Sprøde forårsruller
Vi har spist rigtig mange lækre sprøde forårsruller i både Vietnam og Thailand.
Forårsruller er bare altid en skøn lille snack, som en del af et større måltid, og perfekt til at dele med familien. Både når man rejser i Asien, når man spiser på asiatiske restauranter eller når man laver de lækre sprøde forårsruller hjemme i sit eget køkken – og det kan vi rigtig godt lide at gøre indimellem.
Fyldet kan variere en smule fra gang til gang. Nogle gange kommer jeg fint revet kål og indimellem laver jeg dem helt vegetariske. De er også testet med rejer og kyllingekød, som også er virkelig lækkert og jeg kan snildt forestille mig at de er skønne med hakket lammekød også.
Find flere af mine asiatiske opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 30 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprøde forårsruller
- 1 løg, Finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 250 g champignon, finthakket
- 400 g hakket svinekød
- 1 gulerødder, Groftrevet
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk fishsauce
- 1 spsk soja
- 1 tsk sukker
- 1 tsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- 35 g glasnudler
- 30 forårsrulleplader
- vand til pensling
- 1 liter fritureolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg, hvidløg og svampe i olie ved høj varme på en pande. Kom det hakkede svinekød på panden sammen med resten af ingredienserne til fyldet og steg, til svinekødet er gennemstegt. Smag til med fishsauce, ingefær og friskkværnet peber.
Hæld kogende vand over glasnudlerne og lad dem stå et halvt minut.
Kom 1 spsk fyld på skrå på midten af et stykke forårsrulledej, sammen med lidt glasnudler. Rul fra det ene hjørne over fyldet, fold de to andre hjørner ind over midten, så siderne lukkes og rul derefter det sidste hjørne rundt.
Pensl med koldt vand eller æggehvide og læg de fyldte forårsruller med lukningen nedad, så de holder fint på det hele, til de skal steges. Fortsæt med resten af fyldet.
Varm en gryde op med olie, tjek temperaturen ved at stikke et trægrillspyd i den varme olie. Det skal gerne bruse lidt op omkring træet, så er olien perfekt varm.
Steg 5-6 små forårsruller ad gangen. Lad dem dryppe af på køkkenrulle inden servering.
Hej er forårsrulle dejen glutenfri ? ser lækre ud
Mvh Linda
Det må jeg være dig svar skyldig på …
Åh, de ser lækre ud.
Har du prøvet at fryse dem? Og i så fald skal de fryses før eller efter stegning?
Det har jeg ikke, men tænker at de muligvis kan fryses før de steges – men man skal nok sikre at fyldet ikke er for ‘vådt’ så de bliver snaskede når de tøer op.
Lad mig endelig høre hvordan det går, hvis du prøver det af :)
De skal små steges før nedfrysning. Tages op og i ovn frosne. 10 minutter på en side, vendes og 10 minutter på den anden side…lækre
Jeg har ofte frosset de ustegte ruller med bagepapir mellem lagene. De skal ikke tøes helt op før stegning. Det tager lidt længere tid, før de er færdige, da olien køles ned af de kolde ruller, men bare fuld varme :-)
Hej jeg laver altid en masse forårsruller på en gang, og fryser dem så ned. Det er der ingen problemer i overhovedet.
Tror du det er nødvendigt at tø dem op inden de steges
Ser lækkert ud. Det må prøves. Hvad spiser i til så? Kan se der er en sauce af en art på billedet også.
Sød chili sauce og så er jeg meget begejstret for disse hjemmelavede peanuts sauce og sur sød chili dip
Kan også anbefale ris til med chili sovs
Hvor køber du forårsrulleplader? Meny og Kvickly har kun filodej…
glæder mig vildt til at prøve! Lavede dine kyllinge nuggets i går – de blev bare så gode og sønnike på 20 mdr var vild med dem :-)
Hos en asiastisk købmand – de er på frost og det kan godt betale sig at købe lidt hjem til fryseren, så man har på lager af dem ;)
Hvor er det skønt at høre at nuggets blev velmodtaget hjemme hos jer
Kh AC
Tror du evt at man kan pensle dem med olie og proppe dem i ovnen istedet? :-)
Mvh. En der sværger til dine madopskrifter :D
Hej Eva,
Resultatet vil ikke blive lige så sprødt, men de vil sikre blive lækre. Ellers prøv med filodej – det er nemt at få sprødt i ovnen :)
Tak for din søde hilsen. ♡
Kh AC
Jeg fryser altid de hjemmelavede forårsruller, før jeg steger dem. Fryser dem i portioner, så er det nemt lige at tage nogle op, hvis man bliver lidt lækkersulten, eller der kommer et par gæster(teenagere). De er absolut lige så gode som hvis de ikke har været i fryseren
Det var da et super godt tip! Tak for at dele det :)
Hejsa. Kan man lave forårsrullerne på forhånd, fx om formiddagen, og så varme dem i ovnen om aftenen, lige inden servering?
Det tror jeg fint du kan, men det er ikke testet.
Kan man rulle og gøre dem klar dagen før og stege dem den dag gæsterne kommer? Eller tror du de bliver bløde af at ligge i køleskabet et døgn?
Jeg har ikke forsøgt det, men tror fint det kan lykkedes.
Hejsa
Da vi skal til Vietnam i maj, vil jeg prøve at tilberede mad derfra, suppe, forårsruller og wonton, nu er mit spørgsmål om jeg kan lave det dagen i forvejen og bare varme det op ???
Det lyder da skønt med en rejse til Vietnam!
Jeg forestiller mig at du fint kan gøre en masse af det klar i forvejen, men jeg har ikke selv forsøgt mig med at samle wonton og forårsruller dagen før de skal tilberedes – de er uanset, allerbedst når de er friskstegte.
Mht suppen, så kan den godt gøres klar i forvejen.
Kh AC
Hej! Elsker forårsrullerne, og vil gerne servere dem for gæster i weekenden. Men jeg er sådan i tvivl om hvad jeg skal servere til, da jeg måske ikke syntes de er ‘nok’ alene på menuen. Har du nogle idéer? :-)
Jeg spiser næsten altid ris og karrysovs til!! Kinesisk champignonsovs eller varm sursødsovs.
Har lige investeret igen pastamaskine for nu vil jeg prøve at lave eegrolls dej;den dej kan man ikke købe i danmark.
Hej Emilie,
Det lyder lækkert!
Du kan fx servere denne lækre indiske salat til – ved godt det er lidt skørt og misvisende med navnet på den, men smagssammensætningen passer perfekt til det asiatiske køkken også og til forårsrullerne. Alternativt kunne være en “rul selv forårsruller” ala denne opskrift, med forskelligt fyld til
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej,
Stemmer det at man kan fryse forårs rullerne ned?
På forhånd tak
Christina
( skal forberede et større arrangement, ville være cool at kunne være på forkant ?)
jeg har ikke forsøgt det, men mon ikke de fint kan … :)
Kan de færdiglavede forårsruller fryses?
Jeg tror ikke det bliver godt, da de bliver bløde efter optøning.
Jeg ved ikke, om det er blevet besvaret eller står et sted? Men hvor længe skal forårsrullerne have når de ligger i olien? Er det bare til de er gyldne, eller er der et minuttal :) De lyder lækre.
Jeg synes det er svært at sætte tidsangivelse på friturestegning. De skal være gyldne og føles sprøde, så er de klar.
Kh AC
Hvordan og hvor længe optør du dine forårsrulledejsplader?
På køkkenbordet i et kvarters tid, de tøer meget hurtigt op.
Forårsruller laver jeg altid en større portion af og fryser. Læg dem side om side i Frostpose eller i beholder med bagepapir imellem lagene. De steges frosne?
Tak for det fine tip, det er sødt af dig at dele :)
Kh AC
Kan de fryses når de er stegt?
Hej
Hvad er navnet på de forårsrulleplader du køber (kan godt lige at være 100% præcis Når jeg følger en opskrift) ?
På forhånd tak!
Det kan jeg faktisk ikke huske navnet på, men køber dem hos asiatiske købmænd.
Kh AC
Hej
Købte en pakke plader i Inco 215 mm. 40 styks , der er 400 gr gris absolut for lidt. Nok mere 1,2 :-). Men de smager lækkert
Hej Ann-Christine.
Hvad sker der for gulerødden?
Med venlig hilsen Ole
Den er på nu :)
Groftrevet og i med de andre ingredienser
Kh AC
Kan man lave dem dagen før og så blot varme dem i ovnen dagen efter, eller bliver de så bløde?
Prøv at se længere oppe i kommentarfeltet, der er en der skriver om sine fine erfaringer med at lave dem i forvejen :)
Kh AC
Hej ❤️ Vil så gerne vide hvilken olie du bruger og om du genbruger den?
Jeg bruger oftest en økolgisk stege/fritureolie fra Urtekram – den er lavet på solsikkeolie.
Den kan afkøles, sigtes og hældes retur på flasken hvor den kan holde sig og genbruges til friture indenfor en lille uges tid.
Efter en uges tid vil den begynde at blive harsk.
Kh AC
Kan man fryse forårsrullepladerne ned efter optøning – altså uden fyld i?
Har nemlig en del tilbage i pakken, efter jeg har lavet en omgang:)
Hej – jeg skal lave forårsruller for første gang idag. Men kan jeg lave dem helt færdige flere timer før gæsterne kommer og så varme den op i ovnen? Eller bliver de mon bløde? Alternativt kan jeg fylde dem om formiddagen og først friturestege dem om aftenen? Hvad vil du anbefale ?
Mange tak for god inspiration.
Hej
Kan man bruge filodej i stedet for?
Tusind tak for inspiration til lækkert mad. Dine opskrifter er utrolig lækre.
Hilsen
Anja
Hej Anja,
ja det kan du. Jeg har ikke prøvet at fritere dem med filodej, men bagt dem i ovnen og det er også lækkert.
Kh AC
Hej Henriette,
Tak for din søde hilsen
Jeg ville fylde dem nogle timer før og så friturestege dem inden servering.
Tror næsten at de bliver bløde af at blive varmet op, men har ikke testet det.
Håber det bliver godt
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har forsøgt mig 2 gange medforårsrullerne. Har ikke friture, men steger dem i kokosolie på panden, men dejen går i stykker. Hvad skyldes det?
Bedste hilsner – en fan
Lisbeth
Hej Lisbeth,
Det kan måske være fyldet har været for vådt eller at de er pakket med for meget fyld, så dejen revner i stegningen?
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvornår kommer du gulerødderne i? Det står ikke i opskriften
Vi kom dem i efter kødet og lod dem få lidt tid på panden med kødet. Det virkede ok.
Gulerødderne er inkluderet i “sammen med resterne af ingredienserne til fyldet”
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan jeg erstatte champignonerne med noget andet og hvad kan det være? Er smagen af champignon fremtrædende eller blender det ind og er mere med som fyld? Min søn er ikke så glad for champignon.
Hej Rikke
Smagen af champignon er ikke fremtrædende, og det blender ret fint ind med farsen og de andre ingredienser og giver en god saftighed til fyldet. Du kan hakke dem lidt ekstra fint.
Du kan evt erstatte dem med groftrevet squash, sørg for at lade overskydende væde dryppe fra
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Halløj ☺️ Tak for dine altid lækre opskrifter 👌 Mon resultatet bliver meget forringet af at stege dem på panden i oliven eller sesamolie i stedet for at fritere..? Mvh Winnie
Hej Winnie
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg synes de er allerbedst friturestegt, men de kan dog også steges på panden i olie. Prøv dig endelig frem. Du kan måske også vælge at pensle dem med olie og bage dem i ovnen i stedet ved 220 grader varmluft til de er sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Kh Ann-Christine