Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cantuccini/

Cantuccini

Sprøde og søde cantuccini – den lækre italienske småkage fra Toscana, som bages af to omgange og er sød, sprød og med en vidunderlig smag af mandler med et strejf af citron og vanilje.

Et par gange i Italien fik vi serveret disse italienske mandelsmåkager til dessert. I fint selskab med et glas ravgyldent Vinsanto – hellige vin – som er en skøn toscansk dessertvin. Nemt og enkelt. Lige lidt til den søde tand efter en god middag, men ikke så meget at man bliver for overmæt efter desserten.

Prøv også: opskrift på biscotti med chokolade >>

PT45M

Cantuccini

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 uger
Antal25 stk.
Ingredienser
  • 150 g hvedemel
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 1 øko citron, revet skal herfra
  • 0,50 tsk salt
  • 100 g mandler
  • 2 æg, sammenpisket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Bland mel, vaniljesukker, sukker, bagepulver, fintrevet citronskal og salt godt sammen. Bland mandler i blandingen og tilføj æggene et ad gangen til dejen kan samles og er klistret, men formbar.

Form dejen til 2 aflange tynde stænger på en bageplade med bagepapir. Kom lidt koldt vand på hænderne for at glatte dejen pænt.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 20 min.

Tag kagerne ud og lad kagerne køle af i et kvarters tid. Skær kagerne ud diagonalt i ca 1 cm tykkelse. Sæt dem på bagepladen med bagepapiret igen og bag igen ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter.