Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citronmaane/

Citronmåne

En saftig citronmåne med en skøn krumme og vidunderlig smag af sødme og syrlig frisk citron.

Det er virkelig en lækker kage og et hit at bage selv og servere for gæster, familien eller kollegaerne. Kagen kan sagtens bages i forvejen, for den holder sig lækker og saftig.

Den aromatiske citronskal på glasuren giver lige lidt ekstra og så ser det fint og friskt ud.

Prøv også: opskrift på citronmuffins med birkes >>

PT2H

Citronmåne

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 pers.
Ingredienser
  • Dej 1
  • 250 g smør, blødt og stuetempereret
  • 125 g flormelis
  • 110 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 3 æggeblomme
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 øko citron, skal og saft herfra
  • Dej 2
  • 125 g marcipan, i små tern
  • 75 g sukker
  • 50 g smør, blødt og stuetempereret
  • 2 æg
  • Citron glasur
  • 1 øko citron, saft og skal herfra
  • 150 g flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Dej 1
Pisk smør, flormelis, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Pisk et æg i dejen ad gangen og derefter en æggeblomme ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver sammen, sigt det i dejen og rør rundt. Rør citronsaft og fintrevet citronskal i dejen.

Dej 2
Rør marcipan og sukker sammen, til det er helt ensartet, og rør derefter smør i. Rør et æg i ad gangen, til dejen er ensartet. Rør dejen i dej 1.

Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt

Citron glasur
Riv skallen af citronen og lad den lufttørre på et stykke køkkenrulle i en time, mens kagen bager og køler af.

Pisk flormelis med citronsaft til en hvid og tyk glasur. Fordel citronglasuren på den afkølede citronmåne og drys til sidst med den lufttørrede citronskal.