Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boennegryde/

Bønnegryde

Efterår er lig med tid til simreretter – og denne lækre bønnegryde er fantastisk til formålet.

Jeg har tilberedt opskriften i en vegetarisk udgave. Lækker simremad behøver nemlig ikke altid behøver være inkluderet kød, men man kan dog fint komme enten kylling, oksekød eller små stykker chorizo i, hvis man synes – det brunes blot af, inden løgene kommes i gryden.

Den dejlige ret smager så skønt med alle de dejlige toppings og lækre krydderier

Prøv også: min opskrift på dhal >>

PT60M

Bønnegryde

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 tsk karry, medium
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk kanel
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 2 tsk stødt koriander
  • 3 løg, finthakkede
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 3 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 250 g majs, frisk, frost eller fra dåse
  • 25 g mørk chokolade
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 125 g nachos
  • rødløg, i ringe og gerne syltede
  • 150 g majs, ristede
  • 1 avocado
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom karry, spidskommen, kardemomme, kanel, røget paprika og koriander i en tør gryde og varm det godt igennem under omrøring, til det begynder at dufte skønt.

Skru ned for varmen, kom løg, hvidløg, ingefær og olie i gryden og sauter, til løgene er bløde.

Kom squash, bladselleri, hakkede tomater og grønt­sagsbouillon i gryden og lad det simre under låg i min. 30 minutter og gerne 1 time, hvis der er tid.

Tilsæt til sidst kidneybønner, peberfrugt og majskerner og varm det godt igennem i 5 minutter. Smag til med chokolade, salt og peber.

Server toppings i små skåle ved siden af, så man selv kan forsyne sig ved bordet.