Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/napoleonshatte/ Afternoon tea Efterår, Forår, Kager, Kager og søde sager, Konfekt og slik, Nytår, Nytårsdessert, Sommer, Vinter

Napoleonshatte

Napoleonshatte med mørdej og marcipanfyld med en mørk chokoladebund er virkelig en klassiker fra de danske bagerforretninger og konditorer.

Det er virkelig også en skøn lækkerbisken, som smager dejligt – perfekt hvis man har marcipan tilovers fra julen eller blot er vild med kransekager og synes der er lidt lang tid at vente til næste nytår.

Et rigtig hyggeligt og nemt bageprojekt til weekenden, du får min opskrift på napoleonshatte med nougatfyld her.

Napoleonshatte
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M12
Ingredienser
  • Mørdej
  • 40 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør, koldt
  • 1 æg
  • Kransekagemasse
  • 40 g flormelis
  • 20 g æggehvide
  • 30 g mandler, smuttede og finthakkede
  • 125 g marcipan
  • Derudover
  • 50 g nougat
  • 150 g mørk chokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Mørdej
Rør flormelis, salt og mel sammen i en skål eller i en røremaskine.

Skær smørret i små tern og smuldr det i melet. Hvis du har en røremaskine eller foodprocessor, så kør til det er som savsmuld.

Saml hurtigt dejen med æg, start med blot ½ æg og vurder om der skal mere i til at samle dejen til en tæt rund kugle.

Lad dejen hvile en halv time på køl.

Kransekagemasse
Rør flormelis og æggehvide sammen, rør finthakkede mandler i og ælt det lidt efter lidt i marcipanen, til det er ensartet og har en god konsistens til at rulle til kugler.

Napoleonshatte
Rul mørdejen ud til ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord og udstik dejen med en udstikker til runde cirkler på ca. 8 cm.

Form kransekagemassen til runde kugler, svarende til antallet af cirkler og lav en lille fordybning ned i hver kugle, som fyldes med nougat og sættes på mørdejscirklen med nougat nedad.

Fugt hænderne med koldt vand og fold tre hjørner af mørdejen op mod kransekagekuglen, så de sidder fast.

Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter, eller til de er let gyldne.

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.

Dyp de lækre napoleonshatte i chokolade inden servering.