Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boennegryde/

Bønnegryde

Efterår er lig med tid til simreretter – og denne lækre bønnegryde er fantastisk til formålet.

Jeg har tilberedt opskriften i en vegetarisk udgave. Lækker simremad behøver nemlig ikke altid behøver være inkluderet kød, men man kan dog fint komme enten kylling, oksekød eller små stykker chorizo i, hvis man synes – det brunes blot af, inden løgene kommes i gryden.

Opskriften har jeg udviklet til et samarbejde med Fiskars, i forbindelse med lanceringen af Fiskars nye Norden serie – som jeg er ovenud begejstret for. Virkelig en smuk serie, med et gennemtænkt og gennemført design – læs mere om mit indtryk af Norden serien under opskriften

PT1H

Bønnegryde

4-6 personer    1 time
4-6 personer
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i olie til løgene er klare og bløde.

Tilsæt derefter karry, spidskommen, kardemomme, kanel, røget paprika, ingefær og koriander og varm igennem under omrøring til det begynder at dufte.

Kom squash, bladselleri, hakket tomat og grøntsagsboullion i gryden og lad det simre under låg i minimum 30 minutter og gerne en time, hvis der er tid.

Tilsæt bønner, peberfrugt og majskerner og varm det godt igennem i 5-10 minutter, hvorefter retten smages til med chokolade, salt og peber.

Tip til nemmere og hurtigere hverdagsmad
Hvis tiden ikke er til en simreret, men du alligevel har lyst til bønnegryde, så lad det blot simre i små 15-20 minutter, inden bønnerne tilsættes. Retten bliver mere rustik og knap så cremet, men smager stadig pragtfuldt.