Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kardemommekage/

Kardemommekage

Kardemommekage er en enkel og virkelig nem kage at bage. Hurtig at mikse sammen og fyldt med skøn smag, en saftig krumme og den holder sig glimrende frist i 2-3 dage efter den er bagt, samtidig med at den også er skøn helt friskbagt, mens den stadig er lun.

Selv om der er marcipan i kagen, så smager det ikke tydeligt igennem og man kan fint servere den for de der ikke er så begejstrede for det – det er testet herhjemme med glimrende resultat ;) Jeg er vild med den rene krydrede kardemomme smag – heraf også navnet på kagen … men den kan fint tåle at blive tilføjet lidt nelliker, kanel og stødt ingefær for en endnu mere krydret smag.

PT1Hog15Mter

Kardemommekage

1 kage    1 time og 15 minutter
1 kage
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 15 minutter
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker sammen til en jævn masse. Skær marcipanen i tern og pisk den i sammen med æg til blandingen er jævn.

Rør mel, kardemomme, vaniljepulver og bagepulver sammen i en ren skål, og rør melblandingen i dejen.

Fordel dejen i en smurt springform, min er ca 22 cm i diameter.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 50-60 minutter.

Opskriften er til 8 personer