Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sproede-wontons/

Sprøde wontons

Knasende sprøde wontons med krydret lækkert fyld er vitterligt noget af det bedste fra det asiatiske køkken til forret. Det er både sjovt og nemt at lave sprøde wontons og de smager virkelig skønt – og kan varieres i en uendelighed.

Server sådan en anretning sammen med sprøde forårsruller til forret med skønne dips og så en suppe, salat eller friske forårsruller til hovedret – så har man en hel lille fin temaaften, som får smagsløgene til at juble.

Prøv også: flere lækre asiatiske opskrifter >>

PT40M

Sprøde Wontons

Tid i alt40 min.
Arbejdstid40 min.
Antal40 stk.
Ingredienser
  • 250 g champignon, finthakkede
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 400 g hakket svinekød
  • 1 gulerod, groftrevet
  • 0,50 squash, groftrevet
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk rød chili, finthakket
  • 1 tsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 40 wonton plader
  • vand til at pensle med
  • 1 liter fritureolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter champignoner, løg og hvidløg i olie på en pande ved høj varme. Løgene skal være klare og bløde.

Kom hakket kødet på panden sammen med resten af ingredienserne til fyldet. Steg godt igennem under omrøring, til kødet er gennemstegt. Smag til med fishsauce, ingefær, chili, salt og peber.

Kom 1 spsk fyld på midten af hvert stykke wontonplade. Pensl med lidt vand i kanten og fold den sammen til en lille fin pakke.

Varm en gryde op med olie til den er omkring 175 grader. Hvis du ikke har et termometer til at måle med kan du tjekke temperaturen ved at dumpe et lille stykke wontondej i den varme olie. Olien er perfekt varm, når den bruser lidt op omkring dejen.

Steg 6-8 wontons ad gangen. Tag dem op af olien med en hulske og lad dem dryppe godt af på køkkenrulle inden servering.