Cantuccini
Sprøde og søde cantuccini – den lækre italienske småkage fra Toscana, som bages af to omgange og er sød, sprød og med en vidunderlig smag af mandler med et strejf af citron og vanilje.
Et par gange i Italien fik vi serveret disse italienske mandelsmåkager til dessert. I fint selskab med et glas ravgyldent Vinsanto – hellige vin – som er en skøn toscansk dessertvin. Nemt og enkelt. Lige lidt til den søde tand efter en god middag, men ikke så meget at man bliver for overmæt efter desserten.
Prøv også: opskrift på biscotti med chokolade >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 25 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cantuccini
- 150 g hvedemel
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 100 g sukker
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 øko citron, revet skal herfra
- 0,50 tsk salt
- 100 g mandler
- 2 æg, sammenpisket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland mel, vaniljesukker, sukker, bagepulver, fintrevet citronskal og salt godt sammen. Bland mandler i blandingen og tilføj æggene et ad gangen til dejen kan samles og er klistret, men formbar.
Form dejen til 2 aflange tynde stænger på en bageplade med bagepapir. Kom lidt koldt vand på hænderne for at glatte dejen pænt.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 20 min.
Tag kagerne ud og lad kagerne køle af i et kvarters tid. Skær kagerne ud diagonalt i ca 1 cm tykkelse. Sæt dem på bagepladen med bagepapiret igen og bag igen ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter.
Lækker opskrift :-) Hvor er dit fine, lange blå fad fra?
Det er fra bloomingville :)
Rigtig god weekend til dig
Kh AC
Tak for Contuccini opskrift
Jeg synes 200 g mandler passer bedre til min smag – prøv det
Ellers dejlig sprød sag
Kh
Tak for tippet ♡ og den fine feedback på opskriften
Kh AC
Super lækre, kan bestemt anbefales. her er der lige lavet 100 styks til vores søns navngivningsfest!
Hvor dejligt! Og stort tillykke med jeres søn ♡
Jeg overvejer at bage en masse af disse til en fest lige om hjørnet og tænker at bage dem over flere omgange. Tror du, de kan fryses ned? :)
Mvh
Hej Sofie, fik du prøvet at fryse dem ned på en måde? Er interesseret i at høre hvordan det gik.
Mvh. Sebastian
Jeg har aldrig prøvet det, men i så fald ville jeg fryse dem efter de er bagt første gang og skåret ud, og bage dem igen efter optøning.
God fornøjelse
Kh AC
En virkelig god opskrift. Jeg er glad for at der ikke er smør, olie eller margarine i som der er i andre opskrifter. Jeg lavede først en portion akkurat efter din opskrift og de blev vanvittig gode, men dagen efter lavede jeg en portion til, men tilsatte her reven skal af en øko appelsin. Resultatet blev virkelig lækkert. Så fremover bruger jeg både revet citronskal og revet appelsin skal. Det giver dem lige et ekstra pift.
I det hele taget har du nogle gode opskrifter herinde og kigger først på dine opskrifter inden jeg kigger på andre.
Hvor er det dejligt at høre, Laila – og det lyder virkelig lækkert med både citron og appelsin.
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Kh AC
Den italienske dessertvin du serverer til – kan du skrive navnet her, og evt. et link til hvor den kan købes?
Du kan google Vinsanto. Jeg kan ikke huske navnet på præcis den vi havde, da den var købt i Italien
Kh AC
Tak for super nem opskrift, jeg har ristet mandlerne først og puttet pebernød krydderi i – – fin lille gave i juletiden :-). Go 3. Advent
Jeg glæder mig til at prøve opskriften på de lækre italienske småkager. Kan man bruge ø-landshvedemel?
Mvh Anna
Hej Anna,
Det kan du godt bruge :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Skal mandlerne godt nok være hele, når de kommes i dejen? Og ikke gøres noget ved? Tænker det må være svært at skære dejrullerne i skiver med hele mandler :)
Mvh
Jane
Det er helt op til dig, om du vil det – jeg lader dem være hele og det er intet problem at skære småkagerne ud.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine