Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/den-du-ved-nok-kage/

Den du ved nok – chokoladekage med kokos og kaffeglasur

Den du ved nok – en lækre og smovsede chokoladekage med kaffe/kokosglasur og selv om min opskrift er helt anderledes end originalen … -så er den inspireret af ”den du ved nok” kagen og vel nærmest en luksusudgave af den kendte danske klassiker.

Den du ved nok er jo en rigtig skøn klassens time kage og perfekt som kollegakage. Jeg har twistet den originale opskrift helt og aldeles og lavet en helt ny version. Min version af den du ved nok, er fyldt med god chokolade, smør, mandelmel og lækkerier – jeg synes nemlig at der skal rigtig (god) chokolade i en chokoladekage og den er virkelig stjernelækker!
Man kan vel næsten kalde den en chokoladelækker luksus udgave af den skønne drømmekage, faktisk.

Denne chokoladekage er god at bage dagen før og er perfekt til at tage med til klassen, arrangementer, kollegaerne og på picnicudflugter – til det formål er den fine bradepande med låg fra Kop & Kande jo virkelig helt fantastisk!

PT40min

Den du ved nok - chokoladekage med kaffe/kokosglasur

20 stk    40 min
20 stk
Ingredienser
  • 200 g. chokolade
  • 200 g. smør
  • ½ vaniljestang
  • 200 g. sukker
  • 4 æg
  • 1 dl. mælk
  • 80 g. hvedemel
  • 80 g mandelmel
  • 2 spsk. kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • Glasur
  • 175 g. Kokosmel
  • 1/2 dl kaffe eller espresso (kan erstattes af appelsinsaft)
  • 100 g. smør
  • 175 g. flormelis
  • 2 spsk. kakao
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids salt
Udskriv opskrift
40 min
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen hvor jeg viser opskriften her >>

 

Smelt smør og tag gryden af varmen, hvorefter chokoladen røres i.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som blandes med sukker. Pisk sukker, vanilje og æg sammen med et piskeris og pisk til sidst mælk i.

I en ren skål blandes mel, mandelmel, salt, kakao og bagepulver grundigt. Rør det i æggeblandingen og rør til sidst smør og chokoladeblandingen i.

Bages i en smurt bradepande ca. 20 x 32 cm. ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.

Glasur
Kom det hele i en gryde og rør under mellemlav opvarmning til det er en lækker samlet masse. Sluk for varmen.

Lad kagen køle en smule af og smør derefter den lækre kaffe/kokosglasur på kagen.