Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/red-thai-curry/

Red Thai Curry – med masser af grøntsager

Red Thai Curry er en skøn klassiker fra thai køkkenet, som smager fabelagtigt.

Det er en herlig ret, som her er lavet i en grøn version, og hvis man har lyst, så kan man snildt tilsætte kyllingefilet – se tips til dette under opskriften. Hvor meget rød karrypasta der skal i retten kan variere en del alt efter mærke, smag endelig til, så retten får den helt rigtige smag.

Prøv også: mange flere skønne asiatiske opskrifter her >>

PT30M

Red thai curry

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg, skåret i både
  • 1 spsk ingefær, frisk og fintrevet
  • 1,5 tsk karry, medium
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2 spsk fishsauce, *
  • 1 spsk brun farin
  • 2 gulerødder, skåret i tynde stave
  • 2 kartofler, skåret i tern
  • 1 broccoli, skåret i buketter
  • 1 squash, skåret i tern
  • 100 g blomkål, skåret i buketter
  • 1 øko lime, saft og fintrevet skal
  • sort peber, friskkværnet
  • salt, til at smage til
  • 2 spsk olivenolie, eller kokosolie til stegning
  • Til servering
  • 2 dl basmati ris
  • 1 dl saltede peanuts, grofthakkede
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sæt risene til at koge efter anvisning på emballagen.

Sauter løg og hvidløg i olie i en gryde, ved middelvarme under omrøring, til de er bløde og klare.

Kom ingefær, karry og rød karrypasta i gryden og rør det godt sammen i et minuts tid. Kom kokosmælk, fishsauce, brun farin, gulerødder og kartofler i gryden. Kog op, sæt låg på og skrue derefter ned for varmen til det blot simre sagte.

Lad det simre i 15 minutter.

Tilsæt broccoli, squash og blomkål i gryden, og lad dem koge med i 5 minutter. Smag retten til med limesaft, limeskal, friskkværnet peber og salt (eller mere fishsauce, rød karry og brun farin – alt efter smag og behag).

Server retten i skåle med ris, et drys peanuts og koriander.