Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cantuccini/

Cantuccini

Sprøde og søde cantuccini – den lækre italienske småkage fra Toscana, som bages af to omgange og er sød, sprød og med en vidunderlig smag af mandler med et strejf af citron og vanilje.

Et par gange i Italien fik vi serveret disse italienske mandelsmåkager til dessert. I fint selskab med et glas ravgyldent Vinsanto – hellige vin – som er en skøn toscansk dessertvin. Nemt og enkelt. Lige lidt til den søde tand efter en god middag, men ikke så meget at man bliver for overmæt efter desserten.

Herhjemme kan jeg ret godt lide de skønne cantuccini i selskab med en kop kaffe eller te. Sådan helt bedstemor hyggeligt, med en lille småkage til en kop god kaffe.

Jeg har lavet en lille video til jer i dag, hvor jeg bager de skønne kager og husk at I er hjertelig velkomne til at klikke subscribe på min YouTubekanal her

PT45M

Cantuccini

25 stk    45 min.
25 stk
Ingredienser
  • 150 g mel
  • 100 g. mandler
  • 100 g. sukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • vaniljekorn fra 1/2 - 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 1/2 tsk salt
  • revet skal fra en citron
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

Bland mel, vanilje, salt, citronskal, sukker og bagepulver godt sammen.

Om du vil hakket nødderne eller ej, er en smagssag. Jeg hakker meget groft og lader nogle enkelte være hele. Bland mandler i dejen og tilføj æggene et af gangen til dejen kan samles.

Form dejen til 2 aflange stænger på en bageplade, der bages i ovnen, 175 grader varmluft i ca 20 min. Tages ud og skal lige køle af i et kvarters tid. Så skærer du dem diagonalt i ca 1 cm tykkelse. Tilbage på bagepladen og bag igen omkring 10-12 minutter.

Hvis de ikke bliver spist samme dag, så kan de opbevares i en lufttæt dåse i omkring en lille uges tid.