Hindbærmuffins
Søde og saftige hindbærmuffins ♡
Jeg elsker at bruge årstidens frugt og grønt i min madlavning, men jeg nyder også at tage en pose frosne sommerbær op af fryseren og bruge dem i køkkenet til både bagning, smoothies og andet dejligt.
Det er ren luksus med sommersmag på en regnfuld efterårsdag, og disse hindbærmuffins er virkelig lækre og saftige for de dejlige stykker bær er som små saftbomber i kagen, så de holder sig skønne i 1-2 dage i en lufttæt beholder.
Prøv også: min opskrift på hindbærfromage >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærmuffins
- 75 g smør, stuetemperet
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1 dl yoghurt naturel
- 175 g hvedemel
- 1,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 150 g hindbær, friske eller frosne
- 1 spsk sukker, til at drysse over
- Til pynt
- 75 g flormelis
- 1 spsk koncentereret hindbærsaft
- 1 tsk frysetørret hindbær
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen, til dejen er ensartet. Pisk til sidst yoghurt i.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør den godt sammen.
Tilsæt hindbær og vend dejen forsigtigt rundt.
Fyld dejen i muffinforme og drys med lidt sukker. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten. Lad kagerne køle lidt af på en rist.
Pisk flormelis og hindbærsaft til en tyk glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose med en lille stjernetyl. Kom en lille top glasur på hver kage og drys med frysetørret hindbær til sidst.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor ser de lækre ud! Kan man mon lave dem som en kage i stedet for muffins?
ja, det kan du fint gøre, fx en springform på 22-24 cm og så en bagetid på omkring 40 minutter +/- – hold endelig øje med den og tjek med et træspyd om den er færdigbagt
Kh Ann-Christine
Skal man tø de frosne hindbær op inden de kommer i dejen, eller skal de direkte fra fryseren i dejen?
På forhånd mange tak for svar. :-)
Jeg kommer dem i direkte fra frost
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Ville bare lige skrive jeg netop har lavet dem, med hindbær og så mørk+lys chokolade og de smager dejligt og er luftige!
Mine er dog blevet helt lyserøde? Upss men det ser nu meget sødt ud ;-) tak for en god opskrift.
Uhm, hvor dejligt! – og hvor fint med den lyserøde farve, som kan komme hvis hindbærrene er tøet op i dejen når du rører den sammen, så farver saften kagen lyserød.
Rigtig god weekend :)
Kh Ann-Christine