT30M

Wok med kylling og grøntsager

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 æg
  • 0,50 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 225 g kyllingebryst, skåret i tynde strimler
  • 1 tsk karry, medium, måske lidt mere, afhængig af styrke
  • 1 rødløg, skåret i tynde både
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 200 g broccoli, i buketter
  • 150 g gulerod, skåret i tynde stave
  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 stængler forårsløg, finthakket
  • 40 g cashewnødder, grofthakkede
  • 1 håndfuld bredbladet persille, eller koriander, finthakket
  • 250 g nudler, kogte (eller ris)
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk æg og vand godt sammen og steg det i olie i en varm wok, uden omrøring. Når æggemassen har sat sig, vendes den og tages derefter af og sættes til side på en tallerken.

Kom lidt ekstra olie i den i forvejen varme wok og tilsæt straks derefter kylling, karry og rødløg. Vend under omrøring konstant i et par minutter – løgene må ikke brænde på – så skrue lidt ned for varmen, hvis nødvendigt.

Skrue ned på middelvarme og tilsæt derefter ingefær, hvidløg, broccoli og gulerødder, rør godt rundt i et par minutter mere, skrue lidt længere ned for varmen og tilsætte kokosmælk og peberfrugt og smag til med salt og peber.

Tag wokken af varmen og skær æggeomeletten i tynde skiver, anret wokretten med æg i strimler, cashewnødder, finthakket forårsløg, krydderurter og med nudler eller ris som tilbehør.