Sprøde forårsruller
Vi har spist rigtig mange lækre sprøde forårsruller i både Vietnam og Thailand.
Forårsruller er bare altid en skøn lille snack, som en del af et større måltid, og perfekt til at dele med familien. Både når man rejser i Asien, når man spiser på asiatiske restauranter eller når man laver de lækre sprøde forårsruller hjemme i sit eget køkken – og det kan vi rigtig godt lide at gøre indimellem.
Fyldet kan variere en smule fra gang til gang. Nogle gange kommer jeg fint revet kål og indimellem laver jeg dem helt vegetariske. De er også testet med rejer og kyllingekød, som også er virkelig lækkert og jeg kan snildt forestille mig at de er skønne med hakket lammekød også.
Find flere af mine asiatiske opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 30 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprøde forårsruller
- 1 løg, Finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 250 g champignon, finthakket
- 400 g hakket svinekød
- 1 gulerødder, Groftrevet
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk fishsauce
- 1 spsk soja
- 1 tsk sukker
- 1 tsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- 35 g glasnudler
- 30 forårsrulleplader
- vand til pensling
- 1 liter fritureolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg, hvidløg og svampe i olie ved høj varme på en pande. Kom det hakkede svinekød på panden sammen med resten af ingredienserne til fyldet og steg, til svinekødet er gennemstegt. Smag til med fishsauce, ingefær og friskkværnet peber.
Hæld kogende vand over glasnudlerne og lad dem stå et halvt minut.
Kom 1 spsk fyld på skrå på midten af et stykke forårsrulledej, sammen med lidt glasnudler. Rul fra det ene hjørne over fyldet, fold de to andre hjørner ind over midten, så siderne lukkes og rul derefter det sidste hjørne rundt.
Pensl med koldt vand eller æggehvide og læg de fyldte forårsruller med lukningen nedad, så de holder fint på det hele, til de skal steges. Fortsæt med resten af fyldet.
Varm en gryde op med olie, tjek temperaturen ved at stikke et trægrillspyd i den varme olie. Det skal gerne bruse lidt op omkring træet, så er olien perfekt varm.
Steg 5-6 små forårsruller ad gangen. Lad dem dryppe af på køkkenrulle inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Halløj ☺️ Tak for dine altid lækre opskrifter 👌 Mon resultatet bliver meget forringet af at stege dem på panden i oliven eller sesamolie i stedet for at fritere..? Mvh Winnie
Hej Winnie
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg synes de er allerbedst friturestegt, men de kan dog også steges på panden i olie. Prøv dig endelig frem. Du kan måske også vælge at pensle dem med olie og bage dem i ovnen i stedet ved 220 grader varmluft til de er sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan jeg erstatte champignonerne med noget andet og hvad kan det være? Er smagen af champignon fremtrædende eller blender det ind og er mere med som fyld? Min søn er ikke så glad for champignon.
Hej Rikke
Smagen af champignon er ikke fremtrædende, og det blender ret fint ind med farsen og de andre ingredienser og giver en god saftighed til fyldet. Du kan hakke dem lidt ekstra fint.
Du kan evt erstatte dem med groftrevet squash, sørg for at lade overskydende væde dryppe fra
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvornår kommer du gulerødderne i? Det står ikke i opskriften
Vi kom dem i efter kødet og lod dem få lidt tid på panden med kødet. Det virkede ok.
Gulerødderne er inkluderet i “sammen med resterne af ingredienserne til fyldet”
Kh Ann-Christine