Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakrids-og-aeblesnegle/

Æblesnegle med lakrids

Æblesnegle med lakrids er så lækkert og en skøn variation til de mere klassiske kanelsnegle.

Groftrevet sød og syrlig æble blandet med lakrids, smør og lidt musvadosukker. Det er fantastisk og perfekt til feriehyggestunder, søde eftermiddage og dejlig weekendhygge.

For nogle år siden hittede lakrids stort i madlavning, i alle mulige (og umulige) sammenhænge. Jeg kan rigtig godt lide lakrids og i denne lille smovsede kage passer det perfekt til.

Prøv også: min opskrift på kanelsnegle >>

PT4H

Æblesnegle med lakrids

Tid i alt4 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • Dejen
  • 2 dl mælk
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 450 g hvedemel
  • 80 g smør
  • Fyld
  • 3 æble, groftrevet
  • 1 tsk rålakridspulver
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 60 g muscovadosukker
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • Glasur
  • 75 g flormelis
  • 1 spsk koldt vand til glasur
  • 1 knivspids rålakridspulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Dejen
Rør gær ud i mælken og tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt, samt halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen.

Tilsæt smør i små tern samt resten af hvedemelet til dejen og rør dejen i 10 minutter på en røremaskine til den er blød og smidig.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 2 timer.

Fyl
Klem væden fra de groftrevede æbler og rør groftrevet æble med lakridspulver, blødt smør og muscovadosukker.

Rul dejen ud i stor retangel på et meldrysset bord.

Fordel æblefyldet over hele fladen, med undtagelse af 4 cm på den yderste langs af den ene lange del af retanglen. Rul dejen sammen til en rulle, afslutning med den yderste del der er er uden æblefyld.

Skær 3 cm tykke skiver og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad kanelsneglene hæve på køkkenbordet i en time under et rent klæde

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 17-20 minutter.

Lad sneglene køle lidt af på en rist og pisk imens en tyk hvid glasur med en håndmikser. Kom lidt glasur på og drys med lidt lakridspulver inden servering.