Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaermuffins/

Hindbærmuffins

Jeg elsker at bruge årstidens frugt og grønt i min madlavning og i øjeblikket er det særligt æblerne fra vores æbletræer i haven, der bliver brugt. Men jeg nyder også at tage en pose frosne sommerbær op af fryseren og bruge dem. Det er ren luksus med et strejf af sommersmag på en regnfuld efterårsdag. Man kan dog sagtens erstatte hindbær af æbler drysset med kanel i denne opskrift på hindbærmuffins. Jeg havde oprindelig planer om hindbær og rabarber, da jeg mente at der stadig var lidt rabarber tilbage i fryseren.  Men hov. De var vist allerede brugt i en rabarberkompot tidligere på året.

PT25min

Hindbærmuffins

6 stk    25 min
6 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
25 min
Fremgangsmåde

I en skål røres mel, bagepulver og salt sammen. I en anden skål piskes smør og sukker sammen, rør det hele æg i sukkerblandingen, sammen med yoghurt neutral. Rør derefter melblandingen i lidt efter lidt. Tilsidst tilsættes hindbær og der røres forsigtigt rundt. Fyld dejen 2/3 dele i papirsmuffinsforme, som er sat i en fast muffinsform eller en af silikone. Det holder bedre på faconen af de færdige kager. Hvis du ikke har en fast form, så stil de fyldte papirsforme lidt tæt på bagepladen.

Drys med en spsk sukker inden kagerne bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 18-20 minutter.

Lad de varme hindbærmuffins køle af på en rist, inden de spises lune med lidt cremefraice eller vanilje is.