Sprøde wontons


Knasende sprøde wontons med krydret lækkert fyld er vitterligt noget af det bedste fra det asiatiske køkken til forret. Det er både sjovt og nemt at lave sprøde wontons og de smager virkelig skønt – og kan varieres i en uendelighed.
Server sådan en anretning sammen med sprøde forårsruller til forret med skønne dips og så en suppe, salat eller friske forårsruller til hovedret – så har man en hel lille fin temaaften, som får smagsløgene til at juble.
Jeg tænker at denne lille ret, er et ret fint lille regnvejrsprojekt til weekenden … Vi er i skrivende stund på vej hjem fra Italien og vi glæder os til at komme hjem igen nu. Til Mollys, vores hus, have, køkken og madlavning. Hverdag er jeg nu også temmelig meget fan af.
♡
I kan finde alle mine andre asiatiske opskrifter her >>
Tip; wontonplader kan købes på frost hos asiatiske købmænd og alt andet til denne opskrift kan købes i de fleste supermarkeder.
Sprøde Wontons
- 400 g hakket svinekød
- 250 g champignon, finthakket
- 1 hvidløgspulver, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk kokosolie
- 1 gulerod, groftrevet
- 0,50 squash, groftrevet
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk fishsauce
- 1 spsk soja
- 1 tsk rørsukker
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 knivspids cayenne peber
- 40 wonton plader
- vand til at pensle med
- 1 l fritureolie
Sauter hvidløg, løg og champignon i olie på en pande ved mellem varme. Løgene skal være klare og bløde.
Kom svinekød på panden sammen med resten af ingredienserne til fyldet. Skrue op for varmen og steg godt igennem under omrøring og høj varme til svinekødet er gennemstegt.
Smag til med salt, peber, fishsauce, ingefær, chili eller mere salt og peber.
Kom 1 spsk. fyld på midten af hver stykke wontonplade. Pensl med vand i kanten og fold det sammen til en lille fin pakke – se billederne.
Varm en gryde op med olie – tjek temperaturen ved at dumpe et lille stykke wontondej i den varme olie. Det skal gerne bruse lidt op omkring og så er olien perfekt varm.
Steg 6-8 wontons ad gangen. Tag dem op af olien med en hulske og lad dem dryppe godt af af på køkkenrulle, inden de serveres.
Til servering er en sød chilisauce perfekt eller prøv med peanutsauce og sur/sød chili dip
De er rigtig gode. Specielt til børn:)
Vores børn har, da de var mindre, kaldt dem “pakker”.
Så vi foretrækker dem også stegt fremfor kogt.
Det er jo virkelig også nogle sprøde gode ‘pakker’ :) Godt navn!
Hej :)
Hvor meget olie er vi ude i her til stegningen og hvor længe skal de have? Glæder mig helt til at prøve dem!
Signe
De skal være dækket af olie, så kommer lidt an på hvor stor en gryde du bruger – og de skal blot have til de er sprøde.
Jeg bruger ikke stegetermometer, men det skal være sådan at olien bobler og syder når de kommer i, og hverken varmere eller koldere end det. Hvis det er varmere, så bruser det for meget og de bliver for hurtigt brune – i det tilfælde skrues blot længere ned til temperaturen passer
Nok som med alt andet friture, så det der skal friteres er dækket helt af olie. Når jeg friterer herhjemme bruger jeg en 2 liter kasserolle og putter 1-1,5 liter olie i. Når jeg er færdig filtrerer jeg olien og genbruger den næste gang med mindre det er fisk eller bbq-marineret kød – det giver afsmag til det næste. Kan genbruges 3-4 gange afhængig af hvad du friterer og varigheden imellem.
Hej.
Det lyder virkelig lækkert.
Kan de laves i forvejen eller skal de serveres med det sammen?
Mvh. Kamilla
Jeg har ikke prøvet at have dem til at stå, men forestiller mig at dejen godt kan blive lidt for blød og gå nemt i stykker.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Hvor køber man wonton plader? Og hvad med tilbehør? Er det en sursød dip, man ser på fotoet? Tak for gode råd og opskrifter og et sprudlende nytår til dig – og resten af familien. kh gitte bagsværd
Hej Gitte,
Vi køber dem i det nærmeste asiatiske supermarked. Der er inspiration til tilbehør og dips fra det asiatiske køkken her og ellers er en god sød chili sauce også virkelig god til.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår til dig ♡
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har netop købt en pakke med 40 stk. frosne wonton-dej. Mit spørgsmål går på, hvordan jeg optør dem bedst? Jeg tænker at lave dem til aftensmaden i morgen.
Mvh. Danni
Jeg plejer at tage dem fra jeg skal bruge og tø op i køleskab. De tør ret hurtigt op, så det kan også sagtens være en time på køkkenbordet.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC