Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kardemommekage/

Kardemommekage

Kardemommekage er en enkel og virkelig nem kage at bage.

Hurtig at mikse sammen og fyldt med skøn smag, en saftig krumme og den holder sig glimrende frist i nogle dage efter den er bagt, samtidig med at den også er skøn helt friskbagt.

Selv om der er marcipan i kagen, så smager det ikke tydeligt igennem og man kan fint servere den for de der ikke er så begejstrede for det.

Prøv også: min opskrift på chokolademuffins >>

PT1H15M

Kardemommekage

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 220 g sukker
  • 150 g smør, blødt
  • 200 g marcipan
  • 4 æg
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Glasur og pynt
  • 150 g flødeost, naturel
  • 100 g smør
  • 75 g flormelis
  • 75 g mælkechokolade
  • 1 spsk kakaonibs
  • 30 g pistaciekerner
  • 40 g hasselnødder
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker sammen til en jævn masse. Skær marcipanen i tern og pisk den i sammen med æg til blandingen er jævn.

Rør mel, kardemomme, vaniljepulver og bagepulver sammen i en ren skål, og rør melblandingen i dejen.

Kom dejen i en smurt silikone brødform på 24 x 10 cm eller i en rund springform på 20 cm.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter.

Lad kagen køle af på en rist.

Frostning
Pisk smør og flormelis med en håndmikser til det er hvidt og luftigt. Smelt chokoladen i et vandbad ved lav varme og pisk den smeltede chokolade i smørcremen. Vend flødeosten i og smør på den afkølede kage. Drys med hakkede hasselnødder, pistacie og kakaonibs.