Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boennegryde/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad på budget, Mexicansk, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Simremad, Sommer, Vegetar, Vinter

Bønnegryde

Efterår er lig med tid til simreretter – og denne lækre bønnegryde er fantastisk til formålet.

Jeg har tilberedt opskriften i en vegetarisk udgave. Lækker simremad behøver nemlig ikke altid behøver være inkluderet kød, men man kan dog fint komme enten kylling, oksekød eller små stykker chorizo i, hvis man synes – det brunes blot af, inden løgene kommes i gryden.

Den dejlige ret smager så skønt med alle de dejlige toppings og lækre krydderier

Prøv også: min opskrift på dhal >>

Bønnegryde
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • 2 tsk karry, medium
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk kanel
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 2 tsk stødt koriander
  • 3 løg, finthakkede
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 3 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 250 g majs, frisk, frost eller fra dåse
  • 25 g mørk chokolade
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 125 g nachos
  • rødløg, i ringe og gerne syltede
  • 150 g majs, ristede
  • 1 avocado
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom karry, spidskommen, kardemomme, kanel, røget paprika og koriander i en tør gryde og varm det godt igennem under omrøring, til det begynder at dufte skønt.

Skru ned for varmen, kom løg, hvidløg, ingefær og olie i gryden og sauter, til løgene er bløde.

Kom squash, bladselleri, hakkede tomater og grønt­sagsbouillon i gryden og lad det simre under låg i min. 30 minutter og gerne 1 time, hvis der er tid.

Tilsæt til sidst kidneybønner, peberfrugt og majskerner og varm det godt igennem i 5 minutter. Smag til med chokolade, salt og peber.

Server toppings i små skåle ved siden af, så man selv kan forsyne sig ved bordet.