Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kardemommekage/

Kardemommekage

Kardemommekage er en enkel og virkelig nem kage at bage.

Hurtig at mikse sammen og fyldt med skøn smag, en saftig krumme og den holder sig glimrende frist i nogle dage efter den er bagt, samtidig med at den også er skøn helt friskbagt.

Selv om der er marcipan i kagen, så smager det ikke tydeligt igennem og man kan fint servere den for de der ikke er så begejstrede for det.

Prøv også: min opskrift på chokolademuffins >>

PT1H30M

Kardemommekage

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 200 g marcipan
  • 220 g sukker
  • 4 æg
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • Glasur og pynt
  • 100 g smør
  • 75 g flormelis
  • 75 g mælkechokolade
  • 150 g flødeost, naturel
  • 40 g hasselnødder, grofthakkede
  • 30 g pistaciekerner
  • 1 spsk kakaonibs
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, marcipan og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til blandingen er jævn.

Bland mel, kardemomme, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og rør melblandingen i dejen.

Kom dejen i en smurt form på 10 x 25 cm. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af på en rist og tag den forsigtigt ud af formen.

Frostning
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Smelt chokoladen i et vandbad ved lav varme og pisk den smeltede chokolade i smørcremen.

Vend flødeosten i og smør frosting på den afkølede kage. Drys med hakkede hasselnødder, pistaciekerner og kakaonibs.