Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/et-lille-chokolade-tip/

Et lille chokolade tip

chokolade-hjerter

Det er enormt lækkert at anvende lækker chokolade af høj kvalitet, når man skal overtrække lækkerier som fx frosne bananis. Man kan som regel sagtens gemme den ubrugte størknede chokolade efterfølgende og bruge det igen. Man kan også bruge ‘resterne’ til lave lidt chokoladehjerter, stjerner, kringler, bogstaver, mønstre osv.

chokolade-tip

Chokoladen smager jo fantastisk og det er et hit som fredagsslik og sådan et lille chokoladehjerte på havregrynen en regnvejrsvåd morgen, kan i sandhed få smilet frem og næsten solen til at skinne.

Rul et lille kræmmerhus af bagepapir, kom chokoladen i og ‘tegn’ hjerter, stjerner, bogstaver, mønstre mv på et stykke bagepapir. Lad det størkne og gem de lækre stykker (eller spis dem med det samme)

bananis-af-frossen-banan

12 kommentarer
 • 21. august 2013 kl. 09:31

  Sikke en god idé.
  Helt oplagt – og alligevel ikke noget, jeg selv ville have tænkt på – tak for tippet :)

  • Ann-Christine skrev:
   21. august 2013 kl. 10:29

   Det er nogle gange de der små ting, ik´ jeg fandt på det en dag, hvor jeg havde en rest som næsten var for lille til at gemme – det hittede ret stort :)

 • Christina Wonsbeck skrev:
  21. august 2013 kl. 10:53

  Den der bananis skal jeg klart lave, så min søde tand kan blive stillet, selvom den står i sundhedens tegn :)

  • Ann-Christine skrev:
   21. august 2013 kl. 21:47

   De er også vildt gode og en smule mørk chokolade er jo sundt ;)

 • Dorthe skrev:
  21. august 2013 kl. 12:37

  Genialt, især i disse “stop spild af mad tider”. Personligt bryder jeg mig heller ikke om at smide for meget ud. Hvis man nu ikke lige synes pengene er til Valrhona chokolade hver gang, har du så et bud på et alternativ? Især hvid chokolade kan være svært at finde i god kvalitet – ihvertfald i de almindelige supermarkeder.

  • Ann-Christine skrev:
   21. august 2013 kl. 21:54

   Når det kommer til hvid chokolade, så har jeg indtil nu kun Valhrona som favorit. Har desværre ikke smagt andre jeg var vild med. Men jeg er faktisk lige blevet spurgt, om jeg vil prøvesmage en ny variant kvalitetschokolade i dag. Skal nok lige vende tilbage med tips, hvis det hitter :) Jeg spiser også indimellem Lindt chokolade eller øko-supermarkedschokolader. Det er dog ikke hvid chokolade der der størst udvalg af, og slet ikke af god kvalitet.

 • Linda / Mit livs kogebog skrev:
  21. august 2013 kl. 14:05

  Tak for tippet… Super fin idé : )

  • Ann-Christine skrev:
   21. august 2013 kl. 21:55

   Dejligt at du kan bruge det :)

 • Julia skrev:
  21. august 2013 kl. 18:41

  Tak for tippet, det der med bananen gav mig lyst til lige at lave en banan is med lækkert chokolade!

  • Ann-Christine skrev:
   21. august 2013 kl. 21:56

   Det er sådan en dejlig nem snack, ik :)

 • Madling skrev:
  21. august 2013 kl. 22:00

  Hvor er de fine dine hjerter og stjerner. Jeg har prøvet et par gange, og jeg synes ikke rigtig mine bliver så gode. Det er måske bare mere øvelse, der skal til ;-)

  Jeg har overvejet at købe et dekorations-sæt fra Lékué. Kender du det?

 • Ole skrev:
  22. august 2013 kl. 14:27

  Tak for tippet. Det vil jeg bruge. Kunne du evt. uddybe hvordan du tempererer din chokolade?
  Tak skal du have.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.