Bønnegryde
Efterår er lig med tid til simreretter – og denne lækre bønnegryde er fantastisk til formålet.
Jeg har tilberedt opskriften i en vegetarisk udgave. Lækker simremad behøver nemlig ikke altid behøver være inkluderet kød, men man kan dog fint komme enten kylling, oksekød eller små stykker chorizo i, hvis man synes – det brunes blot af, inden løgene kommes i gryden.
Den dejlige ret smager så skønt med alle de dejlige toppings og lækre krydderier
Prøv også: min opskrift på dhal >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bønnegryde
- 2 tsk mediumstærk karry
- 2 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk røget paprika
- 2 tsk stødt koriander
- 3 løg, finthakkede
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 squash, groftrevet
- 3 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 250 g majs, frisk, frost eller fra dåse
- 25 g mørk chokolade
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- 125 g nachos
- rødløg, i ringe og gerne syltede
- 150 g majs, ristede
- 1 avocado
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom karry, spidskommen, kardemomme, kanel, røget paprika og koriander i en tør gryde og varm det godt igennem under omrøring, til det begynder at dufte skønt.
Skru ned for varmen, kom løg, hvidløg, ingefær og olie i gryden og sauter, til løgene er bløde.
Kom squash, bladselleri, hakkede tomater og grøntsagsbouillon i gryden og lad det simre under låg i min. 30 minutter og gerne 1 time, hvis der er tid.
Tilsæt til sidst kidneybønner, peberfrugt og majskerner og varm det godt igennem i 5 minutter. Smag til med chokolade, salt og peber.
Server toppings i små skåle ved siden af, så man selv kan forsyne sig ved bordet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
1 dåse tomater og så det groftrevne grønne , det bliver da helt grønt og ikke rødt i gryden ? 3 st bladselleri og 1 squash ? Det er helt grønt jeg forstår det ikke
Hej Karen,
Har du lavet retten og så blev det grønt? – eller er det blot en tanke? :)
Billederne af retten ser ud, som når jeg laver det. Squash og bladselleri farver ikke en gryderet som denne væsentligt. Når begge bliver revet groft er det to ret lyse grøntsager, squashen er jo primært hvid. Tomater, rød peber og kidneybønner farver til gengæld en del, så farven er retvisende ift det færdige resultat
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har et spørgsmål vedr. Bønner. Jeg vil gerne få bønner ind i kosten herhjemme. Min mand nægter at spise dem, pga konsistensen. Men kan jeg ikke koge og mose dem, og blande dem i hakkede kødretter?. Jeg går ud fra at de nærmest ikke kan smages.
Hej Annie,
Det må du endelig prøve dig frem med. I første omgang, kan du blot til fx en opskrift som denne blende kogte kidneybønner, sorte bønner og kikærter til en grov pure med fx en stavblender før det tilsættes til gryden. Det ændrer en del ved konsistensen at de bliver most/blendet og man kan også snildt gøre det samme med bønner til fx en klassisk chili con carne.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super god gryderet, man savner slet ikke kød i den. 😍😍 Og skønne toppings, jeg har aldrig tidligere prøvet avocado eller syltede rødløg til bønnegryde, men det smager virkelig godt sammen. Tak for opskriften, vi vil helt sikkert lave den flere gange!
Hvor lyder det dejligt!
Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :) det er jeg glad for!
Kh Ann-Christine