Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaermuffins/

Hindbærmuffins

Søde og saftige hindbærmuffins ♡

Jeg elsker at bruge årstidens frugt og grønt i min madlavning, men jeg nyder også at tage en pose frosne sommerbær op af fryseren og bruge dem i køkkenet til både bagning, smoothies og andet dejligt.

Det er ren luksus med sommersmag på en regnfuld efterårsdag, og disse hindbærmuffins er virkelig lækre og saftige for de dejlige stykker bær er som små saftbomber i kagen, så de holder sig skønne i 1-2 dage i en lufttæt beholder.

Prøv også: min opskrift på hindbærfromage >>

PT45M

Hindbærmuffins

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 75 g smør, stuetemperet
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 175 g hvedemel
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 150 g hindbær, friske eller frosne
  • 1 spsk sukker, til at drysse over
  • Til pynt
  • 75 g flormelis
  • 1 spsk koncentereret hindbærsaft
  • 1 tsk frysetørret hindbær
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen, til dejen er ensartet. Pisk til sidst yoghurt i.

Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør den godt sammen.

Tilsæt hindbær og vend dejen forsigtigt rundt.

Fyld dejen i muffinforme og drys med lidt sukker. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten. Lad kagerne køle lidt af på en rist.

Pisk flormelis og hindbærsaft til en tyk glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose med en lille stjernetyl. Kom en lille top glasur på hver kage og drys med frysetørret hindbær til sidst.