Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakrids-og-aeblesnegle/

Lakrids – og æblesnegle

Jeg skrev, i starten af ugen at Julie og jeg havde bagt verdens bedste kanelsnegle.
Det synes vi selv. Men det er altså lige før, at jeg personligt synes, at fyldet i de her snegle topper. Dejen er den samme, men fyldet er nyt. Groft revet sød og syrlig æble blandet med lakrids, smør og lidt musvadosukker. Wow, det er fantastisk! Og med lakridskaffe til, så bliver det ikke skønnere! Måske en ide til weekenden?

Jeg er slet, slet ikke færdig med at lege med lakrids i mad, kager og drikke. Har I endnu flere forslag til spændende opskrifter med lakrids?

PT60min

Lakridssnegle med æbler

12 stk    60 min
12 stk
Ingredienser
  • Fyld:
  • 2 æbler
  • 1 spsk lakridspulver fra Johan Bülow
  • 2 spsk musvadosukker (muligvis vil du gerne have endnu mere snask – tag højde for det, og lav evt ekstra) Glasur Flormelis Lidt koldt vand Lidt lakridspulver til drys
  • 75 g blødt smør
  • Glasur Flormelis
  • Lidt koldt vand
  • Lidt lakridspulver til drys
Udskriv opskrift
60 min
Fremgangsmåde

Opskrift på dej:
Dejen laves efter denne opskrift på kanelsnegle

Fyld
Fyldet laves. Riv to æbler groft, og rør sammen med lakridspulver, blødt smør og muscovadosukker.

Dejen rulles ud i en firkant. Smør med fyldet ud på hele fladen, glat det godt ud og rul dejen sammen til en rulle som skæres ud i passende stykker, på omkring 3 cm. Ret sneglene lidt til i formen og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Lad dem hæve igen i omkring 40 minutter, hvorefter de sættes i en 185 grader varm ovn, bages i omkring 15-20 minutter.

Lad sneglene køle lidt af på en rist og pisk imens en tyk hvid glasur. Jeg bruger en elpisker. Kom lidt glasur på, drys med lidt lakridspulver og server dem straks :)