Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sproede-foraarsruller/

Sprøde forårsruller

Vi har spist rigtig mange lækre sprøde forårsruller i både Vietnam og Thailand.

Forårsruller er bare altid en skøn lille snack, som en del af et større måltid, og perfekt til at dele med familien. Både når man rejser i Asien, når man spiser på asiatiske restauranter eller når man laver de lækre sprøde forårsruller hjemme i sit eget køkken – og det kan vi rigtig godt lide at gøre indimellem.

Fyldet kan variere en smule fra gang til gang. Nogle gange kommer jeg fint revet kål  og indimellem laver jeg dem helt vegetariske. De er også testet med rejer og kyllingekød, som også er virkelig lækkert og jeg kan snildt forestille mig at de er skønne med hakket lammekød også.

Find flere af mine asiatiske (og asiatisk inspirerede) opskrifter her >>

PT45M

Sprøde forårsruller

25-30 stk    45 min.
25-30 stk
Ingredienser
  • 400 g hakket svinekød (eller rejer/hakket kylling/ hakket lam)
  • 250 g champignon, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, knust og finthakket
  • 1 tsk kokosolie eller olivenolie
  • 1 stor gulerod, groftrevet
  • 1 tsk finthakket rød chili (kan undlades)
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 1 spsk. fishsauce
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk rørsukker eller kokossukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 35 g glasnudler
  • forårsrullerplader – ca. 25-30 stk
  • vand eller æggehvide til at pensle med
  • olie til stegning, fx solsikkeolie
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Sauter løg, hvidløg og de finthakkede svampe i olie ved mellem varme på en pande. Løgene skal blot lige blive klare og bløde. Kom det hakkede svinekød på panden sammen med resten af ingredienserne til fyldet. Skrue op for varmen og steg til svinekødet er gennemstegt. Smag til med evt mere salt, peber, fishsauce, ingefær eller chili …

Hæld kogende vand over glasnudlerne og lad dem stå et halvt minutstid

Kom ca 1 spsk. fyld på midten af et stykke forårsrulledej, sammen med lidt glasnudler.

Rul fra det ene hjørne over fyldet, fold de to andre hjørner ind over midten, så siderne lukkes og rul derefter det sidste hjørne rundt. Pensl med koldt vand eller æggehvide og læg de fyldte forårsruller med lukningen ned af – så holder det fint på det hele til de skal steges.

Fortsæt med resten af fyldet til det hele er brugt.

Varm en gryde op med olie – tjek temperaturen ved at stikke et trægrillspyd i den varme olie. Det skal gerne bruse lidt op omkring træet, så er olien perfekt varm.

Steg 5-6 små forårsruller ad gangen. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.